Formula 1 satıldı

Güncelleme Tarihi:

Formula 1 satıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2016 15:17

Formula 1'in yeni sahibi 8 milyar dolarılık yatırımı sonrasında Amerikalı medya devi Liberty media oldu. Liberty Media'nın 8 milyar dolarlık F1 yatırımı resmi olarak başladı.

Haberin Devamı

Amerikalı medya devi Liberty Media, toplamda 8 milyar dolara mal olacak olan F1'i kontrol etme planlarının ilk aşamasını resmi olarak açıkladı.

Kısa vadede Liberty Media, 1.1 milyar dolarlık nakit bir alım ile F1'in %18.7'sine sahip olacak. Bu hamle ile birlikte 21st Century Fox'un yönetim kurulu üyesi Chase Carey, F1'in yeni yönetim kurulu başkanı olacak.

Carey yaptığı açıklamada, ''Formula 1'in yönetim kurulu başkanlığı görevine geçmek ve Bernie Ecclestone, CVC, ve Liberty Media ekibi ile birlikte çalışacak olmak heyecan verici'' şeklinde konuştu.

''Formula 1'in Dünyanın dört bir yanından yüz binlerce seyirci toplayan eşsiz bir spor-eğlence oluşumu olmasına hayranlık duyuyorum. Formula 1'in büyümesine, gelişmesine yardım etmeyi ve bu sayede sporun, taraftarların, takımların ve yatırımcıların fayda görmesini büyük bir fırsat görüyorum.''

Haberin Devamı

Chase Carey, F1 yönetim kurulunda 'fahri direktör' sıfatı ile kalmaya devam edecek olan Peter Brabeck-Letmathe'nin koltuğunu dolduruyor olacak.

Bernie Ecclestone ise daha önceden belirtildiği üzere CEO konumunda kalacak. Ecclestone'un bu konudaki açıklaması, ''Liberty Media ve Chase Carey'e Formula 1'e hoş geldiniz diyorum ve onlarla birlikte çalışmak için sabırsızlanıyorum'' şeklinde oldu.

Liberty 4.4 milyar dolay öz kaynak yatırımda bulunurken, F1'in 4.1 milyar dolarlık borcunu da sahiplenmiş olacak. 2017'nin ilk çeyreğinde tamamlanması planlanan anlaşmanın toplam değeri ise 8 milyar dolar olacak.

F1'in şu anki sahipleri olan CVC Capital Partners yeniden isimlendirilecek olan 'Formula 1 Group'un %65'ine sahip olacak ancak karar hakları bulunmayacak.

Liberty Global şirketinin sahibi olan John Malone, aynı zamanda aralarında Sirius XM uydu radyosu ve Atlanta Braves beyzbol takımının da bulunduğu çeşitli portfolyolara sahip.

Formula 1 satıldı
 Tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!