Fitch’ten Türk  bankalar için kritik uyarı

Güncelleme Tarihi:

Fitch’ten Türk  bankalar için kritik uyarı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2016 16:21

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, darbe girişimi sonrasında Türk bankaların risklerinin arttığına işaret etti.

Haberin Devamı

Kurumdan yapılan açıklamada, “Türk bankalarının kredi notu profili ülke, dış piyasalara erişim ve kur riskine karşı hassas. Bankaların kredi notlarının başlıca hassas noktalarından biri de ülke kredi notu. Son günlerdeki olayların ülke notuna baskı olarak yansıyıp yansımayacağı hükümet tepkilerinin siyasi bölünmeyi ne kadar artırıp, kurumların bağımsızlığı ne kadar zayıflatacağına bağlı. Bankacılık sektörü göstergelerinde yakın dönemde keskin değişim beklemiyoruz. Bankacılık sektörünü temel olarak sağlam, ancak zor durumdaki turizm sektörü nedeniyle bazı bankaların aktif kalitesi baskılanabilir” denildi.

 MOODY'S DE AÇIKLADI

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's geçtiğimiz Cuma günü meydana gelen başarısız darbe girişiminin ardından Türkiye'nin kredi notunu düşürmek üzere gözden geçirmeye aldıktan sonra 17 Türk bankasının da notunu düşürmek için geçirmeye alıyor.

Haberin Devamı

Bankaların notlarının düşürülmek üzere gözden geçirilmesine sebep olarak siyasi ve ekonomik durumdan dolayı ortaya çıkan risklerin değerlendirilme ihtiyacını gösterenMoody's, bu risklerin hükümetin bankalara istendiği zaman yardım edebilme kabiliyeti ve istekliliğindeki potansiyel zayıflama ve bankaların finanslarını olumsuz etkileyecek yerel operasyon ortamında daha çok kötüleşme olduğunu belirtti.

BAKMADAN GEÇME!