Fi Yapı'nın sahibi Fikret İnan teslim oldu

Güncelleme Tarihi:

Fi Yapının sahibi Fikret İnan teslim oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2016 09:41

FETÖ soruşturması kapsamında adliyeden firar ettiği iddia edilen Fİ YAPI'nın sahibi ünlü işadamı Fikret İnan, az önce avukatı Halil Canpolat ile birlikte Anadolu Adliyesi polis noktasına giderek teslim oldu. Avukatı Canbolat, İnan'ın kaçtığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Haberin Devamı

İnan, teslim tutanağına "Basından kaçak olduğum haberlerini görünce gelip teslim oldum" dedi.

İşadamı savcılığa sevk edildi. 

Basında yer alan haberlerde, hakkında gözaltı kararı bulunduğunu öğrenen Fi-Yapı'nın sahibi Fikret İnan’ın, teslim olmak için avukatı ile birlikte Anadolu Adalet Sarayı'na geldikten sonra Avukatı Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu'na giderken, teslim olmayarak kaçtığı iddia edildi.

Avukat Canbolat, Hürriyet’e şunları söyledi:

SAVCIYA SORDUM
“Polis 16 Ağustos tarihinde işyerine gelip savcılığın çağırdığını beyan etti. Müvekkilim il dışında olduğu için beni aradı. Savcı beyin yanına gittim müvekkilin il dışında olduğunu, ifade için pazartesi günü getirmek istediğimi beyan ettim. Savcı bey de bana, ‘onu bunu bilmem ifade için bekliyorum’ dedi. Ben odadan çıkıp adliyeden ayrıldım. Sonrasında, adliyeden kaçtığına dair haberler çıktı. Gelmedi ki kaçsın.

Haberin Devamı

ARAMASI YOK
Bu sabah itibarı ile müvekkilim ile birlikte Anadolu adliyesi karakoluna gittik. ‘Fikret İnan’ı getirdim araması var mı’ diye sordum. Polis arkadaşlar baktılar ne araması var, ne GBT‘si var. Bu tespitin tutanağa yazılmasını talep ettim. Müvekkilimin ticari hayatını bitirmek için kasıtlı haberler yapılıyor. Adil Öksüz gibi bir vatan haini ile aynı kareye koyuyorlar. Bu kişi iki bin kişi çalıştıran bir işveren. Şimdi savcılığa ifade vermeyi bekliyoruz.”

 

ŞİRKETİ İFLAS ERTELEME ALDI

Öte yandan, teslim etmesi gereken binlerce dairesi bulunan Fi Yapı, iflas erteleme başvurusu yapmıştı. Şirkete yönelik verilen erteleme kararı sürüyor. İstanbul Anadolu 4. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen davanın bir sonraki duruşması önümüzdeki 7 Eylül'de yapılacak.

Fi Yapının sahibi Fikret İnan teslim oldu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!