Finlandiya yenilgisi tepki topladı

Güncelleme Tarihi:

Finlandiya yenilgisi tepki topladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2013 12:33

2013 Avrupa Basketbol Şampiyonasının ilk maçında basketbolda önemli bir başarısı olmayanFinlandiya karşısında yaşadığımız hezimet spor kamuoyunda büyük tepki topladı. Basketbolseverlersosyal medyada tepkilerini dile getirirken medyadaki basketbol yorumcuları da sert eleştirileryöneltti.

Haberin Devamı

DEVLERDEN BERBAT BAŞLANGIÇ

12 Dev Adam'ın Slovenya'da düzenlenen 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın ilk maçında basketbolda esamesi okunmayan Finlandiya'ya 61-55 mağlup olması büyük tepki topladı. Basketbolseveler sosyal medyada
tepkilerini milli takım başantrenörü Bogdan Tanjevic'e yöneltirken gazetelerdeki basketbol yorumcuları da oldukça sert yazılar yazdı.

Karşılaşma sonrası yapılan basın toplantısında Finlandiya başantrenörü Henrik Dettman'ın maç sonucunu "Tarihimizin en büyük başarısı" olarak nitelendirmesi ise dikkat çekti.

A Milli Takım başantrenörü Bogdan Tanjevic ise maç sonu hücumda akışkan olamadığımızı söylerken takımın rakibi küçümsediğini de belirtti.

"MİLLİ OYUNCAK"
Hürriyet gazetesi basketbol yorumcusu Ünal Özüak, karşılaşmayı 'kabus' olarak değerlendiriyor. Oyuncuların sahada sanki acemiler gibi oynadığını yazan Özüak, Finlandiya'nın basketbolda kayda değer bir başarısının olmadığının da altını çiziyor. "Milliler sanki ilk defa yan yana geliyor gibiydiler. Gerginlikten, ikinci sınıf bir basketbol ülkesinin, üçlük atışla yaşayan mahalleden toplama takımına karşı ilk 7 dakika sayı atamadık."

ÖZÜAK: MİLLİ OYUNCAK

Vatan gazetesinden Kaan Kural ise dünkü mağlubiyeti basketbol milli takımı tarihindeki en korkunç performans olarak görmüş. "2007 Avrupa Şampiyonası’nda oynadığımız Almanya karşılaşması Türkiye için modern zamanların dip noktasıydı. Bundan daha kötüsü olamaz demiştik o gün. Ama ekonomi gibi basketbolda da dip yokmuş meğer. Dün Basketbol Milli Takımı’nın tarihindeki en korkunç performans olarak tarihe yazıldı."

Haberin Devamı

Akşam gazetesinden Avni Başoğlu, "Yüz karası tablo" başlıklı yazısında dünkü maçın istatistiklerini sıraladıktan sonra "Bu tabloyla maç kazanılır mı?" diye sorarken AMK'ya maçı yorumlayan eski milli basketbolcu Tamer Oyguç, " İnsanın canı bu kadar rezil olan bir takıma bir şey yazmak istemiyor" diyor.

"KUPA KAZANILSA DA BU MAÇ AFFEDİLMEZ"
Basketbolseverler de sosyal medyada tepkilerini dile getirdiler. Başantrenör Bogdan Tanjevic eleştirilerin hedefinde yer alırken oyuncular da zaman zaman hedefteydiler.

Haberin Devamı

Adil Kürşad Saydan ?
Bu takım kupayı da alsa bu maçı affettirmez. Böyle basketbol, böyle koçluk olmaz. Tanjeviç ile bu iş gitmez. Bu turnuva da kayıp.

volkan
dün koç Tanjevic'in yaptığı açıklama tam bir skandal. "Rakibimizi küçümsedik" ne demek ya!? Takım
küçümsese engelleyeceksin bunu, işin ne?

Yusuf Ergulec
tanjevic ile bir Avrupa ikinciliği bir Dünya ikinciliği var ikisi de Türkiye'de düzenlenen
organizasyonlar

Aykut YILDIRIM
Finlandiya'ya yenilmenin faturasini ne Ersan'a ne Hidayet'e ne Tanjevic'e kesebiliriz.. Suc butun
takimin kendinizi affettirin!!!

Alper Kayabaşı
Günaydın son hücumda 3 sayı gerideyken gidip 2 sayılık atış yapan Hidayet, günaydın.


BAKMADAN GEÇME!