Finalin adı Nadal-Djokovic

Güncelleme Tarihi:

Finalin adı Nadal-Djokovic
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2012 21:46

ATP ve WTA turnuvaları kapsamında yer alan İtalya Açık Tenis Turnuvası'nın (Internazionali BNL d'Italia) 7. gününde, kadınlarda ve erkeklerde finale yükselen isimler belli oldu.

Haberin Devamı

Nadal böylece üst üste toprak kortta oynadığı 39. yarı finalini de kazanmış oldu.

İki İspanyol’u karşı karşıya getiren yarı final mücadelesine hızlı başlayan David Ferrer, dördüncü oyunda servis kırarak 3-1 öne geçti. Ancak çabuk toparlanan Nadal seti tie-break’e götürerek, 7-6 kazanmasını bildi.

İkinci sette vitesi daha da yükselten dünya iki numarası Nadal, oyun vermeden kazandığı bu setle finale yükseldi.

Rafael Nadal finalde Federer- Djokovic maçının galibiyle karşılaşacak.

Yedi kez raket salladığı Roma'da altıncı kupasını arayan Rafael Nadal, yarınki finali kazandığı takdirde ATP Turu'nda 70. zaferini yaşayacak.

İKİNCİ FİNALİST DJOKOVİC

Turnuvada en çok merak edilen maçlarından biri de dünya 1 numarası ve turnuvanın geçen yılki şampiyonu Sırp raket Novak Djokovic ile dünya 2, turnuvanın 3 numaralı seribaşı ismi İsviçreli Roger Federer arasındaki mücadele oldu.

Djokovic, Federer'i set vermeden 6-2 ve 7-6(4)'lık setlerle 2-0 yenerek, Roma'da üstüste ikinci kez finale çıktı.

Teniste sezonun 2. Grand-Slam'i olan Fransa Açık öncesi yapılan son ciddi turnuvanın finalinde birbirlerine rakip olan Djokovic ve Nadal, bu sezon son olarak Monte Carlo Masters'da karşılaşmış gülen taraf İspanyol Nadal olmuştu.

İki raket, Roma'da geçen sezon da finalde karşılaşmış, o dönem Sırp raket Novak Djokovic, Nadal'ı yenmeyi başararak, turnuvayı şampiyon tamamlamıştı.

Organizasyon komitesi, Djokovic-Nadal finalinin, Merkez Kort'ta oynanacak kadınlar finalinin uzamaması durumunda TSİ 17.00'de başlayacağını duyurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!