Final maçını bıraktı, sınava gitti

Güncelleme Tarihi:

Final maçını bıraktı, sınava gitti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2010 10:07

Milli boksör Selçuk Eker, Ankara'da düzenlenen 1. Başbakanlık Uluslararası Boks Turnuvası'nda finale yükselmesine karşın Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) nedeniyle maç yapamadı.

Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ve dün sona eren turnuvada, Türk boksör Selçuk Eker, final sevincini yaşayamadı. 51 kiloda ringe çıkan ve rakiplerini geçerek finale kadar yükselme başarısı gösteren Eker, altın madalya mücadelesine çıkamayarak hükmen mağlup oldu.

YGS nedeniyle Kocaeli'ye gitmek zorunda kalan milli boksör, turnuvayı ikinci sırada tamamlayarak gümüş madalyayla yetinmek zorunda kaldı.

Selçuk Eker'in gümüş madalya kazandığı 51 kiloda Khalid Yafai (İngiltere) altın, Gary Peter Molloy (İrlanda) ve Norbert Kalucza (Macaristan) bronz madalyanın sahibi oldu. İl dışında olması nedeniyle Eker'in madalyasını yıldızlar kategorisindeki Osman Emre Kuzu aldı.
Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, yaptığı açıklamada, eğitimle sporun bir arada götürülmesinin sporcuların performansını olumsuz etkilediğini söyledi.

Selçuk Eker'in üniversite sınavına girmesi gerektiğini ve bu nedenle de finalden vazgeçmek zorunda kaldığını ifade eden Gözgeç, şöyle konuştu:

“Sporcular için üniversite bir istikbaldir. Dolayısıyla üniversite sınavına girmek zorunda. Fakat okulun öncelikli olması performansa olumsuz yansıyor. Sporcular ders ve sınavlar nedeniyle çoğu zaman kamplara bile katılamıyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak çalışmalar yapmak zorundayız. Gerekli düzenlemeler yapılarak sporculara kolaylıklar sağlanmalı.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!