Filmin sonunu bekleyin

Güncelleme Tarihi:

Filmin sonunu bekleyin
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2005 01:38

Beşiktaş Başkanı, "Bizleri 6 aylık süre ile değil, 1 yılımız dolduğunda değerlendirsinler. Bizden sonraki nesillere önemli miraslar bırakacağız" dedi.

BEŞİKTAŞ Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören göreve geldikleri 6 aylık süre ile 2007 yılına kadar yapacaklarını Hürriyet'e anlattı. Kulübün büyük hedefleri olduğunu ifade eden Demirören, "Beşiktaş Kulübü başkanlığı bana onur, heyecan verdi. Hata olur. İnsanın tabiatında hata yapmak vardır. Kişisel hakaretler aldık, manevi olarak çok yıpratıldık. Saçlarıma bakın yaşadıklarımı anlarsınız. Ama herşey için bu filmin sonunu bekleyin" diyerek söze başladı ve şunları söyledi:

Seçim zamanı yanlıştı ve zorlu virajlara girileceği biliniyordu. Ben ve yönetimimiz tüm bu zorlukların altında kalkacak olduğumuz için kongre üyelerimiz bizleri seçti. Sportif başarının yönetimin de başarılı olduğu anlamına geldiğine katılmıyorum. Şu anda Türkiye Ligi'nde 5. olmamız yönetimin başarısız olduğu anlamına gelmemeli. Geçen yıl ligin ilk yarısı liderdik sezonu 3. bitirdik. Bizleri 6 aylık süre ile değil, 1 yılımız dolduğunda değerlendirsinler.

Del Bosque ile 2007’ye

Del Bosque ile uzun vadede başarılı olacağız. Bu hoca ile başarılı sonuçlar yakalayacağımıza yürekten inanıyoruz. 2007'ye kadar beraberiz. Onu eleştirenler Türk futbolunun geçmişteki istatistiklerini incelesin. Milne'ye Beşiktaş, Derwal'e ve Fatih Tarim'e G.Saray sabretti, üstüste şampiyonluklar yaşadı. Kalıcı başarı için teknik adamın en az 2 yıl kalması gerekir. Takım olmak zaman alıyor.

Söylediklerimizi yaptık

Göreve geldiğimizde İnönü Stadı'ndaki problemi çözeceğiz dedik. Kapasitesini %50 arttırdık. UEFA yetkilileri hayran kaldı. Akatlar Spor Kompleksi'ni bitireceğiz, dedik. Şimdi Türkiye'de salona sahip tek kulübüz. Bu salonda Avrupa çapında organizasyonlar yapılacak. Beşiktaş TV'sini kuracağız dedik. Kurduk inanılmaz bir ilgi ile karşılaştık. Amatör branşlar şampiyonluk kovalayacak dedik, erkek voleybol takımı hariç zirvedeyiz.

Beşiktaş'ın mali yapısı olumlu, alacakları borçlarını karşılıyor. Oyuncu portföyü ve gayrimenkul değerlerimiz gözönüne alındığında Avrupa'nın en güçlü mali yapısına sahip kulübüz. Kulüpler bundan böyle sadece naklen yayınlardan elde ettikleri gelirlerle ayakta duramazlar. Beşiktaş kendi gelirleri ile ayakta duracak tek kulüptür. Bizden sonraki nesillere önemli miraslar bırakacağız. Fulya Projesi'ni engellemek isteyenler kim ve kimler için engellemek istediklerini açıklamak zorundadır.

Kimseyle sorunum yok

Beşiktaş Kulübü'nü kullanarak benim için haberler yapıldı. Bunları yazanlar bu haberlerin doğru olmadığını belirterek özür diledi. Medya ile problemim olmaz. Turgay Ciner ile sorunum yok. İhsan Kalkavan da çok güçlü Beşiktaşlı. Sinan Engin benim dostumdur. Federasyon ile de sorunumuz yok.

Yıldırım Demirören tek adamdır sözüne katılmıyorum. Beşiktaş'ta yıllardır başkanlık sistemi vardır. Benim ve 14 yönetici arkadaşımın ayrı ayrı sorumlulukları vardır. Herkes kendi yetkilerini paylaşır. Benim olduğum yönetimde tüm sorumluluk camia ile paylaşılmaktadır. Tek adam değilim. Bizler başkan olarak doğmadık. Herkesin yol göstermesi gerekir.

Her pazartesi olay

Göreve geldiğimizden bu yana her pazartesi günü toplantıya oturduğumuzda gündemimizde olay var. Tüm olaylar bizim yönetimimize rastladı. Geçen yıldan bu zamana kadar olayları konuşuyoruz. Türkiye'de Futbol Şube Sormuluları ne yapsalar eleştirilirler. Kıvanç Oktay kulübün menfaatleri neyi gerektiriyorsa yerine getiriyor. Başarılı insanlar sürekli eleştirilir.

Takımdaki her oyuncu ayrı bir değer. Fakat son günlerde konuşulan Sergen tartışılmaz. Tümer, İbrahim Akın, Carew de önemli maçlarda sahneye çıktı. İbrahim Akın dikkatli yaşamalı. Ne oldum diye değil ne olacağım diye düşünmeli. Carew için resmi teklif almadık. Beşiktaş'ın hedefi Türkiye kupası ve gelecek sezon Şampiyonlar Ligi. Eğer Carew'i verirsek hedeflerimize gidemeyiz.

Üçü birlikte çalışabilir

Lucescu ile dostuz, transfer konuşmadık. Ukrayna'da çok mutlu. Beşiktaş'ın başına getirilmesi gereken Türk teknik adam düşünürsek, Ziya Doğan, Samet Aybaba ve Rıza Çalımbay var. Gerekirse kulüp için üçü birlikte çalışır. Teknik adam arayışında değiliz. Nouma'yı severim, ama o benden çok Futbol Şube Sorumlusu Kıvanç Oktay'ı arar. Beşiktaş ile kendini özdeşleştirmiş. Her hafta kulübü ve arkadaşlarını arar.

Don Kişot değilim

Ben polemiklerin ve kavgaların içinde yer almam. Bu tür şeyler ne bana ne de yönetici arkadaşlarıma göre. Aklım ve mantığımı kullanmadan hiçbir işe girmem. Don Kişot değilim.

Süleyman Seba'yı örnek aldım

Eski yöneticilerden önemli ölçüde destek alıyorum. Onursal Başkanımız Süleyman Seba'nın tesisleşme düşüncelerini, camiayı kucaklamasını örnek alıyorum. Göreve geldiğimden bu yana herkese elimi attım. Elimi tutan herkes ile aram çok iyi. Elimi tutmayana küsmüyorum, sadece üzülüyorum. Yapımda kimseye tepki göstermem.

Ölüm ve istifalar beni çok üzdü

En çok üzüldüğüm olay Beşiktaş-Ç.Rizespor maçında yaşanan ölüm olayı oldu. Buna paralel olarak olayın Beşiktaş'a maledilmeye çalışılması ve Beşiktaş kamuoyunun kulübüne sahip çıkmamasına müthiş üzüldüm. İkinci üzüldüğüm olay ise Latif Ayaz, Adnan Demir, Hakan Kalkavan ve Reha Muhtar'ın istifa etmeleri oldu.

O dedikodulara inanmayın

İsimsiz ve imalı bir şekilde Beşiktaş'ın geçen yıl şampiyonluğu 20 milyon dolara sattığı, şeklinde çıkarılan dedikodulara inanamıyorum. Bunları çıkartanlar ve yakıştıranlar terbiyesiz. Bizler görevdeydik. Cordoba'nın oynamamasının kamuoyunda çıkan söylentilerle alakası yok. Del Bosque, Ramazan'ı kazanmak için ona şans verdiğini söyledi.

Fikret muhalif değil arkadaşım

Fikret Orman'ı muhalefet diye adlandırmıyorum. Benim arkadaşım. Böylesi ulvi kurumu yönetmeye talip arkadaşlarımızın çoğalmasını istiyorum. 2007 yılında bir değil en az 10 adayın çıkmasını bekliyorum. Beşiktaş'ın değerleri için herkesin kenetlenmesi gerekir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!