Filenin kraliçeleri

Güncelleme Tarihi:

Filenin kraliçeleri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2006 00:00

Şampiyonlar Ligi’ndeki temsilcimiz, çeyrek final rövanşında İspanya’da Las Palmas’a yenilmesine rağmen tur vizesini kaptı. Neslihan ile Aysun da süper oyunlarıyla takımlarının başarısında etkili rol aldı.

TEBRİKLER Vakıfbank Güneş Sigorta... Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde en güçlü dört takımdan biri oldunuz. Vurduğunuz smaçlara, aldığınız bloklara sağlık...

Güneş Sigorta Bayan Voleybol Takımımız, Şampiyonlar Ligi’nin çeyrek final rövanş maçında İspanya’nın Las Palmas takımı karşısında alacağı seti aldı, maçı verdi: 3-2. Temsilcimiz, yenilgiye rağmen adını Final Four’a yazdırdı. İstanbul’daki ilk maçı 12 sayı fark ve 3-0 kazanan sarı kırmızılılar, tur için Las Palmas’tan ya tek set alacaktı ya da rakip takım lehine 12 sayıdan fazla fark vermeyecekti.

İşte böylesine bir ortamda maçı ilk sette koparmanın stresini yaşadı kızlarımız. İkinci moladan sonra blok zaafı yaşadık. Las Palmas, Aysun’un koşu yoluna kısa servis atarak durdurmaya çalıştı. İkinci setin ilk molasına 8-7 önde giren kızlarımız Rosangela’yı, Deniz’in bloklarıyla durdurarak ikinci bölümde 8 sayılık bir fark yakaladı: 16-8.

Ev sahibi takımın üst üste aldığı iki moladan sonra kızlarımız rehavete kapıldı, Gözde ve Neslihan da blokta durdurulunca fark 3 sayıya indi. Setin sonlarına doğru Necla ve Dos Santos defanstan iyi top çıkarınca takımımız toparlandı. Irina da Gözde’yi fileye paralel çabuk toplarla oyuna soktu. Kzılarımız, bizim için gerekli olan bu seti alınca maçın atmosferi bir anda değişti. Biz rahatladık, Las Palmas için angarya setler başladı. 3. seti Aysun ve Deniz’in blokları, Neslihan ve Gözde’nin hücum zenginliğiyle kazandıktan sonra 4. set çekişmeye sahne oldu. Bu seti kaybettikten sonra tie-break setinde Las Palmas turu kaybettikten sonra hiç olmazsa maçı kazanayım düşüncesiyle mücadeleye asıldı ve bu seti farklı kazanıp, salondan 3-2 galip ayrıldı. Ama buruk galibiyet tur için onlara yetmedi. Güneş Sigorta’nın da yer alacağı Final-Four organizasyonu 18-19 Mart tarihleri arasında Fransa’nın Cannes kentinde yapılacak.

l SALON: Center Insular Deporte Las Palmas

l HAKEMLER: Frank Garthoff (***) (Almanya), Arnaldo Rocha (***) (Portekiz)

LAS PALMAS: Rodriguez (**), Rosangela (***), Fernandez (**), Lufinita (**), Lucciana (***), Carvajal (***) (Libero- Stacy **, Butnaru **)

VAKIFBANK GÜNEŞ SİGORTA: Dos Santos (***), Irina (***), Deniz (***), Gözde (***), Aysun (****), Neslihan (****), (Libero- Necla ****, Ebru **)

l
SETLER: 25-23, 23-25, 22-25, 25-21, 15-7

l SÜRE: 110 dakika (20, 32, 24, 24, 10)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!