Filede vurgun yedik

Güncelleme Tarihi:

Filede vurgun yedik
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2006 00:00

Avrupa Ligi’nin üçüncüsüne evsahipliği yaptığımız İzmir’de Hollanda’ya boyun eğen Milliler, final fırsatını tepti. Üçüncülük için bugün Yunanistan ile kapışacağız.

AVRUPA Erkekler Voleybol Ligi Final Grubu’ndaki ilk maçında Milli Takımımız, Hollanda’ya 3-2 yenilerek, İzmir’de seyircisi önünde final oynama şansını kaçırdı. Dünya Ligi’ne girmeyen takımların resmi maç yapma talebiyle oluşan Avrupa Ligi, zaman geçtikçe daha kalabalık katılımlı bir lig olacaktır. Ay yıldızlılar, gençleşen kadrosuyla hedefini 2007 Avrupa Şampiyonası hatta ülkemizde düzenlenecek 2009 Avrupa Şampiyonası olarak belirlemiş durumda. Bu kadroda umut var. Özellikle genç orta oyuncular Kemal ve Özkan takıma uymuş durumda. Hollanda, genç ve yetenekli oyunculardan kurulu yeni voleybol düzenine çok uygun bir takım. Çok uzun orta oyuncuları defans ve servis karşılamada çok iyi oynayan 1.95 ortalamalı köşe oyuncuları ve günün en iyi ismi olan Well gibi pasör çaprazları var. Bizde, Ali Çayır çıkana kadar takımın en iyisi genç Kemal’di. Beklenenden çok daha iyiydi. Kenar yönetimin oyuncu değiştirme tercihleri tartışılır. Ama sonuçta bu tip deneyimlere ihtiyacımız var. Elimize fırsat geldi. Yenip final oynasaydık, yakışırdı. Bugün Yunanistan ile zevkli bir maç bizleri bekliyor. Yenerek en azından üçüncü olalım. Böyle maçlarda, böyle rakipleri yenebileceğimizi görmek, tesellimizdir.

Türkiye, bugün saat 17.00’de Hırvatistan’a 3-1 yenilen Yunanistan’la üçüncülük maçına çıkacak. Saat 19.30’da ise Hollanda ile Hırvatistan finalde karşı karşıya gelecek. Maçlar, Karşıyaka Spor Salonu’nda oynanacak.

SALON: Karşıyaka

HAKEMLER: Simone Santi (İtalya) (**), Amon Nester (İsrail) (**)

TÜRKİYE: Hüseyin (**), Cem (**), Özkan (**), Can (***), Kemal (****), Ali (****), Volkan (***), Nuri (***), Gökhan (***)

HOLLANDA: Van Gendt (***), Görtzen (***), Wel (****), Ravwerdink (***), Kooristra (**), Rademaker (**), Hooi (***), Freriks (***), Klok (**), Snippe (**), Olieman (**), Bontje (**)

SETLER: 25-23, 22-25, 25-23, 23-25, 15-17 SÜRE: 117 dakika (23, 23, 26, 29, 16)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!