Filede isyan

Güncelleme Tarihi:

Filede isyan
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2009 00:00

Voleybol Federasyonu’nun kulüplerin altyapı oyuncularını izin almadan kendi kurduğu TVF Spor Lisesi takımına alması kriz yarattı. Kulüpler, altyapılarını kapatma tehdidinde bulundu.

Haberin Devamı

TÜRKİYE Voleybol Federasyonu’nun, kulüplerin altyapılarındaki lisanslı oyuncularını izin almadan Ankara’da kurduğu TVF Spor Lisesi Voleybol İhtisas Kulübü adına aileleri ile görüşüp gizlice transfer etmesi büyük tepkilere neden oldu. Federasyon, Avrupa ve Dünya şampiyonaları ile olimpiyatları gerekçe göstererek, transfer ettiği sporcuları yeni sezonda Voleybol 2. Ligi’nde yarıştırmayı planlıyor.
Yasalara aykırı
Ancak bu karara isyan eden kulüpler, “Federasyonun onayımız olmadan zorla elimizden oyuncularımızı alması yasalara aykırıdır” diyerek, mahkemeye gidiyor. Elit altyapı sporcularının TVF Spor Lisesi Voleybol İhtisas Kulübü adına tescil edilmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan kulüpler görüşlerini şöyle açıkladılar:
“Federasyonun görevi ligleri düzenli bir şekilde organize etmek mi, yoksa kulüplerin büyük maddi güçlüklerle altyapılarından yetiştirdiği oyuncularını zorla ellerinden alıp kulüp kurmak mı? Böyle bir uygulama dünyanın neresinde görülmüştür. Bu, ancak eski yıllarda komünist rejimlerde olurdu.
Madem ki yetiştirip bir süre sonra federasyonun kulübüne bu oyuncuları vereceksek, niye altyapılarda büyük maddi uğraşlar verelim? O zaman altyapılarımızı kapatalım, biz de federasyondan transferler yapalım.’’
2. Lig de tepkili
Bu arada Türkiye Voleybol İkinci Ligi’nde mücadele eden kulüpler de bu karara “Federasyon kulübünün Ankara’da faaliyet göstermesi bizlere ilave bir deplasman maliyeti getirir” gerekçesi ile tepki gösterdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!