FIFA ile FIFAPRO arasında mutabakat zaptı

Güncelleme Tarihi:

FIFA ile FIFAPRO arasında mutabakat zaptı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2006 18:26

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) ile Uluslararası Profesyonel Futbol Oyuncuları Federasyonu (FIFPro) arasında mutabakat zaptı imzalandı. Zapta göre, FIFA ve FIFPro, futbolcu hakları ve rüşvet skandalları gibi konularda ortak çalışacak.

FIFA'dan yapılan açıklamaya göre, bugün Camp Nou Stadı'nda bir araya gelen FIFA Başkanı Sepp Blatter ile FIFPro Başkanı Philippe Piat, mutabakat zaptı imzaladı. İmza törenine FC Barcelona'da forma giyen Kamerunlu futbolcu Samuel Eto'o ile Lilian Thuram da katıldı.

Her iki taraf da, transferlerde yaşanan sorunları çözmek için daha atik davranacakları, doping kullanımını önlemek için beraber mücadele edecekleri, uluslararası maç takvimini birlikte oluşturacakları ve ırkçılığı önlemek için daha fazla çaba gösterecekleri yönünde söz verdiler.

FIFA Başkanı Blatter, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bugünün tarihi bir gün olduğunu ve bu anlaşmanın büyük önem taşıdığını belirterek, "Futbol piramidinin temelindeki futbolcuları çok kolay unutuyoruz. Oysa futbolcular olmadan ne kulübümüz olur, ne de liglerimiz, hiçbir şeyimiz olmaz" dedi.

FIFA, bir süredir, kulüplerin, milli maçlarda sakatlanan ve sezonun büyük kısmında maçlara çıkamayan oyuncuları için maddi ödenek talep etmesi nedeniyle zor bir dönem geçiriyor. Daha önce de konuyla ilgili küçük sıkıntılar yaşayan FIFA, Belçika Birinci Lig takımlarından Charleroi'nin, milli maçta sakatlanarak 8 ay sahalardan uzak kalan ve büyük maddi zarara neden olan oyuncuları Abdelmajid Oulmers için mahkemeye giderek FIFA'dan tazminat talep etmesiyle adeta yıkıma uğradı.

Konuyla ilgili Avrupa Adalet Mahkemesi'nin kararını bekleyen FIFA, davanın aleyhine sonuçlanması halinde, söz konusu kulübe 775 bin dolar para ödemek zorunda kalacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!