Fener'i kimse zorlayamaz

Güncelleme Tarihi:

Feneri kimse zorlayamaz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2006 00:00

Sarı lacivertli takımın Sırp yıldızı, "Ligin en güçlü takımı biziz. F.Bahçe ile G.Saray ve Beşiktaş arasında çok büyük fark var. İki güçlü rakibimiz de iyi oynamıyor. Önümüzdeki 4-5 sezon futboldaki en başarılı dönemim olacak" dedi.

FENERBAHÇEnin Sırp futbolcusu Meteja Kezman, sarı lacivertli takımın ve Turkcell Süper Ligi’nin ilk yarısını değerlendirdi. Kezman, "F.Bahçe şu anda çok iyi durumda. F.Bahçe, Galatasaray ve Beşiktaş arasında çok büyük fark var. Ligin en güçlü takımı biziz. İki güçlü rakibimiz de iyi oynamıyor. Bizi zorlayamazlar. Onun için de arkamızdan hangi takımın geleceği önemli değil" dedi.

İstanbul’u çok sevdim

Kezman, Futbol Extra dergisindeki röportajında, en verimli döneminde sarı lacivertli takıma geldiğini belirtirken "Buraya gelmemdeki ilk neden maddiyattı" ifadesini kullandı. Fenerbahçe’ye gelmesindeki ikinci nedenin iyi bir takımda oynamak isteği olduğuna değinen Sırp futbolcu şu değerlendirmeyi yaptı:

"İstanbul da evime yakın. Arkadaşlarım buraya rahatlıkla gelebilir. İstanbul’u sevdim. Burası ailem için de iyi bir seçenekti. 6 yıl önce yine F.Bahçe’den bir teklif almıştım. F.Bahçe bu geçen dönemde hep beni takip etmiş. Önümüzdeki 4-5 sezon futboldaki en verimli, en başarılı dönemim olacak. Artık yeteri kadar tecrübeye sahibim. Herkes F.Bahçe’ye transferimde çok şaşırdı. Ama bu sefer mali konular daha önemliydi. Türkiye ligi Hollanda ve Almanya seviyesinde. Çok yetenekli futbolcular var ama taktik, disiplin ve tecrübe konusunda eksikler de var. F.Bahçe olarak her geçen gün büyük ilerleme kaydediyoruz. Önümüzdeki sezon üst düzey Avrupa takımlarının seviyesine geleceğiz.

Son üç ay içerisinde takıma birçok yeni oyuncu katıldı. Takım yeni yeni oturuyor ve bizler de nasıl oynamamız gerektiğini yeni yeni öğreniyoruz. Eğer siz kış döneminde yeniden oyuncu transfer ederseniz, takıma uyum sağlamaları için sadece iki haftaları olacak. Bu da yeterli bir zaman değil. Bizim zaten sezonu tamamlayacak kadar iyi oyuncularımız var. Fakat lig sonunda yeni oyuncular alınabilir. Bu oyuncuların takıma uyum sağlamaları için 3 ayları olacak.

Tuncay çok yetenekli ve genç bir oyuncu. G.Saraylı Arda çok yetenekli. Fakat taktik, tecrübe ve disiplin eksikleri var. Bunlar giderildikten sonra ikisinin de çok başarılı olacağına inanıyorum. Türkiye’de çok kaleci tanımıyorum, ama Mondragon çok iyi bir kaleci."

G.Saray derbisi başka

İspanya, Hollanda ve Sırbistan’da birçok derbide forma giydiğini kaydeden Kezman, "Fakat G.Saray derbisi gibi, heyecanı, enerjisi ve taraftar sevgisi bu kadar yüksek bir maçta ilk defa oynadım. Böylesi bir maçta görev aldığım ve özellikle gol attığım için çok gururluyum" dedi.

Dürüst oyuncuyum

Türk hakemlerini de değerlendiren Kezman, hakemlerin kendilerini geliştirmeye ihtiyacı olduğunu belirtti. Kendisinin Fair-play’e uygun davranan bir oyuncu olduğunu belirten Kezman, "Maçlarda çok zorlandığım anlar oldu, fakat asla elimle gol atmak gibi bir kandırmacıyı düşünmedim. Çünkü takım arkadaşlarıma, rakibime ve futbola, yani işime saygı duyuyorum. Ben dürüst bir oyuncuyum" yorumu yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!