Fener'e kolay, Efes'e zor kura

Güncelleme Tarihi:

Fenere kolay, Efese zor kura
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 08, 2011 00:00

Fenerbahçe Ülker ile Anadolu Efes'in Türk Hava Yolları (THY) Avrupa Ligi grup maçlarında karşılaşacağı takımlar belli oldu.

Haberin Devamı

KARAKAŞ: DÖRTLÜ FİNALE KALMAK İSTİYORUZ

Barcelona'da yapılan kura çekimine göre, A Grubu'nda yer alan Fenerbahçe  Ülker, Olympiacos (Yunanistan), Caja Laboral (İspanya), Bizkaia Bilbao Basket  (İspanya), NGC Cantu (İtalya) ve Sluc Nancy Basket (Fransa) ile mücadele edecek.

UFUK SARICA: GRUBUMUZ KOLAY DEĞİL

C Grubu'na düşen Anadolu Efes'in rakipleri ise Real Madrid (İspanya),  Maccabi Electra Tel Aviv (İsrail), Partizan Belgrad (Sırbistan), EA7 Emporio  Armani (İtalya) ve A elemesinden gelecek takım oldu.

Öte yandan kura çekiminde, Galatasaray Cafe Crown ile Banvit'in Avrupa  Ligi ön eleme turunda karşılaşacağı takımlar da belirlendi.

Buna göre Galatasaray Cafe Crown, Yunanistan'dan PAOK, Banvit ise Çek  Cumhuriyeti'nden Cez Nymburg ile ön eleme maçı oynayacak.

Avrupa Ligi'ne doğrudan katılma hakkına sahip 22 takıma, eleme  turlarından gelecek 2 takım daha katılacak ve maçlar, 6'şar takımlı 4 grup  halinde oynanacak.

29 Eylül ve 2 Ekim'de yapılacak eleme maçlarında 16 takım, bu iki biletin  sahibi olmak için mücadele verecek. Normal sezon, son şampiyon Panathinaikos'un  17 Ekim'de Atina'daki Olympic Hall'da yapacağı maçla başlayacak.

Sezon, çarşamba  ve perşembe günleri yapılacak 10 haftalık maç maratonuyla 22 Aralık'a kadar  sürecek. Daha sonra mücadeleye 16 takımla 18 Ocak-1 Mart arasında devam edilecek.  Çeyrek final play-off'ları 21 Mart-5 Nisan arasında yapılacak ve şampiyon,  İstanbul'da 11-13 Mayıs arasında düzenlenecek dörtlü final organizasyonuyla  kupasını kaldıracak.

Bugün yapılan kura çekiminde doğrudan katılım hakkı bulunan takımlar şu  şekilde gruplara ayrıldı:
       Â
A Grubu: Olympiakos (Yunanistan); Caja Laboral (İspanya) ;  Fenerbahçe Ülker (Türkiye); Bizkaia Bilbao Basket (İspanya); NGC  Cantu (İtalya); Sluc Nancy Basket (Fransa)

B Grubu: Panathinaikos (Yunanistan); CSKA Moskova (Rusya) -Unicaja  Malaga (İspanya); Zalgiris Kaunas (Litvanya) - Brose Baskets (Almanya) -  KK Zagreb (Hırvatistan)

C Grubu: Real Madrid (İspanya); Maccabi Electra Tel Aviv (İsrail); Partizan Belgrad (Sırbistan); Anadolu Efes (Türkiye) ;  Emporio Armani (İtalya) ; A elemesinden gelecek takım

D Grubu: Barcelona Regal (İspanya) ; Montepaschi Siena (İtalya) ; Unics Kazan (Rusya); Asseco Prokom (Polonya); Union Olimpija  (Slovenya) - B elemesinden gelecek takım

EUROCUP'TA BEŞİKTAŞ VE KARŞIYAKA'NIN RAKİPLERİ BELİRLENDİ

EUROCHALLENGE'DA OLÄ°N VE TELEKOM'UN RAKÄ°PLERÄ° BELÄ°RLENDÄ°

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!