Fener'de 3 sancı

Güncelleme Tarihi:

Fenerde 3 sancı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

Tarihinin en kötü sezonlarından birini yaşayan sarı lacivertliler, 2000 yılına sıkıntılar içinde giriyor. 16 Ocak'ta göreve gelecek olan yeni yönetimin başı bir hayli ağrıyacağa benziyor.

1

Beşiktaş derbisinden sonra üst üste dört zorlu deplasman maçına çıkılacak.

2

16 Ocak'taki kongre öncesi yönetimdeki belirsizlik sürüyor.

3

Kulübün 19 milyon dolar borcu var. İç ve dış transfer için trilyonlar gerekiyor.

Dış saha serüveni

Fenerbahçe, 2000 yılına üç önemli sorunla giriyor. Erzurumspor maçıyla 1999'a nokta koyacak olan sarı lacivertliler, G.Birliği ve Beşiktaş maçlarını oynadıktan sonra 1 aylık deplasman serüveni yaşayacak. Denizli maçıyla başlayacak deplasman günleri, Vanspor, Kocaeli ve Altay maçlarıyla devam edecek.

Yönetimde belirsizlik

F.Bahçe'de dertler bununla da bitmiyor. Aynı zamanda yönetim sorunu da sarı lacivertlilerde bir başka sıkıntı olarak ortaya çıkıyor. 16 Ocak'taki olağanüstü kongrede kimin başkanlık koltuğuna oturacağı merak konusu. Şu ana kadar resmi bir adayın çıkmamış olması sarı lacivertli camiada tedirginlik yaratıyor.

Cesaret eden yok

Ê19 milyon dolar borcu olan kulübün, yüklü bir bütçeye gereksinim duyması da adayları tedirgin ediyor. Hiç kimse bu yükün altına girmeye cesaret edemiyor. Fenerbahçe'yi bekleyen en büyük sorunlardan bir tanesi de transfer konusu. İç transferde sözleşmesi biten futbolcuların kaderini yeni yönetim belirleyecek.

Mali külfet

Ogün, Abdullah, Rüştü, Johnson ve Preko'nun dışındaki tüm futbolcuların sözleşmesi 2000 yılında bitiyor. Yeni yönetim hem iç, hem de dış transfer için önemli bir harcama yapacak. Özellikle Alpay, Mustafa, Tayfun, Moshoeu, Boliç, Metin gibi futbolcularla yeniden masaya oturulacak olması maddi açıdan büyük bir yük getirecek.

Bir haftalık tatil başlıyor

FENERBAHÇELİ futbolcular, bu akşamdan itibaren bir haftalık süreyle tatil yapacak. Sarı lacivertlilere, Erzurumspor maçını oynadıktan sonra hem devre arası, hem de yeni yıl nedeniyle bir haftalık izin verilecek. Teknik direktör Zdenek Zeman, 2 Ocak'ta toplanacak olan futbolcularına, ‘‘İkinci yarıda herkesi hazır görmek istiyorum. Bu süreyi iyi değerlendirin’’ diye uyarıda bulundu.

ABDULLAH Fener'in istikrar sembolü

F.Bahçe'nin bu sezon ligde oynadığı 13 maçın tamamında 90 dakika forma giyen Abdullah, sarı lacivertli takımın en istikrarlı oyuncusu oldu. Sezon başında Trabzonspor'dan büyük ümitlerle transfer edilen bu futbolcuyu Alpay, Tayfun ve Rüştü 12'şer maçla takip ediyor. Sarı lacivertli takıma Trabzon spor'dan gelen Ogün ise, sakatlığı nedeniyle şu ana kadar istenilen performansı gösteremedi. Sakat ve cezalı olduğu için üç maçta forma giyemeyen tecrübeli futbolcu, şans bulduğu 10 maçın 7'sinde sahada 90 dakika kalmayı başardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!