Fenerbahçe'yi bekleyen tehlike

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçeyi bekleyen tehlike
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2012 11:48

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe'de, C Grubu'ndaki rakiplerinden AEL Limassol maçı öncesi tedirgin bir bekleyiş var.

Haberin Devamı

Kıbrıs Rum Kesimi ekibi olan AEL Limassol'un fanatik taraftarlarının çıkartabileceği olaylar şimdiden gündeme oturmuş durumda. Geçmiş dönemlerde Türk takımlarının Rum Kesimi'nde oynadığı maçlarda ekiplerimize yapılan saldırılar nedeniyle, Türk yetkililer Fenerbahçe kafilesinin aynı olayları yaşamaması için çalışmalara başladı.

25 Eylül tarihinde Tsirion Stadı'nda oynanacak AEL Limassol-Fenerbahçe maçında çıkması muhtemel olaylar, rövanş karşılaşmasında da aynı görüntülerin oluşmasına neden olabilir.

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında Spartak Moskova ile deplasmanda oynadığı maçta Rus taraftarlar tribünde Türk bayrağı, Atatürk posteri ve camii motifli pankartlar yakmıştı. Ve daha sonra Kadıköy'de oynanan rövanş maç öncesinde de Fenerbahçeli taraftarlar ilk maçta gerçekleşen bu olaylar nedeniyle Rus seyircilere saldırmıştı.

Haberin Devamı

TAŞKINLIK YAPIYORLAR!

2010 yılında basketbolda EuroChallenge Kupası için APOEL takımıyla deplasmanda karşılaşan Pınar Karşıyaka basketbol takımı, Rum taraftarların saldırısına uğramıştı.

Ekibimiziz rakibine 82-80 mağlup olmasının ardından Rum taraftarlar sahaya inerek oyuncularımıza saldırmak istemişti.

Karşılaşma sonrasında çıkan olaylar nedeniyle saatlerce soyunma odasında mahsur kalan Pınar Karşıyaka Basketbol Takımı'nda kondüsyoner Erdem Günak´ın eli kırılmıştı.

VOLEYBOLCULARIMIZA SALDIRDILAR

2011 yılında ise voleybol CEV Cup'ta ülkemizi temsil eden Galatasaray Bayan Voleybol Takımı, 2. turda Kuzey Kıbrıs Rum Kesimi takımı Apollon Limassol ile eşleşmişti.

Deplasmanda oynanacak maç için Rum Kesimi'ne giden Galatasaray kafilesi, karşılaşmayı setlerde 2-0 önde götürürken rakip takım taraftarları sahaya yabancı maddde yağdırmaya başlamıştı.

Rum fanatikler, sahaya attıkları koltuk, çakmak gibi yaralayıcı maddelerle Galatasaraylı oyuncuları hedef almış ve sahaya atlayarak voleybolcularımıza saldırmak istemişti.

2004'TE DE YAPTILAR...

2004 yılında da FIBA Erkekler Avrupa Kupası'nda mücadele eden Tuborg, Kıbrıs Rum Kesimi'nden Pizza Express Apollon Limassol takımı ile karşı karşıya gelmişti.

Haberin Devamı

Güney Konferansı play-off turunda mücadele eden iki ekibin Rum Kesimi'nde yaptığı maçta da benzer olaylar çıkmıştı.

BEŞİKTAŞ TOPA BİLE DEĞMEDEN...

1986 yılında oynanan Şampiyon Kulüpler Kupası 2. Tur karşılaşmasında Beşiktaş ad Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi APOEL ile karşı karşıya gelmişti.

Rum temsilcisi, o dönem yaşanan siyasi olayları bahane ederek ilk maçın oynanacağı İnönü Stadı'nda gelmemiş ve Avrupa kupalarından 2 yıl süreyle ihraç edilmişti.

Bu kararın ardından siyah beyazlılar, Rum kesimi ile maç yapmadan çeyrek finale yükselmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!