Fenerbahçe Ülker'den "Kadına şiddete hayır" pankartı

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe Ülkerden Kadına şiddete hayır pankartı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2015 22:30

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı, Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesini, antrenman öncesi düzenlenen organizasyonla protesto etti.

Haberin Devamı

Ülker Sports Arena'daki antrenmandan önce saha içinde bir araya gelen teknik heyet ve oyuncular, kadın cinayetlerine karşı farkındalık oluşturmak ve yaşanan olayı kınamak için "Kadına Şiddete Hayır" pankartı açtı.

Kulüp televizyonu FBTV'ye konuşan takım menajeri Ömer Onan, "Empati yapıyorum, başa çıkılacak gibi değil. İnsanın kanını donduruyor. Bunların son bulması lazım. Son bulması için biz protestolarımızı yapıyoruz, herkes destek veriyor. Ben ilk defa 70 milyonun aynı şeye tepki verdiğini görüyorum ama bunların bir anlam kazanması için veya bu güzel kardeşimizin anısını yaşatmak için bu kanunların değişmesi lazım. Biz kendi ülkemizin kadınlarını, kızlarını koruyamıyoruz. Bu çok acı bir şey. Bu kanunları değiştirmek bütün partilerin boynunun borcu olmalı" ifadelerini kullandı.


ÖMER ONAN: İNŞALLAH SON OLSUN


Basketbolculardan Oğuz Savaş ise Özgecan'ın ailesine sabır dileyerek, "Bunun artık önleminin alınması lazım. Bu ilk değil belki ama inşallah son olsun. Çünkü böyle şeyler yürek parçalıyor. Konuşması, anlatması çok zor şeyler. Bir insan nasıl böyle bir şey yapabiliyor akıl almıyor. Benimde iki kızım var. Eminim çocuğu olan olmayan herkes, çok kötü oluyor ama insanın çocuğu olunca durum daha farklı oluyor. Artık bunun önlemi alınsın. İnşallah bu tür olaylar bir daha olmaz, bu son olur. Biz de elimizden geldiğince destek vermeye çalışacağız" değerlendirmesini yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!