Fenerbahçe, masa tenisinde Avrupa'da finale çok yakın

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe, masa tenisinde Avrupada finale çok yakın
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2012 12:25

Fenerbahçe Kadın Masa Tenisi Takımı sporcusu Yıldız Meral Ali, Avrupa Masa Tenisi Birliği (ETTU) Kupası'nda şampiyonluğa odaklandıklarını belirterek, “Takımımız çok formda. Finale çıkıp şampiyonluğu almak istiyoruz” dedi.

ETTU Kupası yarı final mücadelesinin ilk maçında İstanbul'da 3-1 yendikleri İspanyol ekip UCAM Cartagena ile 17 Mart Cumartesi günü deplasmanda yapacakları rövanş mücadelesi için bugün İspanya'ya giden sarı-lacivertli ekipten Yıldız Meral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm hazırlıklarını yaptıklarını, motivasyonlarının üst düzeyde olduğunu ifade etti.

İstanbul'da kazandıkları ilk maçta final yolunda yakaladıkları önemli avantajı en iyi şekilde değerlendireceklerini ifade eden Yıldız Meral, “İlk maçta aldığımız 3-1'lik skor rövanşta bizim işimizi kolaylaştırdı. Bütün ekip çok formda. Rövanş mücadelesinde iki maç bile kazansak bu bizi finale götürecek. Bu bizim için çok güzel bir başarı. Yarı finale çıkarak zaten Türkiye'de bir ilki başardık. Bu nedenle hepimiz çok mutluyuz. Elimizden geleni yapıp kulübümüzü ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız. Finale çıkıp şampiyonluğu almak istiyoruz” diye konuştu.

“Sezon başından bu yana şampiyonluk için çalışıyoruz”

Kupada çeyrek final eşleşmesinde daha önce Avrupa şampiyonluğu bulunan güçlü rakipleri Hollanda temsilcisi Lybrae Heerlen'i eleyerek, final yolunda zoru başardıklarını ve yarı finale çıktıklarını kaydeden Yıldız Meral Ali, şunları kaydetti:
“Şu anda bütün takımın morali gerçekten çok iyi. Hepimiz çok umutluyuz. Yarı finalden önce Hollanda takımını yendik. Bizim için en zor rakip onlardı. Onları yenerek yolumuzu açtık gibi görünüyor. İspanyol rakibimiz karşısında ikinci maçı da geçeceğimize inanıyoruz. Finalde rakibimizin kim olacağı henüz belli değil. Rakip her kim olursa olsun, elimizden gelen en iyi hazırlığı yapıp, şampiyon olacağımızı düşünüyorum. Çünkü takımımız gerçekten çok güçlü. Şampiyonluk çok güzel bir duygu. Bunu yaşamak istiyoruz. Zaten sezon başladığından bu yana biz şampiyonluk için çalışıyoruz. Hem Süper Lig'de hem de Avrupa'da şampiyon olmak için elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah bu duyguyu yaşarız.”

Üstündağ: “İlk maçı rahat kazandık, ama her şey bitmiş değil”

Fenerbahçe Kadın Masa Tenisi Takımı Antrenörü Babür Üstündağ ise, UCAM Cartagena karşısında ilk maçı rahat kazandıklarını, ancak henüz her şeyin bitmediğini ifade etti.

Hem Fenerbahçe Kulübü, hem de masa tenisi camiası adına bir ilki gerçekleştirmek istediklerini anlatan Üstündağ, en büyük temennilerinin Türkiye'ye kupayı getirmek olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“En büyük temennimiz Avrupa şampiyonluğu. Hem kulübümüz adına, hem masa tenisi camiamız adına Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmek istiyoruz. Yarı final ilk maçını skor anlamında rahat kazandık. Ama tabi bu her şey bitmiş anlamına gelmiyor. İkinci maç zor olacak. Şimdiye kadar çok zorlu maçlarda önemli tecrübeler yaşadık. Zor çevirdiğimiz maçlar oldu. Eminim ikinci maçımızı da, kazandığımız bu tecrübelerle geçeceğimizi düşünüyorum. Finale çıkacağız. En büyük temennimiz ülkemize kupaya getirmek olacak.”

“Finalde Rus ekibini istiyoruz”

Antrenör Babür Üstündağ, finale yükselmeleri durumunda yarı finalin diğer eşleşmesinden Rus ekip Dalenergosetproekt Vladivostok ile karşılaşmak istediklerini söyledi.

Rus ekibe oyun stratejisi anlamında daha iyi uyum sağlayabileceklerini kaydeden Üstündağ, “Ümit ediyoruz ki Rus ekibi gelsin. Çünkü teknik anlamda oyun stratejilerimiz daha iyi uyum sağlıyor. Şampiyonluk hedefi için şansımız daha da artacak” dedi.

ETTU Kupası yarı final mücadelesinin diğer eşleşmesinde Rus ekip Dalenergosetproekt Vladivostok, Polonya temsilcisi KTS Zamek Tarnobrzeg karşısında ilk maçı 3-2 kazanmıştı.
Fenerbahçe Kadın Masa Tenisi Takımı'nda sporcular Yıldız Meral Ali'nin yanı sıra, Elizabet Samara, Fangfan Zhou, Fengyu Jin ve Melek Hu yer alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!