'Fenerbahçe Mancini için iyi bir şans'

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe Mancini için iyi bir şans
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2010 11:42

Transfer gündemindeki Sambacı'yı, Tuttosport Yazarı Massimo Franchi değerlendirdi: “Brezilyalı oyuncunun kalitesi tartışılmaz. Ama Inter'de kalıp paslanmamalı. Fenerbahçe onun için iyi bir adım olabilir ve yeni bir başlangıç yapabilir”

Haberin Devamı

Brezilya futbolunun en yetenekli isimlerinden biri olan Mancini, özelikle Roma'da ortaya koyduğu başarılı performansıyla dikkatleri çekmişti. Tabii ki onun Başkent'e gelmesindeki en büyük etken, Venezia'daki futboluydu. Roma'nın en iyi olduğu zamanlarda Mancini de, oldukça etkiliydi. Brezilya Milli Takımı'na kadar yükseldi. Aslında Inter'e transferi, onun kariyeri için büyük bir basamaktı.

Mourinho'yu memnun edemedi

Çünkü Roma güç kaybederken, Inter Seria A'da neredeyse tek başına bir hükümdarlık kurmaya başlamıştı. Teknik direktör Jose Mourinho'nun ısrarla istediği isimlerin başında gelen Mancini, ne yazık ki Portekizli'yi tatmin edecek bir performans sergileyemedi. Son derece geniş ve alternatifi çok olan kadroda da kendisine yer bulmakta bu sezon özellikle çok zorlandı. Inter savunma ağırlıklı oynayan bir takım ve bunu da çok iyi yapıyorlar.

Haberin Devamı

Savunmada çok etkili olamıyor

Mancini hücum yönü kuvvetli ama savunmada aynı tempoyu tutturamıyor. Bu yüzden de Mourinho ona forma şansı tanımıyor. Yapması gereken en iyi şey, başka bir takıma transfer olması ya da kiralanması. Fenerbahçe onun için iyi bir adım olabilir ve burada yeniden doğabilir. Kalitesi tartışılmayacak bir isim ancak Inter'de paslanmayı tercih etmemesi gerek. Önümüzdeki bir Dünya Kupası var ve oynamazsa Brezilya Milli Takımı için hiç şansı yok. Ancak forma giyebileceği bir kulübe giderse, Güney Afrika ve ilerisi için yeni bir başlangıç şansı yakalayabilir. Marsilya'dan teklif aldı ama kendisine uymadığı gerekçesiyle kabul etmediğini biz de duyduk. Ancak az önce de dediğim gibi, kendisi için en iyisi, yeni bir takıma gitmek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!