Fenerbahçe kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2004 01:41

Ayaklar yere basmalı

Daum, Trabzonspor maçının umduğundan kolay geçtiğini belirtirken, futbolculara ve taraftara mesaj verdi: Henüz kazanılmış bir şey yok. Ne lig, ne de kupa garanti değil. Yapmamız gereken, çok çalışmaktır.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Trabzonspor maçının umduğundan kolay geçtiğini söyledi. Futbolcularının taktik ve oyun disiplini yönünden başarılı bir sınav verdiğini ifade eden Alman çalıştırıcı, ‘‘Deplasmanda tek yenilgisi bulunan Trabzonspor karşısında açık futbol oynamak öldürücü olurdu. Ligin en iyi kontratak yapan takımı karşısında istediğimizi yaptık’’ dedi. Futbolcularının 2-0'dan sonra 'maçı kazandık' havasına girmesi yüzünden gol yediklerini belirten Daum, şöyle devam etti:

‘‘Henüz kazanılmış bir şey yok. Ne lig, ne de kupa garanti değil. Yapmamız gereken çalışmak ve çalışmaktır. Her takımı yeneriz havasında olmamalıyız. Geldiğimiz nokta sevindirici ama herkes iki ayağını yere basmalı. O zaman lig ve kupa için şansımız yüksek olur.’’ Yedek kalmayı sorun yapan Servet'e de değinen Daum, ‘‘Servet konusunda problem yok dersem, yalan söylemiş olurum. Rahatsız olan bir oyuncu 'gazım var' deyip gitmek isterse buna izin vermem. Gidenleri, takıma katkısı olmaz diye düşündüğüm için gönderdim’’ dedi.

Gözleri Bursa'daydı

F.BAHÇELİ futbolcuların, Trabzon maçı öncesi gözleri ve akılları şampiyonluk yarışında zirvede yer alan rakipleri Beşiktaş'ın Bursaspor ile deplasmanda oynadığı karşılaşmadaydı. Sarı lacivertliler, maç öncesi koridorda ısınma hareketleri yaptıkları sırada ezeli rakipleri Beşiktaş'ın maçını izledi.

5 dakika rötar yaptı

MAÇ öncesi, 4. hakem Çetin Sarıgül, foto muhabirlerinin korner direğine çok yakın yerde durdukları gerekçesiyle, gazetecileri daha geriye çekilmeleri için uyardı. Maç bu nedenle 5 dakika geç başladı.

Servet'le 40 saniye

YEDEK
kaldığı için geçen hafta teknik heyetle sorun yaşayan Fenerbahçeli Servet, Trabzonspor maçının son saniyelerinde forma şansı buldu. Daum'un talimatı üzerine oyuna girme hazırlığı yapan genç futbolcu, maçın durmaması nedeniyle yaklaşık 2 dakika kenarda bekledi. Bunun üzerine Mehmet Yozgatlı, Servet'in oyuna girebilmesi için topu kasten taca attı ve bu futbolcu sahaya girdi. Maçın bitimine 40 saniye kala oyuna giren Servet, topla buluştuğunda ise hakem Kuddusi Müftüoğlu karşılaşmayı bitirdi.

Sahamızı kapattırmayız

F.BAHÇE
Asbaşkanı Murat Özaydınlı, hakem Kuddusi Müftüoğlu'nu eleştirirken, şampiyonluk yolunda hiçbir tahrike kapılmadan yollarına devam ettiklerini söyledi. Özaydınlı şöyle dedi:

‘‘Sahada yapılanları gördünüz, biz hiçbir şekilde tahriklere kapılmayacağız ve sahamızı kapattırmayacağız. Takım çok iyi bir hava yakaladı. Bu oyunla şampiyonluğun en büyük adayıyız. Ama hiçbir şekilde oyuna gelmeyeceğiz.’’

Yönetici Hakan Bilal Kutlualp de ‘‘Kalan 15 maçta da aynı konsantrasyonla oynarsak, hepsini kazanırız’’ derken, Ortega konusunda ‘‘Üzerimize düşeni yapıp, topu karşı tarafa attık. Onların vurmasını bekliyoruz. Akıldan uzak bir teklif gelirse, mahkeme kararlarını uygulamaya başlarız’’ yorumu yaptı.

YOZGATLI İLK KEZ

Fenerbahçe, Trabzonspor’u yenerek, şampiyonluk yarışında önemli bir engeli geçti. Karşılaşmada, sarı lacivertlilerin, hafta içinde renklerine bağladığı Mehmet Yozgatlı da son 18 dakika forma giydi.


Nobre ‘lorke’ oldu

Brezilyalı golcü, F.Bahçe’deki henüz 3. maçını oynamasına rağmen, adına beste yapıldı. Taraftarlar, ünlü ‘Lorke lorke’ türküsünü yıldız futbolcunun adına uyarlayarak, ‘Nobre Nobre Marcio Nobre’ diye tempo tuttu.

F.BAHÇE'nin ara transferde Cruzeiro'dan aldığı Marcio Nobre, sarı lacivertli takımda sadece 3 maç oynamasına rağmen, taraftarların sevgisini kazandı. Taraftarlar, Trabzonspor maçının en çalışkan isimlerinden biri olan Nobre’yi attığı golden sonra çılgınca alkışlarken, adına beste bile yaptılar. Sarı lacivertliler, ünlü ‘Lorke lorke’ türküsünü Brezilyalı futbolcunun adına uyarlayarak, ‘Nobre Nobre Marcio Nobre’ diye tempo tuttu. Brezilyalı golcü ise maçtan sonra duygularını şöyle dile getirdi:

Brezilya'da futbol buradaki kadar sert oynanmıyor ama Türkiye'nin stiline giderek alışıyorum. Zaten alışmak zorundayım da. İlerleyen günlerde daha iyi bir Nobre izlettireceğim’’ Uzun yıllar sarı lacivertli formayı giymek istediğini belirten Nobre, ‘‘Bu sene kiralık olarak geldim ama, istendiği taktirde futbol hayatımı F.Bahçe'de sürdürmek isterim’’ diyerek, yönetime mesaj verdi.

Kadıköy'e taraftar akını

SARI
lacivertli taraftarlar, Kurban Bayramı'nın ilk gününe denk gelmesine rağmen takımlarının şampiyonluk yarışında iddialı konuma gelmesi nedeniyle Trabzonspor maçına büyük ilgi gösterdi. 52 bin seyirci kapasiteli statta karşılaşmayı, 49 bin 411 biletli seyircinin izlediği belirtildi. Öte yandan az sayıdaki Trabzonspor taraftarı numaralı tribünün sağ tarafındaki yerlerinde maçı izlediler.

Derneklerden fair-play çağrısı

F.BAHÇE'
nin taraftar derneklerinin başkanları dün maçtan önce bir toplantı yaparak, kendi aralarında fair-play anlaşması imzaladılar. Şampiyonluk yolunda tribünlerin sağduyulu olması gerektiğine dikkat çeken taraftar liderleri ve dernek başkanları ‘‘Bizler bu aşamadan sonra kulübümüzü zor durumda bırakacak eylem ve davranışlardan uzak duracağımıza dair söz verdik’’ dedi.

PAF maçında kavga çıktı

F.BAHÇE'
nin 2-1 kazandığı PAF maçından sonra iki takım oyuncuları arasında gerginlik yaşanırken taraftarlar arasında kavga çıktı. Dereağzı Tesisleri'nde yapılan karşılaşmada sarı lacivertli gençlerin gollerini Kerim ve Güven, Trabzon'un golünü Cemre kaydetti. Maçın son dakikasında iki takım oyuncuları arasında yaşanan gerginlik taraftarlara da yansıdı. Taraftarlar arasında maçın son bölümünde kavga çıktı.

Trabzon'un hızını Fenerbahçe kesti

FENERBAHÇE,
Trabzonspor'un dış sahada 125 gündür süren yenilmezlik unvanına son verdi. Bordo mavili takım, rakip sahada en son yenilgisini 28 Eylül 2003'tee Beşiktaş'a karşı 5-0'lık skorla almıştı. Trabzonspor, daha sonra oynadığı 4 deplasman maçından da yenilmemişti. Karadeniz temsilcisi bu 4 maçın 3'ünü kazanırken, 1'inde de berabere kalmıştı.

Bu atmosfer anlatılmaz, yaşanır

F.BAHÇE Teknik Direktörü Christoph Daum, yeni transfer Mehmet Yozgatlı'yı dünkü maçın 18 kişilik kadrosuna aldı ve son 18 dakikada forma şansı verdi. Serhat'ın sakatlığı nedeniyle sağ kanatta sıkıntı yaşayan Alman çalıştırıcı buna rağmen Selçuk'u ilk onbirde sağ kanatta oynatarak, Rebrov ile Mehmet'i kulübede oturttu. 72. dakikada Ali Güneş'in yerine oyuna giren Yozgatlı, sahada 18 dakika kaldı. Genç futbolcu, maç sonrası yaptığı açıklamada, Trabzonspor karşısında baştan sona üstün oynadıklarını belirterek, ‘Taraftar muhteşemdi. Bu atmosfer anlatılmaz yaşanır. Benim ilk maçımdı. Bu nedenle heyecanlı ve stresliydim’ diye konuştu.

Bu yenilgi bizi yıldırmaz

TRABZONSPOR'
un ara transferde renklerine bağladığı Volkan Bekiroğlu, maçtan sonra F.Bahçe'yi galibiyetinden dolayı kutlarken, bordo mavili taraftarlara umut dolu mesaj gönderdi. Genç futbolcu, ‘‘Maça iyi başladık. Özellikle ilk dakikalarda çok net pozisyonlar bulduk. Sahada çok iyi bir mücadele vardı. Bu mücadeleden F.Bahçe üstün ayrıldı. Onları tebrik ederiz. Ama bu bizi yıldırmayacak. İyi futbol oynuyoruz. Trabzon ismini daha yukarılara çıkaracağız’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!