Fenerbahçe Galatasaray'a oyun oynamış!

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe Galatasaraya oyun oynamış
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2014 19:54

Galatasaray'ın katılmadığı Türkiye Kupası kürek yarışlarını esasında Fenerbahçe'nin de protesto ettiği, ancak sarı lacivertlilerin son dakikada karar değiştirerek 2. ayak yarışlarına katıldığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Galatasaray Kürek Takımı'nın Sapanca Kırkpınar'da bugün yapılan Türkiye Kupası 2. Etap yarışlarına katılmamasının perde arkasında çok ilginç bir olay çıktı.
Kürek Federasyonu'nun aylar önce belirlediği 2014-15 sezonu takvimine göre, Türkiye Kupası müsabakaları tek ayak üzerinden 20 Eylül tarihinde yapılacaktı. Kulüpler de sezon hazırlıklarını buna göre yaptı. Ancak federasyon, ağustos ayında kulüplere birer yazı göndererek, Türkiye Kupası'nın 3 ayaklı olarak; eylül ayının son haftasında başlayıp 29 Ekim'de sona ereceğini bildirince işler karıştı.

Kürek sporunun iki devi Fenerbahçe ve Galatasaray kulüpleri, federasyona itiraz ederek, "Biz hazırlıklarımızı daha önce belirlenen takvime göre yaptık. Sporcularımızı Türkiye Kupası yarışlarına sokarsak sağlıkları tehlikeye girebilir" dediler. Ancak, Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven geri adım atmadı.

Haberin Devamı

İLK AYAĞA İKİSİ DE KATILMADI

Bunun üzerine Fenerbahçe ve Galatasaray kulüpleri, 20 Eylül'de yapılan ilk ayak yarışlarını protesto etme kararı aldı ve katılmadı. İlk ayağı protesto eden her iki kulübün, Sapanca Gölü'nde bugün yapılan yarışlara da katılmamaları bekleniyordu. Galatasaray katılmadı; Fenerbahçe ise son dakikada karar değiştirerek yarışlara girdi ve neredeyse rakipsiz kaldığı yarışları açık farkla birinci bitirdi.

FENERBAHÇE ŞAMPİYON GİBİ

Fenerbahçeli sporcuların 29 Ekim'deki son ayağı da rahatlıkla birinci bitirip Türkiye Kupası'nı kazanmalarına kesin gözüyle bakılıyor. Galatasaray ise ilk iki ayağa katılmadığı için şampiyonluk şansını kaybetti.

DİĞER TAKIMLARIN SEVİYESİ ÇOK AŞAĞIDA

Bilindiği üzere kürekte bütün büyük kupaları yıllardır Fenerbahçe ya da Galatasaray kazanıyor. Sarı lacivertli kulübün kürek şubesi kaptanı Çağlar Özdemir, dün Hürriyet'e yaptığı açıklamada, "Bizim Galatasaray ile yarışmamız gerekiyor çünkü diğer takımların seviyesi bizim çok altımızda" ifadesini kullanmıştı.

TÜRKİYE GALATASARAY'IN ÇEKİLDİĞİNİ HÜRRİYET'TEN ÖĞRENDİ

Fenerbahçe Galatasaraya oyun oynamış

Haberin Devamı

Fenerbahçeli sporcular madalyalarını Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven'in elinden aldı.

Fenerbahçe Galatasaraya oyun oynamış

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!