Fenerbahçe 3-0 Uralochka

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe 3-0 Uralochka
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2014 10:03

Fenerbhaçe Kadın Voleybol Takımı,CEV Kupası finalinin rövanşında Rusya'nın Uralochka ekibini İstanbul'da 3-0 mağlup etti ve şampiyonluğa ulaştı.

Haberin Devamı

Sarı Melekler kazandığı CEV Kupası şampiyonluğu ile aynı spor salonunda (Burhan Felek) saatler önce CEV Challange şampiyonu olan Fenerbahçe Grundig Erkek Voleybol takımından sonra sarı lacivertli camiaya aynı günde ikinci Avrupa kupası zaferini yaşattı.

Sarı Melekler'e Uralockha karşısında şampiyonluğu getiren maçın setleri 25-11, 28-26 ve 25-22 sona erdi.

Fenerbahçe’den tarihi bir gün…

Aynı gün, aynı branşta, hem kadınlarda hem de erkeklerde Avrupa Şampiyonu olmak Dünya’da başka bir kulübe nasip olur mu bilinmez…

Voleybol sahalarında görmeye hiç alışkın olmadığımız bir kalabalık ve müthiş bir coşku vardı bu gece…Erkeklerin zaferinden sonra ikinci mücadele Fenerbahçe ile Uralochka arasındaydı. Rus temsilcisine karşı ilk maçta alınan 3-2’lik galibiyet gelecek kupanın habercisiydi. Maça da fırtına gibi başladı sarı lacivertliler, Aneta, Kim ve Garay’ın etkili oyununa bir de Glass’ın mükemmel idaresi eklenince ilk set 25-11 gibi farklı bir skorla geldi. İkinci sette bu kez Rus temsilcisisinin yıldızı Kübalı Ruiz sarı lacivertlilere karşı dirense de Kim’in etkili servisleri ve Eda ve Bauer’in blokları ile maçı bırakmayan sarı lacivertliler bu seti de 28-26 kazandı. Karşılaşmanın son setinde yine heyecan vardı. Ruiz’in sert smaçlarına karşın Garay’ın ve Kim’in mükemmel oyunu ile sarı lacivertliler seti 25-22 maçı da 3-0 kazanarak Avrupa’da 5 saat içerisinde Fenerbahçe’ye 2. Kupasını kazandı…

Haberin Devamı



MAÇIN AYRINTILARI


3. Set: Fenerbahçe 25-22 Uralochka

Skor 21-20
Sarı Melekler adım adım şampiyonluğa gidiyor.. 18-16
Üçüncü sette de çekişme devam ediyor... 12-12
Sette skor 10-8.. Fenerbahçe adım adım şampiyonluğa gidiyor...
Fenerbahçe 3. sete 2-0 üstünlük ile başladı...

2. Set: Fenerbahçe 28-26 Uralochka

İkinci sette iki takım da bırakmıyor. 25-25
Son anlarda çekişme sürüyor... 21-21
Sarı Melekler Setin sonlarına doğru ağırlığını koydu..18-14
Setin ortalarına doğru karşılıklı sayılar devam ediyor. 10-9
İkinci set çekişmeli başladı ve Fenerbahçe 5-4 önde...

1. Set: Fenerbahçe 25-11 Uralochka


Setin son sayıları gelirken Fenerbahçe 22-10 önde...
Fenerbahçe ilk setin başından bu yana rakibine büyük bir üstünlük kurdu. 18-7

Haberin Devamı

İMPARATOR FATİH TERİM

Konyaspor- Galatasaray karşılaşmasının 0-0 bittiği Burhan Felek Spor Salonu’na ulaşınca sarı lacivertli taraftarlar sevinç yaşadı. İmparator Fatih Terim diyerek tezahürat yaparak ezeli rakiplerine gönderme yapan sarı lacivertliler rakiplerinin puan kaybını esprili bir dil ile kutlamış oldular…

Aziz Yıldırım Ali İsmail Korkmaz Marşına eşlik etti

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım sarı lacivertli taraftarların söylediği Ali İsmail Korkmaz marşına eşlik etti. Yıldırım, sarı lacivertli taraftarların başlattığı Ali İsmail Korkmaz Fenerbahçe Yıkılmaz marşına alkışları ile tempo tutarak katkıda bulundu.

Geçen sezon CEV Kupası'nda final oynadı

Son Avrupa şampiyonu olmasına rağmen ligde şampiyon olamadığı için geçen sezon CEV Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edemeyen Fenerbahçe, bu sefer de yer aldığı CEV Kupası'nda adını finale yazdırdı.

2012-2013 sezonunda finalde Polonya'nın Bank BPS Fakro takımıyla karşılaşan "Sarı-Melekler" ilk maçta deplasmanda 3-2 yenildikleri maçın rövanşında İstanbul'da da rakibine aynı skorla 3-2 mağlup oldu ve kupayı Polonya temsilcisine kaptırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!