Fenerbahçe: 2 - Sivasspor: 2

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe: 2 - Sivasspor: 2
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2007 20:53

Sivasspor'un yıldızı Balili pozisyonları cömertçe harcadı, lider haftayı bir puanla kapadı. Zirvenin takipçisi Beşiktaş bayram etti.

Haberin Devamı

Şükrü Saraçoğlu Stadı son haftaların en çekişmeli maçlarından birine sahne oldu. 4 golün atıldığı karşılaşmada 3 top da direkten döndü. Fenerbahçe, ilk maçta berabere kaldığı Sivasspor'u sahasında da yenemedi.

Ligin ikinci yarısının flaş takımı Sivasspor'un yıldız oyuncusu Balili, özelikle son dakikalarda kaçırdığı gollerle dikkat çekti.

Fenerbahçe: 2 - Sivasspor: 2
Semih kurtaramadı
Evet yine Zico, sıkışınca yine Semih'i oyuna aldı ama bu kez Zico'ya Semih de yardım edemedi.

12. dakikada Alex'in uzak direğe ortasında Appiah'ın içeriye çevirdiği topu Can ağlara gönderdi. Ancak hakem Appiah'ın vuruşundan önce topun tamamen dışarı çıktığı gerekçesiyle golü geçerli saymadı.

15. dakikada Tümer'in ceza sahasına ortasında iki
Fenerbahçe: 2 - Sivasspor: 2
Tuhaf adam
F.Bahçe büyük bir avantajı kaçırdı... En yakın rakibiyle farkı artırma şansı ayağına gelmiş, değerlendiremiyor.
savunma oyuncusunun arasından iyi yükselen Tuncay'ın kafasında top filelerle buluştu.

19. dakikada serbest vuruşu pas olarak kullanan Sivasspor'da, Cem Can'ın sağ ayağıyla muhteşem füzesinde top, kaleci Serdar'ın yanından ağlara gitti: 1-1.

Fenerbahçe: 2 - Sivasspor: 2
Böyle goller yenmez
Böylesine bir lig dünyanın başka bir yerinde var mıdır. Lider böylesine kötü oynayan bir ekipse bu ligden nasıl daha iyi futbol bekleniyor.
34. dakikada kaleciyle karşı karşıya kalan Balili sert vuruşunda Serdar, topu son anda kornere çeldi. 

37. dakikada sağdan kullanılan köşe atışında gerilerden gelen Servet'in kafa vuruşu, Sivasspor'u 2-1 öne geçirdi.

53. dakikada Sivasspor savunmasının üzerine gelmediğini gören Alex'in uzak mesafeden sert şutu az farkla auta gitti.

62. dakikada ceza alanı içinde kafalardan seken top Kezman'ın önünde kaldı. Arka direkte bomboş pozisyonda Sırp oyuncu, zor olanı yaptı.

67. dakikada sağ çaprazdan ceza alanına giren Mehmet Yozgatlı'nın sert ve düzgün vuruşunda top, ikinci kez Sivasspor ağlarına gitti: 2-2.

70. dakikada Alex, ceza sahası içinden sert vurdu. Kaleciyi geçen top direkten döndü.

74. dakikada Mehmet'in dokunduğu topu kaleci Serdar ayaklarıyla çıkardı. Dönen topa Mehmet'in vuruşunda direk gole izin vermedi.

81. dakikada Sivasspor mutlak bir golden oldu. Mehmet'in kale ağzına çıkardığı topu Balili'den önce Serdar tokatladı.

FENERBAHÇE: 2 - SİVASSPOR: 2

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Cem Deda, Selçuk Kaya, Mustafa Sönmez
Fenerbahçe: Serdar, Appiah, Ümit, Kezman, Tuncay, Tümer (Dk. 78 Semih), Aurelio (Dk. 60 Mehmet Yozgatlı), Can, Önder, Alex (Dk. 88 Kemal), Serkan
Sivasspor: Petkoviç, Murat, Servet, Fransergio (Dk. 68 Colosimo), İlhan (Dk. 74 Serdar), Cem, Hayrettin, Musa (Dk. 79 Gökhan), Mehmet, Balili, Serdar
Goller: Dk. 15 Tuncay, Dk. 67 Mehmet Yozgatlı (Fenerbahçe), Dk. 19 Cem, Dk. 37 Servet (Sivasspor)
Sarı kartlar: Dk. 16 Tuncay, Dk. 45 Appiah, Dk. 77 Mehmet Yozgatlı (Fenerbahçe), Dk. 24 Cem, Dk. 54 Fransergio, Dk. 69 Gürhan, Dk. 82 Colosimo, Dk. 84 Serdar (Sivasspor)

NOTLAR

Haberin Devamı

VOLKAN YEDEKLER ARASINDA

Haberin Devamı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, 10. haftadan itibaren kesintisiz 13 haftadır sarı-lacivertli ekibin kalesini koruyan Volkan'ı, Sivasspor maçı için kalede düşünmedi.

Brezilyalı çalıştırıcı, daha çok Fortis Türkiye Kupası maçlarında görevlendirdiği ve son olarak Fenerbahçe'yi kupada yarı finale taşıyan Gençlerbirliği mücadelesinde ilk 11'de yer alan Serdar'a kaleyi teslim etti. Genç file bekçisi, Sivasspor maçıyla birlikte bu sezon ligde ilk kez ilk 11'de yer buldu.

DENİZ, HAFTALAR SONRA YEDEKTE

Zico, ligde 13 haftadır ilk 11'de görev verdiği Deniz'i de uzun bir sürenin ardından yedek soyundurdu.

Lugano'nun kart cezalısı olması, Edu'nun da sakat olması nedeniyle forma giyemediği maçta savunmada mecburi değişime giden Zico, kupa maçında Gençlerbirliği karşısında ilk 11'de görevlendirdiği Serkan'ı yine savunmanın sağında görevlendirirken, savunmanın ortasında Önder-Can ikilisi görev aldı.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertlilerde sakatlığı geçen Kerim de 13 haftalık bir aradan sonra ligde 18 kişilik maç kadrosuna girdi.

PANKARTIN YERİ DEĞİŞTİRİLDİ

Maraton üst tribünde maç öncesi tribün korkulukları önünde, Fenerbahçeliliğiyle bilinen Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz için açılan pankartın, maçtan yaklaşık 40 dakika önce yeri değiştirildi.

"Mecnun Başkan seninle gurur duyuyoruz" yazılı pankart, stat özel güvenlik birimleri tarafından bulunduğu yerden kaldırılarak Migros kale arkası tribününe taşındı.

Fenerbahçe'nin Migros tribününde AZ Alkmaar maçında bıçaklı kavga olayına adları karışan Genç Fenerbahçeliler Grubu ile Esenler Grubu'dan, Esenler Grubu, diğer kale arkası tribün olan Telsim tribününde "Esenler Aziz Başkanı gönülden sever" yazılı pankart açtı.

Haberin Devamı

Fenerbahçeli taraftarlar, Maraton üst tribünün sağında tribün korkuluklarına "Seyrantepe'yi bırak Kyoto'ya bak" yazılı pankart astı. Sarı zemin üzerine lacivert renkte yazılan pankartdaki Seyrantepe yazısının "rant" kelimelerinin kırmızıyla yazıldığı görüldü.

Maç, vefat eden Fenerbahçe'nin ve milli takımın eski oyuncusu ve Fenerbahçe Kulübü üyesi Melih Ilgaz için saygı duruşuyle başladı.

AZ Alkmaar maçında kavga çıkan Migros kale arkası tribününde yine çok sayıda özel güvenlik biriminin konuşlandırıldığı görüldü.

PROTESTO AMACINA ULAŞMADI

Sarı-lacivertli taraftarların, kötü sonuçlar nedeniyle takımı protesto için maçın ilk dakikalarında yapmayı planladığı protesto, tribünlerin farklı davranması nedeniyle amacına ulaşmadı. Bazı tribün gruplarının maç başlayınca tezahürat yapmadığı görülürken, bazı gruplar desteğini sürdürdü.

Haberin Devamı

Tribünlerde ayrıca, "barış"ı ifade eden beyaz bayraklar açıldığı görüldü.

SİVASSPOR DAĞITILAN KADRODAN FARKLI SAHAYA ÇIKTI

Sivasspor, maç önce basın tribününden dağıtılan kadroda yazan ilk 11'den bir oyuncu farklı sahaya çıktı. Basın tribününde dağıtılan maç kadroları listesinde ilk 11 kişilik kadroda görülen 18 numaralı Serdar Topraktepe sahada yer almazken, bu futbolcunun yerine 32 numaralı Gürhan'ın ilk 11'de olduğu görüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!