Fener kazanır

Güncelleme Tarihi:

Fener kazanır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2004 18:18

Sarı lacivertli takımın star oyuncusu Galatasaray'a göre daha çok. Fenerbahçe'de güven+ tecrübe var. Sarı kırmızılılarda ise bunlardan eser yok. Tek avantajları, ‘‘Kaybedecek bir şeyleri’’nin olmaması.
 F.Bahçe-G.Saray   F.Bahçe kafayı çalıştırıyor
 G.Saray, göbekten deliyor   G.Saray gergin

FENERBAHÇE ile G.Saray bugün dev bir maça daha çıkacaklar. Şimdi herkes merakla bu maçın sonucunu bekliyor.

Kim kazanacak?

Hürriyet yazarları işte bu dev maçın analizini yaptı. Onlara 3 soru sorduk.

1- Bu maçı kim alır? Fenerbahçe'nin Galatasaray'a, Galatasaray'ın

Fener'e olan üstünlüğü nedir?

2- Maçın sonucu Fatih Terim'in Galatasaray'daki geleceğini ve şampiyonluk yarışını ne yönde etkiler?

3- Maçın hakemi İsmet Arzuman size güven veriyor mu?

İşte yazarlarımızın yanıtları:


CAN BARTU

Seyirci avantajı

Sinirlerine hakim olan, rakiple didişmeyen, hakemle uğraşmayan taraf maçı kazanır. Fenerbahçe'nin avantajı seyircisi. Ama taraftar rakibe hakaret ederek bir yere varamaz. Şu anki görüntüyle G.Saray'ın bir üstünlüğü yok. Ama derbiler her zaman farklı olur. Futbolcuların sahadaki tutumlarıyla fark ortadan kalkabilir.

Galatasaray kaybederse çok şey değişmez. Terim de yoluna devam eder. Fenerbahçe kaybederse şampiyonluk şansını zora sokar.

Türkiye'de hiçbir hakem güven veren durumda değil. Benim tahminim en iyi hakemi seçtiler. Sakin bir yönetim gösteriyor. Güleryüzlü olması oyuncuları sakinleştirir.

DEVRİM SAĞIROĞLU

Kesinlikle Fener

F.Bahçe, Şükrü Saraçoğlu'nda her zaman rakibine üstünlük sağlayacak psikolojik motivasyona sahip. Hagi, Popescu, Taffarel, Emre, Suat, Okan ve şimdikinden 5 yaş genç Ergün'lü, Hakan Şükür'lü takımı bile o sahada dize getirmişti. Geçtiğimiz sezon şimdikinden çok daha iyi bir G.Saray'ı 6-0 yenmişti. F.Bahçe kesin favori, beraberlik sürpriz olur.

F.Bahçe'nin G.Saray'ı yenmesi ve ertesi hafta G.Birliği'ni mağlup etmesi durumunda şampiyonluk şansı çoğalır. G.Saray, F.Bahçe'ye yenilirse Villarreal maçını da bekler. Ondan sonra Fatih Terim, Allah kerim.

Maçın hakemi şu anda Türkiye'nin en formda hakemlerinden biri. Eyyamcılık yapmadığı ve Cem Papila gibi cesur olduğu taktirde maçın üstesinden gelebilir.

ERCAN SAATÇİ

3-0 fark değil

Kesinlikle F.Bahçe alır gibi gözüküyor. G.Saray en azından fark yememek için sahaya çıkacak. 6-0 psikolojisi, ömür boyu unutamayacakları bir psikoloji. Çok fazla gol yememeleri lazım. Sahaya kazanmaktan çok 'ya bir fark daha yersek' psikolojisiyle çıkacaklar. Fenerbahçe 3-0 kazansa bile bu fark olarak gözükmeyecektir. Ama G.Saray, Olimpiyat Stadı'nda oynadığından daha iyi oynayacaktır.

Bu maçın sonucunun Terim'in geleceğini etkileyeceğini zannetmiyorum. F.Bahçe'nin kazanması hem şampiyonluk yolunda bir avantaj, hem de camiada çok iyi bir atmosfer oluşturacaktır.

Hakem İsmet Arzuman bana asla güven vermiyor. Ben Ali Aydın gibi bir hakemin bu karşılaşmayı yönetmesini isterdim.

ERMAN TOROĞLU

G.Saray aldanır

Görüntü Fener'in lehine. G.Saray'ın avantajı kaybedecek hiçbir şeyinin kalmaması. Yalnız bu G.Saray, Fener'i yenerse kendisi için avantaj olmaz. Çünkü seneye yapılacak operasyonlar yarıda kalır. F.Bahçe, kendi sahsında olduğu için bir yerde gergin olacak. G.Saray tahrik etmek isteyecek.

Maçın neticesi G.Saray'ı değil, Terim'in geleceğini etkiler. Geçen yıl 6-0'dan sonra F.Bahçe ligde havlu attı. Bu iki takım arasındaki en büyük tehlike birbirlerine endekslenmeleri. Sonuca göre gerekli operasyonları yapamıyorlar.

İsmet Arzuman
, Türkiye'deki iyi geçinen hakemlerden biri. Geçen sezon yılın hakemi seçildi. O zaman varın Türkiye'deki hakemliği siz düşünün.

İLHAN SÖYLER

Tarihe bir bakın

İlk bakıldığında 'F.Bahçe alır' diyorsun. Ama tarihte oynanan F.Bahçe-G.Saray maçlarında 'şu alır, bu alır' dediğin zaman yanıldığını görüyorsun. Her sezonda favori takım alır gibi gözükür, sonu hüsranla biter. Şimdi herkes F.Bahçe diyor ama esas sonuç 20.45'te belli olur. F.Bahçe'nin G.Saray'a üstünlüğü star oyuncusunun çok olması. Fizik gücüne bakarsan G.Saray son maçların ikinci bölümlerinde açılıyor.

Fatih Terim'in geleceğini bu maça bağlamak yersizdir. Ama kaybederse büyük bir prestij kaybı olur. Çünkü uzun zamandır derbi kazanamıyor.

Ona güvenme, buna güvenme, kime güveneceğiz? 1970- 75'lerde ekonomik dar boğaz olmasına rağmen Avrupa'dan hakem getiriyorduk. Güvenmiyorsak yine Avrupa'dan hakem getirelim.

KANAT ATKAYA

Yalancı istatistik

DERBİLER,
kağıt üstü hesapları ve istatistikleri yalancı çıkarmalarıyla meşhurdur. İlla bir favori göstermek gerekiyorsa, bu tabii ki F.Bahçe olur. Fener'in artıları; ev sahibi olması, hücumda Tuncay, Hooijdonk ve çerçeveyi bulma konusunda Tanju ile Jardel'den sonra gördüğüm en başarılı isim olan Nobre'yi kadrosunda bulundurması. G.Saray'da ise genç oyuncuların hırs yapma ihtimali dışında bir avantaj göremiyorum.

Bu soru bile Terim'e karşı ön yargıyı net bir şekilde gösteriyor. Daum yenilse geleceği tartışılmayacak, ama G.Saray yenilirse Terim'in geleceğini tartışacağız. Olmaz bu.

Türkiye'de idaresi en zor maç. Hakeme güvenmemek gibi bir problemim yok.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!