Fener Kadıköy'ü aydınlattı: 3-1

Güncelleme Tarihi:

Fener Kadıköyü aydınlattı: 3-1
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2004 01:41

Sarı lacivertli takım, üst üste 3. lig maçından da 3 puan çıkardı. Müthiş bir taktik savaşına sahne olan mücadelede iki takım da varını yoğunu ortaya koyarken, hakem Kuddusi Müftüoğlu, tartışmalı kararlarıyla tepki topladı.

50 bin kişinin izlediği maçın açılış golü, sahanın yıldızı Ümit Özat'tan geldi. Hooijdonk farkı 2'ye çıkardı. İlk yarının son dakikasında Fatih, Trabzon'u umutlandırdı. Nobre, skoru ilan etti.

FENERBAHÇE, ilk kez şampiyonluğa oynayan takım havasında kazandı. İkinci yarıya iyi başlangıç yapan, lider Beşiktaş'ın kaybetmesiyle zirve yarışında umutlanan sarı lacivertliler, dün Trabzonspor karşısında bileğinin hakkıyla 3 puana uzandı: 3-1. Soğuk İstanbul gecesinde, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nı ısıtan sarı lacivertli taraftarlar da takımlarının galibiyetinde pay sahibi oldu.

İlk 25 dakikalık bölümü orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçta her iki takım da rakip kaleye istediği gibi gidemedi ve pozisyon üretemedi. Oyun disiplinine sadık kalan Fenerbahçe, ilk tehlikeli atağında golü buldu. Hooijdonk'un 27. dakikada ceza alanına gönderdiği topu savunmanın arasından sıyrılarak kontrol eden Ümit Özat, usta bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.

Hooijdonk’tan muhteşem gol

Golden sonra kendini bulan Fenerbahçe, özellikle Ümit Özat ve Aurelio'nun başarılı futboluyla rakibine üstünlük kurdu. 34. dakikada Aurelio'nun pasını muhteşem bir şutla filelere gönderen Hooijdonk, galibiyetin habercisi gibiydi: 2-0.

Tam Fenerbahçe fark yapacak derken, Fatih sahneye çıktı. 45. dakikada Gökdeniz'in ara pasıyla ceza alanına giren yıldız futbolcu, İsmail'den sıyrılıp takımını umutlandıran golü attı ve ilk yarı 2-1 Fenerbahçe lehine sona erdi.

İkinci yarı dengeyi kurmak isteyen Trabzonspor, Nobre'nin golüyle şoka uğradı. 50. dakikada Hooijdonk'un ceza alanına ortasında Selçuk pres yaptı, kaleci Petkoviç'in elinden seken topu Nobre, bekletmeden akıl dolu bir vuruşla ağlara gönderdi: 3-1.

Galibiyet serisi sürüyor

Bu dakikadan sonra rahatlayan Fenerbahçe, Daum'un istediği gibi oyun disiplini içinde oynadı. Tribünler ise ters kararlar veren hakem Kuddusi Müftüoğlu ile zaman geçirdi. Bitime dakikalar kala Nobre için yeni bir beste üretilmişti. Gol sevincini formasını sahaya sererek taraftarıyla paylaşan Brezilyalı oyuncu için Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda ‘‘Lorke lorke’’yi anımsatan ‘‘Nobre Nobre Marcio Nobre’’ diye sesler yükseliyordu. Fenerbahçe ise galibiyet serisini sürdürmenin keyfiyle soyunma odasının yolunu tutuyordu.

STAT: Şükrü Saracoğlu HAKEMLER: Kuddusi Müftüoğlu (5), Cengiz Akyüz (5), Selçuk Kaya (5) GOLLER: Dk.27 Ümit, Dk.34 Van Hooijdonk, Dk.45 Fatih, Dk.50 Nobre,

SARI KARTLAR: Dk.15 Aurelio, Dk.58 Luciano (F.Bahçe), Dk.64 İbrahim (Trabzon)


F.BAHÇE

Volkan (6)

Ali Güneş (6)

(Dk.72 Mehmet 5)

Luciano (7)

Tomas (7)

İsmail (6)

Ümit (9)

Aurelio (8)

Selçuk (7)

Tuncay (7)

(Dk.88 Mahmut )

V.Hooijdonk (9)

Nobre (8)

(Dk.90 Servet )


TRABZON

Petkoviç (4)

Emrah (5)

(Dk.84 Yattara )

D'Haene (5)

Erdinç (5)

Volkan (6)

Hüseyin (6)

İbrahim (5)

Somers (6)

Gökdeniz (7)

Fatih (6)

Agustine (5)

(Dk.78 M. Yılmaz )
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!