Fener’in surprizi Savu

Güncelleme Tarihi:

Fener’in surprizi Savu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

Hürriyet, adım adım izledi

Necdet Niş ve Turhan Sofuoğlu'nun uzun süredir izleyip beğendiği 25 yaşındaki santrfor için son kararı Teknik Direktör Rıdvan Dilmen verecek. 19 golle Romanya Ligi'nde ikinci olan Savu için National Kulübü Başkanı Cino Yorgolesku ile ön anlaşma sağlandı.

YENİ sezona teknik direktör Rıdvan Dilmen'le yepyeni bir Fenerbahçe 11'i kurmak amacıyla yola çıkan yönetim bir yanda Petre'yi kovalarken, öte yanda büyük bir gizlilik içinde santrfor Savu'yu yakın takibe aldı.

SAVU MARİAN, Romanya Ligi'nde attığı 19 golle büyük yankılar yaratan, ele avuca sığmayan National'in santforu.

Savu'nun tanımı şöyle: 25 yaşında, 1.79 m. boyunda, ceylan gibi bir delifişek. Evli ve 1 yaşında erkek çocuk sahibi. Daha önce Fenerbahçe santrforu Moldovan'la birlikte aynı takımda forma giyen Savu müthiş bir gol makinesi. Çok süratli olup, kafa toplarındaki hakimiyeti, rakipleri kahreden akıl almaz çalımları, özellikle 18 içinde, dar alanda yapılan verkaçlardaki üstün yetenek ve golcülüğüyle aranılan bir santrfor Savu.

Nasıl bulundu

Fenerbahçe bu ismi aylar önce takibe almış, hiçbir sızıntı ve dedikoduyu hissettirmeden transfer hazırlıklarına başlamıştı. Bu konuda Türk-Romanya Ticaret Odası Başkanı Tamer Atalay'la temas sağlanmış, Savu'nun Romanya liglerinde başarı grafiği yakın takibe alınmıştı.

Ön anlaşma yapıldı

Rıdvan Dilmen yönetiminde yeni sezon transferlerine hızlı atak yapan Fenerbahçe, Rumen National takımının 19 gollü yıldız santrforu Savu ve kulüp başkanı ile ön anlaşma yaptı. Fotoğrafta yazarımız Hulki İlgün, anlaşmayı sağlayan Tamer Atalay, Savu, Necdet Niş, kulüp başkanı Gino ve Turhan Sofuoğlu Bükreş National Stadı'nda.

Dar alanda süper

Savu 25 yaşında, 1.79 m. boyunda, ceylan gibi bir delifişek. Evli ve 1 yaşında erkek çocuk sahibi. Çok süratli, kafa toplarına hakim. Akıl almaz çalımları, 18 içinde, dar alanda yapılan verkaçlardaki üstün yetenek ve golcülüğüyle aranılan bir santrfor.

İlk tebrik İlgün'den

Savu ile yapılan ön anlaşmayı takiben, yazarımız Hulki İlgün Rumen futbolcuyu kutlayıp başarılar diledi. Savu, İlgün'e Moldovan ile aynı takımda tekrar oynamanın heyecanını yaşadığını ve Fenerbahçe'ye transfer olması halinde mutluluk duyacağını söyledi.

Sonuç çok olumluydu. Lig boyunca 6 maçta çeşitli nedenlerle forma giyemeyen Savu ligin 26 gollü kralı Gane'nin arkasından attığı 19 golle bütün dikkatleri üstünde toplamıştı. Olayı yakın takibe alan Fenerbahçe Yönetimi Altyapı ve Transfer Koordinatörü Necdet Niş ile son iki yılın şampiyon teknik direktörü Turhan Sofuoğlu'nu Savu'nun transferi için Romanya'ya yolladı.

Bükreş'te National Kulübü'nün Başkanı, Romen futbolunda 50 kere milli olmuş Cino Yorgolesku, Tamer Atalay, Necdet Niş ve Turhan Sofuoğlu ile biraraya gelen Savu Marian, Fenerbahçe'ye transfer haberini aldığında HÜRRİYET'e şunları söyledi: ‘‘Bugün bir yanda Romanya'nın yıllar sonra Macaristan zaferiyle coşup taşarken, öte yanda Fenerbahçe'ye transfer olmanın zevkini duyuyorum. Fenerbahçe'nin büyük ve ünlü bir takım olduğunu biliyorum. Ayrıca eski takım arkadaşım Moldovan'la birarada oynayacak olmanın heyecanını yaşıyorum. Transferim gerçekleşirse Fener forması altında gollerimi şampiyonluk için atacağıma inanıyorum. Şimdi söz başkanım Cino Yorgolesku, menajerim Bekali ve Fenerbahçe Yönetimi'nde.’’

Öte yandan transfer bedeli büyük bir gizlilik içinde saklanan Savu'nun attığı 19 golün kasedini de izleyen Necdet Niş ile Turhan Sofuoğlu sürpriz transfer hakkında, ‘‘Savu'nun transferi gerçekleşirse Allah rakip defanslara kuvvet versin. Bizler Savu ve kulübü ile ön anlaşmayı sağladık, Rıdvan Dilmen'e bildirdik. Romanya'da ligler sona erdiği için sezon açılışında Savu'yu daha yakından izleyip transferini gerçekleştireceğiz’’ dediler.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!