Federer ve Clijster çeyrek finalde

Güncelleme Tarihi:

Federer ve Clijster çeyrek finalde
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 23, 2006 17:04

Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda, tek erkekler ve tek bayanlarda 4. tur maçları bugün yapılan maçlarla sona erdi. Tek erkeklerde dünya sıralamasının ilk sırasında yer alan İsviçreli raket Roger Federer ile tek bayanlarda 2 numaralı seribaşı Belçikalı Kim Clijsters, çeyrek finale çıktı.

Haberin Devamı

HAAS, FEDERER'Ä° ZORLADI AMA...
  Â
Tek erkeklerde 4. tur maçında Alman Tommy Haas ile karşılaşan Roger Federer, çok zorlandığı maçta rakibini 3-2 yendi ve çeyrek finale çıktı.

Rus raket Marad Safin'in yokluğunda, Federer'i zorlayacak raketler arasında gösterilen Haas, rakibinden 2 set almasına karşın korttan tur çıkaramadı. 2 saat 58 dakika süren maçın ilk setini 6-4 alan Federer, ikinci seti de 6-0 ile geçti. Üçüncü seti 6-3, dördüncü seti ise 6-4 kazanan Haas, oyunda eşitliği sağladı. Son sette oyunda tekrar üstünlüğü ele geçiren Federer, bu seti de 6-2 kazanarak rakibini saf dışı bıraktı ve çeyrek finale yükselen taraf oldu.

/images/100/0x0/55eacd80f018fbb8f897a7a5

Haberin Devamı

7. Grand Slam şampiyonluğu için mücadele eden Federer, çeyrek finalde 5 numaralı seribaşı Rus Nikolay Davydenko ile karşılaşacak.

Tek erkeklerde günün erken saatlerinde oynanan bir diğer maçta da Davydenko, 12 numaralı seribaşı Slovak raket Dominik Hrbaty ile karşılaştı. İlk iki seti 6-4 ve 6-4 kaybeden Davydenko, diğer setleri 6-4, 6-2 ve 6-3 kazanarak rakibini 3-2 yendi.

Çeyrek finale kalmak için mücadele eden Alman Nicolas Kiefer ile Arjantinli Juan Ignacio Chela arasındaki maçı ise Kiefer 3-0 galip bitirdi. 29 yaşındaki Alman raket, setleri 7-6, 6-3 ve 6-3 kazandı.
  Â
FAVORÄ°LER FÄ°RE VERMEDÄ°
  Â
Tek bayanlarda 2 numaralı seribaşı Belçikalı Kim Clijsters, 3 numaralı seribaşı Fransız Amelie Mauresmo, 7 numaralı seribaşı İsviçreli Patty Schnyder ve sakatlığının ardından kortlara muhteşem bir dönüş yapan İsviçreli Martina Hingis, 4. tur maçlarını set vermeden rahat kazandılar.

Clijsters, Rod Laver Arena'da oynanan ve 1 saat 43 dakika süren maçta, 15 numaralı seribaşı İtalyan Francesca Schiavone ile karşılaştı. Belçikalı raket, setleri 7-6 ve 6-4 kazanarak çeyrek finale kalan isim oldu.
Rod Laver Arena'da oynanan bir diğer maçta, 3 numaralı seribaşı Mauresmo, 16 numaralı seribaşı Çek Nicole Vaidisova'ya karşı mücadele etti. Mauresmo, sadece iki oyun verdiği maçın setlerini 6-1 ve 6-1 alarak rakibini turnuva dışı bıraktı.

Haberin Devamı

Seribaşlarının mücadele ettiği başka bir maçta da, İsviçreli Schnyder, Rus Anastasia Myskina ile karşılaştı. Schnyder, 12 numaralı seribaşı Myskina'yı 6-2 ve 6-1'lik setlerle 2-0 yendi.
  Â
HINGIS GEÇMİŞİ ARATMIYOR
  Â
Kortlara, sakatlığı dolayısıyla bir süre veda eden ve Avustralya'da ne yapacağı merakla beklenen dünyanın eski bir numarası Martina Hingis, 4. turda karşılaştığı Avustralyalı Samantha Stosur'u rahat geçti.

Rod Laver'da oynanan maçta Hingis, evsahibi rakibini 6-1 ve 7-6'lık setlerle 2-0 yendi. Dördüncü tur karşılaşmalarının ardından, tek erkekler ve tek bayanlardaki çeyrek final eşleşmeleri şöyle oldu:

    Tek erkekler:Â
    Roger Federer-Nikolay Davydenko
    Nicolas Kiefer-Sebastian Grosjean
    Fabrice Santoro-David Nalbandian
    Ivan Ljubicic-Marcos Bağdatis
    Tek bayanlar:
    Lindsay Davenport-Justine Henin-Hardenne
    Maria Sharapova-Nadia Petrova
    Patty Schnyder-Amelie Mauresmo
    Martina Hingis-Kim Clijstres

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!