FC Ankara 50’nci yaşını kutladı

Güncelleme Tarihi:

FC Ankara 50’nci yaşını kutladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2016 09:29

Almanya ve Avrupa’da, Türkiye kökenlilerin kurduğu en eski futbol kulübü olan FC Ankara Gengenbach, 50’nci yaşını görkemli bir şekilde kutladı. Üç gün süren kutlama programına yakın bölgelerden katılan binden fazla davetli; futbol turnuvası, müzik, eğlence ve son olarak ödül töreniyle biten organizasyonda FC Ankara’ya destek verildi.

Haberin Devamı

KUTLAMAYA yerel amatör liglerde mücadele eden FC Ankara’nın 1965 yılında, kuruluşundan günümüze kadar hizmet eden başkanlarına, hayatta olmayan, hastalık nedeniyle programa gelemeyen başkanların eş ve çocuklarına teşekkür şilti verildi. Program hayatını kaybeden üye ve futbolcular için bir dakikalık saygı duruşuyla açıldı. Başkan Koray Özkan, FC Ankara’nın kuruluşundan bugünlere nasıl gelindiğini özellikle kurucu başkanların başarılı çalışmalarına değinerek teşekkür etti. Özkan “Hiçbir zaman eski başkanlarımızı kulübe hizmet verenleri unutmayacağız” mesajını verdi. 

ÇEK HEDİYE ETTİ
Teşekkür şilti kurucu başkanlar Varol Ergin, hasta olan Mesut Çoruh adına kızı Sema Çoruh, İbrahim Bedir, vefat eden Ziya Kürekçi adına kızı Kibar Kürekçi, Eberhard Vetter, Kemalettin Çelik, Ali Evren, Mete Canşeker, Seyfi Adıyaman, Kenan İlhan’a verildi. Gengenbach Belediye Başkanı Thorsten Erny, başarılı çalışmalarından dolayı FC Ankara yönetimini ve kasabada yaşayan Türk toplumuna teşekkür etti. Erny, Koray Özkan ve sportif direktörü Bülent Küsmez’e 50’nci yıl hediyesi olarak çek hediye etti.

BERAT VE İKİ TOP
Alman Futbol Federasyonu DFB Baden Bölge temsilcisi Manfred Müller başkan Koray Özkan’a 50’ncı yıl beratıyla beraber iki top ve DFB Federasyonun logosunun yer aldığı özel hazırlanan büyük bir şilt hediye etti. Programa liglerde mücadele eden kulüp temsilcileri, futbolcular ve çevrede faaliyet gösteren Türk dernek temsilcileri de katıldı. Yarım asırlık kulübün kutlama töreni folklor, dans gösterileri, müzik eşliğinde herkese neşeli, kolay unutulmayacak güzel bir hafta sonu yaşattı. Bölgenin sevilen müzik grubu ’Barbaros’ şarkılarıyla davetlileri doyasıya eğlendirdi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!