Favoriler tam yol ileri

Güncelleme Tarihi:

Favoriler tam yol ileri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2007 13:04

Melbourne'de devam eden Avustralya Açık'ın 2. gününde seribaşı raketler bir üst tura çıkmayı başardı. Rus Maria Sharapova, Fransız Camille Pinn'i 6-3, 4-6 ve 9-7'lik setlerle turnuva dışına itti.

Bu yıl 95'incisi düzenlenen toplam 22.5 milyon YTL ödüllü turnuvanın ikinci gününde korta çıkan raketlerden tek erkeklerde dünya klasmanının 2 numaralı ismi İspanyol Rafael Nadal ve bayanlarda turnuvanın 1 numarası Rus Maria Sharapova, rakiplerini eleyerek bir üst tura çıktı.

İlk tur mücadelelerine devam edilen turnuvanın 2. gününde Nadal, ABD'li rakibi Robert Kendrick'i 7-6, 6-3 ve 6-2'lik setlerle 3-0 yenerek turnuvanın dışına itti.

Vodafone Arena'da yapılan bir diğer ilk tur mücadelesinde ise turnuvanın 5 numaralı tenisçisi ABD'li James Blake, İspanyol Carlos Moya'yı 7-6, 6-2 ve 6-4'le 3-0, Arjantinli 8 numaralı David Nalbandian ise Sırp Janko Tipsarevic'i 7-6, 4-6, 7-6 ve 6-0'lık set sonuçlarıyla 3-1 yenmeyi başardı.

SHARAPOVA ZOR DA OLSA KAZANDI

Maria Sharapova, turnuvadaki ilk maçında Fransız Camille Pinn'i 6-3, 4-6 ve 9-7'lik setlerle zor da olsa 2-1 yenerek bir üst tura çıktı.

Turnuvanın 4 numarası Belçikalı Kim Clijsters, Rus Vasilisa Bardina'yı 6-0 ve 6-0 gibi net sonuçlarla 2-0, 6 numaralı Martina Hingis, 6-0 ve 6-2'lik setlerle 2-0, Sırp Ana Ivanoviç ise ABD'li rakibi Vania King'i yine aynı set sonuçlarıyla 2-0 yenerek turnuvanın dışına itti.

SICAKLIKLAR KAVURUYOR

Melbourne'de 14 kortta devam eden tenis mücadelelerini 40 dereceye yaklaşan sıcaklıklar vuruyor. Aşırı güneş altında mücadele etmek zorunda kalan sporcular sık sık mola alarak ve buz koyarak serinlemeye çalışırken, bu sıcaklıkta tenis oynamaktan çok sıcaklıklarla mücadele etmekten yakınıyor.

Tenis dünyasının en ünlü ismi Maria Sharapova, "Bu sıcaklıkta 3 saat tenis oynamak mümkün değil. Maçı en kısa sürede bitirmenin yolunu arıyorsunuz. Bu sıcaklık hem benim hem de rakibim için zor" diyerek şikayetini dile getirdi.

Avustralya Açık organizatörleri 40 dereceye yaklaşan sıcaklıklar nedeniyle "yüksek sıcaklık politikası" adı verilen duruma geçildiğini ve üstü kapanan kortların üstlerinin kapatıldığını duyurdular.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!