Fatih Terim resmen Milan'da

Güncelleme Tarihi:

Fatih Terim resmen Milanda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2001 00:00


Teknik Direktör Fatih Terim, İtalya’nın AC Milan kulübü ile 30 Haziran 2003 tarihine kadar geçerli olan 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Milan Kulübü İkinci Başkanı Adriano Galliani, kulüp tesislerinde düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Terim’i seçtik, çünkü kaliteli ve Milan’ın karakterine uygun bir oyun oynatıyor" dedi.

Galliani, kulüp başkanı Berlusconi’nin de Terim konusunda yönetimle aynı fikirleri paylaştığını, Fatih Terim’in sözleşmesinin de iki yıllık olduğunu belirterek, "Herhangi bir opsiyon yok. O’na güvenimiz tam. Önüne herhangi bir hedef sunmadık. Milan’ın hedefleri bellidir. Terim’e tam yetki verdik" diye konuştu.

Fatih Terim’e ilk teklifi 2001 Şubat ayında Milan-Deportivo maçı sonrasında yaptıklarını kaydeden Galliani, Bundan sonra geçen süre içerisinde Maldini’ye tam güven verip, Terim’den sabırlı olmasını istediklerini ifade etti.

Milan’da geçen sezon teknik adamlık yaptıktan sonra, dün eski görevi olan baş danışmanlığa dönen Maldini de "Terim, çok önemli bir görevde. Yöneticilerin doğru bir kişi seçtiklerine inanıyorum. O, büyük bir hırs motivasyoncusu. Takıma felsefesini aşılamayı ve motivasyonu sağlamayı çok iyi başarıyor. Ben, tüm başarıları elde etmesini temenni ediyorum." şeklinde konuştu.

MILAN’DA OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM

AC Milan Kulübü’nün Milanello Spor Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında, kendisine yöneltilen sorulara cevap veren Terim, "Milan’da olmaktan çok mutluyum. Büyük bir kulübe geldiğimi biliyorum. İnanıyorum ki, gelecek yıl yönetici ve yardımcılarımla birlikte iyi çalışıp, tüm kupaları kazanacağız" dedi.

Kulübün kendisine duyduğu güvene teşekkür eden Fatih Terim, "Büyük bir takım yaratmak istiyorum. Hem kendi sahamızda, hem de deplasmanda kazanmak istiyoruz. Benim için önemli olan felsefe ve sistem. Bunu da yardımcılarımla kısa sürede takıma adapte edeceğime inanıyorum" dedi.

Çok fırsat yaratan, pres yapan, kazanmak isteyen bir Milan oluşturacaklarını söyleyen Terim, yeni transferler için de yarından itibaren yöneticilerle görüşeceklerini ifade etti.

Fatih Terim, "Bir kaç oyuncu gidecek, bir kaç oyuncu gelecek. Beğendiğim, sistemime uyan futbolcuları tutarken, diğerlerini bırakacağım. Türkiye’den hiç kimseyi almayı düşünmüyorum. Milan’ın kadrosundaki zenginliği de düşürmeye çalışacağız" şeklinde konuştu.

Milan’a transfer edilen futbolculardan Contra’nın alınması sırasında, kendisinin onayına başvurulduğunu belirten Fatih Terim, Fiorentina’dan Rui Costa’yı alıp almayacağı şeklindeki soruya, "Belki Rui Costa’yı ikna edebilirim ama, Fiorentina’yı ikna edebileceğimizi sanmıyorum" dedi.

Milan İkinci Başkanı Galliani, transfere yönelik değerlendirmede, Terim’i destekleyen ifadeler kullandı ve "Öncelikle oyuncu satacağız, daha sonra da alacağız. Ekonomik durumumuz bunu gerektiriyor. Kadromuzda 41 futbolcumuz oynayabilecek vaziyette yer almaktadır. Diğer takımlara oranla çok geniş ber kadromuz var. Bu sayıyı indireceğiz" dedi.

Galliani, İnzaghi’nin transferi konusunda da perşembe günrü Juventuslu yöneticilerle bir araya geleceğini söyledi.

FIORENTINA MUHASEBESİ

Fatih Terim, basın mensuplarının, Fiorentina’da görev yaptığı dönemle ilgili sorularını da cevaplandırdı.

Terim, "İtalya’da bir yıl deneyim kazandım. İtalyan futbolunu yaşayarak, tahlil etme fırsatı buldum. Bu tecrübe, hem kendim, hem de çalıştıracağım takım için büyük avanütaj" değerlendirmesini yaptı.

Fatih Terim, basın mensuplarının Fiorentina’da görev yaptığı süre içerisinde kazanılan ve kaybedilen maç sayısına yönelik olarak "Ayrıldığınızda 8. sıradaydınız. bu kötü bir sonuç değil mi?" şeklindeki soruya da, "Yeni bir teknik direktörün takıma alışma sürecinde, bazı hatalar yapması normaldir. Fiorentina’da bazı zamanlarda alınan kötü sonuçlar da buna denk gelmiştir" karşılığını verdi.

Terim, "Fiorentina kulübü başkanı ile sorunlar yaşadınız. Milan başkanı Berlusconi de İtalya’nın başbakanı ve çok önemli bir kişilik. Aynı problemler tekrarlanır mı?" şeklindeki bir soruyu da "Hiç bir problem çıkacağını sanmıyorum. Berlusconi, kendi başarılarını siyasette en üst düzeye gelerek gerçekleştirmiş biri" şeklinde cevaplandırdı.

MILAN’IN TARİHİNDEKİ ÖNEMLİ TEKNİK ADAMLAR VE TERİM

Milan’ın tarihindeki ünlü teknik adamların, göreve geldikleri yıl takımı şampiyon yapan Capello ve Sacchi olmasının, kendisi için bir handikap oluşturup oluşturmadığı yönündeki bir soruya da hedef olan Terim, "İlk yılda şampiyonluğu kazanmak, bir teknik direktör için büyük avantaj. Ümit ediyorum, bende de böyle olur. Sacchi ve Capello bana göre dünyanın en iyi teknik direktörleri ardasında yer alıyor. Her zaman için onları beğenmişimdir" dedi.

Milan İkinci Başkanı Galliani, Terim’in bu yaklaşımına, kendisini Capello’nun Milan’da olduğu zamana benzettiğini, Türk çalıştırıcının da Capello gibi aynı başarılara imza atması için getirildiğini söyledi.

Öte yandan, Hakan Emre ve Okan’ın gelecek sezon İnter’de forma giyecek oluşlarının, Milano kenti için ilginç bir derbi ortamı yaratacağını vurgulayan Fatih Terim, "Onlar da Türk futbolunu en iyi şekilde temsil ediyor. Ama sahada olan özel bir mücadele. Çünkü herkes derbi kazanmak ister" diye konuştu. (a.a.)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!