Fatih Çakıroğlu kadroda yok

Güncelleme Tarihi:

Fatih Çakıroğlu kadroda yok
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2012 11:36

Güreş Milli Takım sporcuları, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da 6-11 Mart tarihlerinde düzenlenecek Avrupa şampiyonasında, Türkiye'ye tarihindeki 69'uncu Avrupa şampiyonluğunu getirebilmek minderde ter dökecek.

Türkiye, bugüne kadar düzenlenen Avrupa şampiyonalarında serbest stilde 39'u altın, 52'si gümüş ve 59'u bronz olmak üzere toplam 150 madalya kazanırken, grekoromen stilde mindere çıkan güreşçiler ise boyunlarına 29 altın, 16 gümüş ve 30 bronz madalya taktı.

Türk Milli Takımı, serbest stilde ilk madalyalarına 1946'da İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen Avrupa şampiyonasında ulaşırken, Yaşar Doğu, Celal Atik ve Gazanfer Bilge altın, Nasuh Akar ile Mahmut Çeterez gümüş, Mehmet Çoban da bronz madalya kazandırdı. Bu stilde son Avrupa şampiyonluğunu ise geçen yıl Almanya'nın Dortmund kentinde 120 kiloda Fatih Çakıroğlu kazandı.

Türkiye, grekoromen stildeki ilk Avrupa madalyasını 1938'de Tallinn'de Mehmet Çoban'ın kazandırdığı bronz madalyayla alırken, ilk şampiyonluk ise 1947'de Prag'da Yaşar Doğu'dan geldi. Grekoromen stilde son Avrupa şampiyonluğunu kazandıran sporcular ise 2010 yılında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen şampiyonada Nazmi Avluca ile Rıza Kayaalp oldu.

MİLLİLER BELGRAD YOLCUSU

Grekoromende Hamza, Şeref ve Nazmi, serbestte ise Mahmut

Avrupa şampiyonaları tarihinde Türkiye serbest stilde 32 kez şampiyon çıkarırken, grekoromen stilde kazanılan altın madalyalar ise 13 sporcudan geldi.

Grekoromende Hamza Yerlikaya 8, Şeref Eroğlu 6, Nazmi Avluca 4 Avrupa şampiyonluğuyla bu stilde büyük bir başarıya imza attılar. Sırrı Acar da 2 altın madalyayla öne çıkan isimler arasında yer alırken, Türkiye'ye diğer şampiyonlukları İsmail Güzel, Bayram Özdemir, Hakkı Başar, Erol Koyuncu, Metin Alakoç, Ömer Topuz, Tevfik Kış, Yaşar Doğu ve Rıza Kayaalp kazandırdı.

Serbest stilde Türkiye'ye en fazla Avrupa şampiyonluğu getiren sporcu ise 3 kez bu başarıya ulaşan Mahmut Demir oldu. Demir'i, 2'şer şampiyonlukları bulunan Aydın Polatçı, Ahmet Ayık, Mehmet Esenceli, Celal Atik ve Yaşar Doğu izliyor.

Avrupa şampiyonalarında altın madalya sevinci yaşatan diğer isimler ise Ramazan Şahin, Tevfik Odabaşı, Gökhan Yavaşer, Arif Kama, Ahmet Gülhan, Harun Doğan, Yüksel Şanlı, Muharrem Demireğen, Remzi Musaoğlu, Ahmet Orel, Sebahattin Öztürk, Metin Kaplan, Ali Kayalı, Fevzi Şeker, Ahmet Ak, Reşit Karabacak, Sefer Baygın, Nihat Kabanlı, Hasan Sevinç, Hasan Güngör, Nasuh Akar, Ali Candemir, Servet Meriç, Ali Yücel, Gazanfer Bilge ve Fatih Çakıroğlu oldu.

Grekoromende son şampiyon Rıza Kayaalp Avrupa şampiyonası kadrosunda yer alırken, serbest stilde ise Fatih Çakıroğlu takımda bulunmuyor.
Grekoromende Rıza Kayaalp ile bayanlarda geçen yıl Türk vatandaşlığına geçirilen Rus asıllı Elif Jale Yeşilırmak Türkiye'nin madalya umutları arasında yer alıyor.

Milli takım kadroları

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na katılacak milli takım kadroları şöyle:

Serbest stil

55 kilo: Ahmet Peker
60 kilo: Münir Recep Aktaş
66 kilo: Yakup Gör
74 kilo: Soner Demirtaş
84 kilo: Serdar Böke
96 kilo: Serhat Balcı
120 kilo: Taha Akgül

Grekoromen stil

55 kilo: Fatih Üçüncü
60 kilo: Soner Sucu
66 kilo: Refik Ayvazoğlu
74 kilo: Şeref Tüfenk
84 kilo: Ahmet Yıldırım
96 kilo: Ahmet Taçyıldız
120 kilo: Rıza Kayaalp

Bayanlar

48 kilo: Merve Kenger
51 kilo: Burcu Kebiç
55 kilo: Zeynep Yıldırım
59 kilo: Hafize Şahin
63 kilo: Elif Jale Yeşilırmak
67 kilo: Burcu Örskaya
72 kilo: Yasemin Ada
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!