Fabrika’dan saraya

Güncelleme Tarihi:

Fabrika’dan saraya
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bir fabrika işçisinin oğlu olan Ione Lutu, ‘‘Bu rüya hiç bitmesin’’ diyor.

10 dakika oynadı Galatasaray'ın çiçeği burnunda transferi Lutu, sarı kırmızılı forma altında ilk sınavını Gaziantepspor karşısında verdi. Fatih Terim'in 10 dakika şans tanıdığı Lutu'un en büyük hedefi Galatasaray'da 4 yıl forma giymek.

Fakirlikten saraya

Fakir bir ailenin çocuğu olan 21 yaşındaki Lutu'un babası bu transferden mutluluk duyduğunu belirterek, ‘‘Oğlum 1. hedefine ulaşarak büyük bir takımın formasını giydi. Şimdi Hagi'nin veliahtı olmak için çalışmalı’’ dedi.

Gaziantepspor ile oynanan Türkiye Kupası maçı ile Galatasaray seyircisinin önüne çıkan sarı kırmızılıların yeni transferi Ione Lutu, yeni formasına alışmaya çalışıyor. Sempatik tavırları ile dikkati çeken ve futbol tekniği ile Rıdvan'a benzetilen Lutu'nun en büyük hayali 6 aylık sözleşmesini 4 yıl daha uzatmak.

Romanya 1.lig takımlarından U.Craiova takımından alınan 21 yaşındaki futbolcu fakir bir aileden geliyor. Fabrika işçisi olan Constantin Lutu ve ailesinin sade bir yaşamı var. Baba Lutu, yarısı devletin, yarısı kendilerinin olan bir dairede yaşıyor ve yıldız olacağına inandığı oğlu ile gurur duyuyor.

Lutu İstanbul'da 100 bin dolar kendisine, 200 bin dolar kulübüne verilecek 6 aylık sözleşmeyi imzaladığı sıralarda ailesi de Craiova Slatina'da bayram yapıyordu. Ione'nin babası, annesi, kızkardeşi, annanesi, dedesi, evlerinin önlerinde bir şişeye doldurdukları evde yapılma şarap ile bu büyük transferi kutluyorlardı. Baba Lutu oğlunu şu sözlerle tanımlıyordu:

‘‘Futbol yeteneği süperdir. Onun ünlü bir kulübe gideceğine her zaman inanıyordum. Çok takım istedi ama o G.Saray'ı tercih etti. Sanırım bunda Hagi'nin G.Saray'da olmasının da etkisi var. Çünkü onu Hagi'nin veliahtı olarak niteliyorlar. İnşallah başarılı olur ve yıllarca G.Saray'da kalır.’’

Lutu ise Galatasaray ile sezon sonuna kadar anlaştığını ancak en büyük hedefinin kendisini gösterip 4 yıl daha G.Saray'da kalmak olduğunu söylüyor. Terim'in ‘‘G.Antep maçındaki 10 dakika bile onun nasıl bir futbolcu olduğunu kanıtladığı’’ dediği Lutu bu hayal hiç bitmesin istiyor ve ekliyor: ‘‘Bu seyircinin baştacı olmak istiyorum.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!