F.Bahçeli sporcunun aile özlemi

Güncelleme Tarihi:

F.Bahçeli sporcunun aile özlemi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2011 10:52

Bayanlar masa tenisinde 2010-2011 sezonu Süper Lig şampiyonu Fenerbahçe'nin 24 yaşındaki sporcusu Türk asıllı Rumen Yıldız Meral Ali, Türkiye'de 10 yıldır aile özlemi çekiyor.

AA muhabirine Türkiye serüvenini anlatan Ali, Köstence'te Türk kökenli ailenin kızı olarak 1987'de doğdu. Romanya'da 7 yaşında masa tenisine başlayan ve 10 yaşında yıldız milli takımına seçilen Ali, henüz 14 yaşında Anadolu Üniversitesi'ne transfer olarak Eskişehir'e geldi.

Liseyi Eskişehir'de okuyan Ali, “14 yaşımda ailemden ayrılarak buraya geldim, tek başıma özel yurtta kalıyordum. Türkçe bilmiyordum, yollarda kayboluyordum ve her gün ağlıyordum. 5 sene orada oynadım, yavaş yavaş alıştım” dedi.

Bu dönemde her sene gençlerde Türkiye şampiyonu olduğunu kaydeden Ali, 5 sene sonunda Fenerbahçe'ye transfer olduğunu dile getirdi. İstanbul'a ilk geldiğinde de zorluk çektiğini belirten Yıldız Meral Ali, “İstanbul'a ilk geldiğimde ailemden ayrı olduğum için zaman zaman ağlıyordum. Bazen Romanya'ya dönmek ve ailemin yanında kalmak istiyorum, ama sezon başlayınca bakıyorum, yine Türkiye'deyim. Ailemi çok özlediğim zaman ağlıyorum, eve dönmek istiyorum, ama Romanya'ya geri dönmek adımını atmaktan korkuyorum. 10 sene sonra Türkiye'den kopmaktan korkuyorum, yanlış adım atmak istemiyorum. Sezon bitince senede 1 ay Romanya'ya gidebiliyorum” diye konuştu.

İstanbul'da takım arkadaşı Melek Hu ile aynı evde kalan Ali, evde yemek yapmadığını, dışarda yediğini, ailesi Türk olduğu için Türk yemeklerini sevdiğini anlattı.

“ÇİNLİLER ROBOT HALİNE DÖNÜŞÜYORLAR”

Avrupa'da madalya almak istediğini kaydeden Yıldız Meral Ali, Çinli sporcu sayısı arttığı için Avrupalı sporcuların Avrupa Şampiyonası'nda madalya şanslarının azaldığını ileri sürdü.

Artık her takımda 2 Çinli sporcunun yer almaya başladığını vurgulayan Ali, şöyle konuştu: “Avrupa'da çok Çinli sporcu olduğu için Avrupalı sporcuların madalya şansı azalıyor. Türkiye'de de bayağı Çinli var. Yurt dışında hep Çinlilerle oynuyoruz. Çinliler masa tenisinde çok iyi. Melek Hu, Çin'de günde 7-8 saat antrenman yaptıklarını söylüyor. Çünkü onlar okula gitmiyorlar. Sabahın 6'sında kalkıp, akşama kadar antrenman yapıyorlar. Avrupalılar okula da önem verir. Benim için de önemli. Romanya'da sabah ve akşam 2'şer saat çalışılıyor. Antrenmanda sonra okula gidiliyor. Çin'de öyle bir sistem yok. Çok çalıştıkları için üst seviyeye geliyorlar. Çok hızlanıyorlar, artık robot haline dönüşüyorlar. Ben bu sisteme iyi bakmıyorum. Bu sistemde asla yapamam. Günde 8 saat masa tenisi oynayamam. Okumak da isterim, gezmek de isterim. Hayata robot bir şekilde bağlanmak istemem.”
Sezon bitiminde Fenerbahçe ile sözleşmesini 2 yıl daha uzatan Yıldız Meral Ali, aile özlemini dindirmek için tatilde Romanya'ya ailesinin yanına gitti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!