F.Bahçe ve Beşiktaş'ın UEFA Kupası'ndaki rakipleri belli oldu

Güncelleme Tarihi:

F.Bahçe ve Beşiktaşın UEFA Kupasındaki rakipleri belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2006 13:55

F.Bahçe ile Beşiktaş’ın UEFA Kupası Grup Turu’ndaki rakipleri İsviçre’nin Nyon kentinde çekilen kuraların ardından belli oldu. F.Bahçe, H Grubu'nda Newcastle United (İng), Celta Vigo (İsp), Palermo (İta) ve E.Frankfurt (Alm) ile eşleşti. Beşiktaş ise B Grubu'nda Bayer Leverkusen (Alm), Club Brugge (Bel), Dinamo Bükreş (Rom) ve Tottenham'ın (İng) rakibi oldu.

Haberin Devamı

5 torbadan oluşan kuraya Beşiktaş 3. torbadan, Fenerbahçe de 4. torbadan katıldı. İki temsilcimizin aynı gruba düşme şansının olmadığı kura çekimine 40 takım katıldı. 5’er takımlı 8 gruptaki mücadele 19 Ekim Perşembe günü

                                                                     Fikstür    
     Fenerbahçe (H) Grubu:
     Newcastle United-Fenerbahçe...: 19 Ekim 2006
     Fenerbahçe-Palermo............: 23 Kasım 2006
     Celta Vigo-Fenerbahçe.........: 30 Kasım 2006
     Fenerbahçe-Eintracht Frankfurt: 13 Aralık 2006
     
   Beşiktaş (B) Grubu:
     Beşiktaş-Tottenham............: 19 Ekim 2006
     Dinamo Bükreş-Beşiktaş........: 2 Kasım 2006
     Beşiktaş-Club Brugge..........: 29 Kasım 2006
     Bayern Leverkusen-Beşiktaş....: 14 Aralık 2006


UEFA Kupası 2. tur mücadelesinde Beşiktaş ilk maçını 19 Ekim'de İstanbul'da Tottenham, Fenerbahçe ise deplasmanda Newcastle ile yapacak.

Haberin Devamı

başlayıp, 14 Aralık Perşembe günü sona erecek. Gruplarda ilk 3'e giren takımlar tur atlayacak.

 EMRE'Lİ NEWCASTLE 13. SIRADA

F.Bahçe ve Beşiktaşın UEFA Kupasındaki rakipleri belli oldu
Kadrosunda Emre Belözoğlu'nun yanı sıra Michael Owen, Obefemi Martins, Damien Duff ve Celestine Babayoro gibi yıldızların bulunduğu İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Newcastle United'ın kazandığı bir Avrupa Kupası yok. Avrupa Kupaları'na daha önce 14 kez katılan İngiliz ekibi, toplam 88 karşılaşma oynadı. Bu maçlardan 50'sinde galip gelen Newscastle United, 23 mağlubiyet, 15 de beraberlik elde etti.

Newcastle United, daha önce Türk takımlarıyla Avrupa kupalarında eşleşmedi. İngiliz Premiere Ligi'nde 7 maçta 7 puan toplayabilen Newcastle United, 13. durumda bulunuyor.  Ligde 4 yenilgi alan siyah-beyazlı ekip, 2 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti.
   
TAKIM KADROSU

İşte Gruplar

 

A GRUBU
Auxerre (Fra)
G.Rangers (İsk)
Partizan (Sır)
Livorno (İta)
Maccabi Haifa (İsr)

B GRUBU
Bayer Leverkusen (Alm)
Club Brugge (Bel)
Beşiktaş (Türkiye)
Dinamo Bükreş (Rom)
Tottenham (İng)

C GRUBU
Sevilla (İsp)
AZ Alkmaar (Hol)
Slovan Liberec (Çek Cum)
Grasshoppers (İsviçre)
Sporting Braga (Por)

D GRUBU
Parma (İta)
RC Lens (Fra)
Heerenveen (Hol)
Osasuna (İsp)
OB Odense (Dan)

E GRUBU
Feyenoord (Hol)
FC Basel (İsviçre)
Wisla Krakow (Pol)
Blackburn (İng)
Nancy Lorraine (Fra)

F GRUBU
Ajax (Hol)
Sparta Prag (Çek Cum)
Espanyol (İsp)
Austria Wien (Avu)
Zulte Waregem (Bel)

G GRUBU
Panathinaikos (Yun)
Paris St Germain (Fra)
Rapid Bükreş (Rom)
Hapoel Tel Aviv (İsr)
Mlada Boleslav (Çek Cum)

H GRUBU
Newcastle (İng)
Celta Vigo (İsp)
Palermo (İta)
Fenerbahçe (Türkiye)
E.Frankfurt (Alm)

Newcastle United'ın UEFA Kupası kadrosunda şu isimler bulunuyor:

Kaleciler: Ben Smith (İngiltere) Shay Given (İrlanda Cumhuriyeti) Stephen Harper (İngiltere), Tim Krul (Hollanda), Mark Cook (İngiltere), Fraster Forster (İngiltere)
Savunma: Craig Baxter (İngiltere), Christopher Farman (İngiltere), Stephen Carr (İrlanda Cumhuriyeti), Craig Moore (Avustralya), Titus Bramble (İngiltere), Peter Ramage (İngiltere), Steven Taylor (İngiltere), Paul Huntington (İngiltere), Celestine Babayaro (Nijerya), Olivier Bernard (Fransa), Liam Atkin (İngiltere), Philip Cave (İngiltere), Robert Cavener (İngiltere), Ross Cowan (İngiltere), David Edgar (Kanada), Lewis Marr (İngiltere), Christopher Shanks (İngiltere),

Haberin Devamı

Orta saha: Nicholas Deverdics (İngiltere), Michael Terrell (İngiltere), Nolberto Solano (Peru), Emre Belözoğlu (Türkiye), Kieron Dyer (İngiltere), Damien Duff (İrlanda Cumhuriyeti), Charles N'Zogbia (Fransa), James Milner (İngiltere), Scott Parker (İngiltere), Nicky Butt (İngiltere), Matthew Pattison (İngiltere), Kristopher Gate (İngiltere), Dean Critchlow (İngiltere), Callum Little (İngiltere), Glenn Reay (İngiltere), James Troisi (Avustralya),

Forvet: Scott Marshall (İngiltere), Marc Walton (İngiltere), Albert Luque (İspanya), Obafemi Martins (Nijerya), Michael Owen (İngiltere), Antoine Sibierski (Fransa), Shola Ameobi (İngiltere), Alan O'Brien (İrlanda Cumhuriyeti), Andrew Carroll (İngiltere), Carl Finnigan (İngiltere)

CELTA VIGO İLE İLK KEZ  

F.Bahçe ve Beşiktaşın UEFA Kupasındaki rakipleri belli oldu
Avrupa kupalarına 9 kez katılan ve 58 maç oynayan İspanyol Celta de Vigo, 29 maçta sahadan zaferle ayrılırken, 17 mağlubiyet ve 12 de beraberlik aldı.   Celta de Vigo, bugüne kadar Türk takımlarıyla Avrupa'da hiç eşleşmedi. Celta de Vigo, 20 takımlı İspanya La Liga'da 4 puanla 14. sırada bulunuyor.

Haberin Devamı

Son sıralarda yer alan Celta de Vigo, oynadığı 5 maçta 1 galibiyet ve 1 beraberlik alabilirken, 3 kez yenildi.
   
KADROSU
Kaleciler:
Esteban Suarez (İspanya), Jose Pinto (İspanya), Sergio Alvarez (İspanya), Yoel (İspanya)

Savunma: George Lucas (Brezilya), Matías Lequi (Arjantin), Ángel López (İspanya), Diego Placente (Arjantin), Pablo Contreras (Şili), Gabriel Tamas (Romanya), Yago (İspanya), Roberto Lago (İspanya)

Orta saha: Borja Oubina (İspanya), Antonio Nunez (İspanya), Gustavo Lopez (Arjantin), Pablo Garcia (Uruguay), Jonathan Aspas (İspanya), Jorge Larena (İspanya), Daniel de Ridder (Hollanda), Nene (Brezilya), Ernesto Canobbio (Uruguay), Iriney (Brezilya), Jonathan Vila (İspanya),

Haberin Devamı

Forvet: Joao Fernando Nelo (Brezilya), Jesus Perera (İspanya), Antonio Guayre (İspanya)

GALATASARAY ELEMİŞTİ

/images/100/0x0/55eb2f68f018fbb8f8b0dbe4
Almanya'nın Eintracht Frankfurt takımı, daha önce bu kupayı 1979-80 sezonunda müzesine götürdü. Avrupa Kupaları'nda bugüne kadar 16 kez katılan Eintracht Frankfurt 92 maç oynadı. Bunlardan 50'sini kazandı, 28'ini kaybetti; 14 maçta da berabere kaldı.

1988-89 sezonunda Kupa Galipleri Kupası 2. turunda Sakaryaspor, 1992-93 sezonunda da UEFA Kupası 2. turunda Galatasaray ile eşleşti. Sakaryaspor'u iki maçta da 3-1 ve 0-3'lük sonuçlarla yenip eleyen Alman ekibi, Galatasaray'a ise 0-0 ve 1-0'lık sonuçlarla elenmişti.

Haberin Devamı

Alman Bundesliga'da 6 hafta sonunda 9. sırada bulunan Fenerbahçe'nin rakibi, 1 galibiyet, 5 de beraberlik elde etti.

KADROSU
   
Kaleci: Oka Nikolov (Almanya), Markus Pröll (Almanya), Jan Zimmermann (Almanya), Pablo Alvarez (İspanyol), Nils Holzhauser (Almanya)
Savunma: Patrick Ochs (Almanya), Christoph Preuss (Almanya), Aleksandar Vasoski (Makedonya), Christoph Spycher (İsviçre), Daniyel Cimen (Almanya), Christopher Reinhard (Almanya), Marco Russ (Almanya), Alexander Huber (Almanya), Sotirios Kyrgiakos (Yunanistan), Christian Hening (Brezilya), Mounir Chaftar (Almanya), Marko Rehmer (Almanya)

Orta saha: Michael Fink (Almanya), Benjamin Köhler (Almanya), Albert Streit (Almanya), Markus Weissenberger (Avusturya), Jermaine Jones (Almanya), Alexander Meier (Almanya), Benjamin Huggel (İsviçre), Faton Toski (Almanya)

Forvet: Michael Thurk (Almanya), Ioannis Amanatidis (Yunanistan), Naohiro Takahara (Japonya), Dominik Stroh-engel (Almanya)

SERİ A'NIN FLAŞ EKİBİ

F.Bahçe ve Beşiktaşın UEFA Kupasındaki rakipleri belli oldu
Avrupa kupalarında herhangi bir başarısı bulunmayan İtalya'nın Palermo takımı, tarihinde ikinci kez Avrupa kupalarına katılıyor. Bugüne kadar oynadığı 12 maçın 8'ini kazanan Paşermo, diğer maçlarda 2 mağlubiyet ve 2 de beraberlikle ayrıldı.

Palermo, İtalya Ligi Seri A'da bu sezona aldığı başarılı sonuçlarla başlarken, “Çizme”nin flaş ekiplerinden biri olarak gösterildi.  İtalyan temsilcisi, toplam 5 haftanın geride kaldığı Seri A'da 4 galibiyet ve 1 mağlubiyet elde ederken, topladığı 12 puanla AS Roma'nın ardından averajla ikinci sırada yer alıyor.
   
KADROSU
   
Kaleciler: Federico Agliardi (İtalya), Alberto Fontana (İtalya), Salvatore Sirigu (İtalya), Guiseppe Ingrassia (İtalya), Carmelo Semprevivo (İtalya).

Defans: Cristian Zaccardo (İtalya), Cesare Bovo (İtalya), Hernan Dellafiore (İtalya), Mattia Cassani (İtalya), Giuseppe Biava (İtalya), Marco Pisano (İtalya), Ciro Capuano (İtalya), Andrea Barzagli (İtalya), Alberto Cossentino (İtalya), Rosario Costantino (İtalya), Valerio Genesio (İtalya), Francesco Inglese (İtalya), Samuele Romeo (İtalya).

Orta Saha: Giovanni Tedesco (İtalya), Eugenio Corini (İtalya), Aimo Diana (İtalya), Roberto Guana (İtalya), Francesco Parravicini (İtalya), Gianni Munari (İtalya), Mark Bresciano (Avusturya), Fabio Simplicio (Brezilya), Francesco Velardi (İtalya), Noel Casisa (İtalya), Giuseppe Polito (İtalya), Salvatore Tafuri (İtalya), Gaspare Parisi (İtalya), Salvatore Temperino (İtalya).

Forvet: Andrea Caracciolo (İtalya), David Di Michele (İtalya), Davis Curiale (İtalya), Paolo Carbonaro (İtalya), Gianluca Palmitieri (İtalya), Franco Brienza (İtalya).
   
BEŞİKTAŞ'IN RAKİPLERİ:

MÜZESİNDE UEFA KUPASI VAR

/images/100/0x0/55eb2f68f018fbb8f8b0dbe8


Almanya'nın Bayer Leverkusen takımı, 1987-88 sezonunda UEFA Kupası'nı müzesine götürdü.   Bayer Leverkusen, Avrupa kupalarında bugüne dek 121 maç yaparken, bunların 52'sini kazandı, 38'ini kaybetti, 31 karşılaşmada da berabere kaldı. Alman takımı, Avrupa kupalarında 205 gol atıp, kalesinde 156 gol gördü.
   
KADROSUNDA 16 YABANCI FUTBOLCU VAR
   
Bayer Leverkusen'in kadrosunda 2'si Türk tam 16 yabancı futbolcu bulunuyor.  Alman ekibinde 3 Brezilyalı, 2'şer İsviçreli, Hırvat ve Türk, 1'er de İsveç, Tunus, Fransız, İtalyan, Ukraynalı, Çek ve Bosna Hersekli futbolcu forma giyiyor.

Genç Türk oyuncular Ali Camdalı ve Tevfik Köşe de Alman ekibinin UEFA'ya bildirdiği kadrosunda yer alıyor. Bayer Leverkusen, Alman Ligi'nde 6 maçta topladığı 8 puanla 8. sırada yer alıyor.
   
KADROSU
   
Kaleciler: Jörg Butt, Benedikt Fernandez, Rene Adler, Eric Domaschke.

Savunma: Fredrik Stenman (İsveç), Roque Junior (Brezilya), Juan (Brezilya),Karim Haggui (Tunus), Athirson (Brezilya), Ahmed Madouni (Fransa), Assimiou Toure, Jan-Ingwer Callsen-Bracker, Marius Schultens, Kim Falkenberg, Giovanni Cannata (İtalya), Fabian Hergesell, Thomas Hübener.

Orta saha: Simon Rolfes, Tranquillo Barnetta (İsviçre), Paul Freier, Pirmin Schwegler (İsviçre), Marko Babiç (Hırvatistan), Bernd Schneider, Gonzalo Castro, Carsten Ramelow, Pierre De Wit, Ali Camdalı (Türkiye), Mohammed Lartey.

Forvet: Sergej Barbarez (Bosna Hersek), Stefan Kiessling, Andriy Voronin, Josip Tadiç (Hırvatistan), Alexander Meyer, Michal Papadopulos (Çek Cumhuriyeti), Tevfik Köşe (Türkiye)

BRUGGE 204'ÜNCÜ MAÇINA ÇIKIYOR

Belçika ekibi Clubbe Brugge, bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 203 maçın 95'ini kazandı, 73'ünü kaybetti; 35'inde ise berabere kaldı. Attığı 333 gola karşılık, kalesinde 259 gol gördü. UEFA Kupası'na 2. ön eleme turundan katılan Brugge, Litvanya'nın Süduva takımını 2-0 ve 5-2'lik skorlarla, UEFA Kupası 1. turunda Slovakya'nın Ruzomberok takımını da 1-0 ve 1-1'lik skorlarla kupa dışı bıraktı.

2002-03 sezonunda Avrupa Şampiyonlar Ligi gruplarında Galatasaray ile karşılaşan Clubbe Brugge, Belçika Ligi'nde 8 maçta 16 puanla 3. sırada yer alıyor.

KADROSU

Kaleciler: Stijn Stijnen, Glenn Verbauwhede, Yves Lenaerts.

Savunma: Olivier De Cock, Joos Valgaeren, Michael Klukowski (Kanada)Philippe Clement, Timothy Dreesen, Ivan Gvozdenoviç (Sırbistan), Brian Pedersen (Danimarka), Birger Maertens, Jason Vandelannoite.

Orta saha: Sven Vermant, Koen Daerden, Gaetan Englebert, Jonathan Blondel, Gregory Dufer, Elrio van Heerden (Güney Afrika), Ivan Leko (Hırvatistan), Mustapha Diallo (Senegal), Jorn Vermeulen, Serhiy Serebrenikov (Ukrayna), Kevin Roelandts.

Forvet: Manasseh Ishiaku (Nijerya), Bosko Balaban (Hırvatistan), Daniel Chavez (Peru), Salou Ibrahim (Gana), Jeanvion Yulu-Matondo.



ESKİ TOTTENHAM DEĞİL

İngiltere'nin Tottenham Hotspur takımı, 2 kez UEFA Kupası, 1 kez de Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nı müzesine götürdü.  İngiliz ekibi, 1962-63 sezonunda Kupa Galipleri Kupası'nı, 1971-72 ve 1983-84 sezonlarında da UEFA Kupası'nı kazandı. Tottenham Hotspur, Avrupa kupalarında bugüne dek oynadığı 105 maçın 62'sini kazanırken, 19 beraberlik, 24 yenilgi aldı. İngilizler, Avrupa kupalarında rakip fileleri 224 kez havalandırırken, kalesinde 102 gol gördü.
   
SLAVIA PRAG'I ELEDİ
   
Tottenham Hotspur, UEFA Kupası 1. turunda Çek Cumhuriyeti'nin Slavia Prag takımını eledi. İngiliz ekibi, iki karşılaşmayı da 1-0 kazanarak tur atladı.  Tottenham Hotspur, İngiltere Premier Ligi'nde 7 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik, 4 mağlubiyet elde ederek 7 puanla 14. sırada bulunuyor.
   
KADRODA 14 YABANCI
   
Kaleciler: Paul Robinson, Radek Cerny (Çek), Tommy Forecast, David Button

Savunma: Pascal Chimbonda (Fransa), Lee Young Pyo (Kore), Paul Stalteri (Kanada), Michael Dawson, Ledley King, Callum Davenport, Philip Ifil, Anthony Gardner, Benoît Assou-Ekotto (Fransa), Charlie Lee, Chris Riley, Leigh Mills, Troy Archibald-henville, Cian Hughton, Alex Smith

Orta saha: Didier Zokora (Fildişi Sahilleri), Edgar Davids (Hollanda), Teemu Tainio (Finlandiya), Jermaine Jenas, Danny Murphy, Hossam Ghaly (Mısır), Steed Malbranque (Fransa), Reto Ziegler (İsviçre), Tom Huddlestone, Jamie O'Hara, Aaron Lennon, Kieran McKenna (Kuzey İrlanda), Charlie Daniels, Jacques Maghoma, Stuart Lewis, Jamie Davis, Joseph Martin, Matthew Wells.

Forvet: Dimitar Berbatov (Bulgaristan), Robbie Keane (İrlanda), Mido (Mısır), Jermain Defoe, Andy Barcham, Simon Dawkins.

NAMAĞLUP BÜKREŞ
 
Dinamo Bükreş, Avrupa kupalarında bugüne kadar 148 maça çıktı, bunların 60'ını kazanırken, 23 beraberlik, 65 de yenilgi aldı. Dinamo Bükreş, Avrupa kupalarında 235 gol atarken, kalesinde 205 gol gördü.

Bugüne kadar Avrupa kupalarında Türk takımları ile 8 kez karşı karşıya geldi. 3'ünü Dinamo Bükreş, 3'ünü de Türk takımları kazanırken, 2 karşılaşma berabere sonuçlandı.
   
Dinamo Bükreş, bu sezon UEFA Kupası'nda da kendi liginde de yenilgi yüzü görmedi.  Rumen ekibi UEFA Kupası'nda oynadığı 6 maçın 5'ini kazanırken, 1 kez berabere kaldı ve yenilgi yüzü görmedi.

Rumen ekibinin kadrosunda 5 yabancı futbolcu bulunuyor. Dinamo Bükreş'de 1'er Yeni Zelanda, Gana, Angola, Sırp ve Fransız futbolcu forma giyiyor.

Kaleciler: Uladzimir Hayeu, Florin Matache, Glen Moss (Yeni Zelanda), Mircea Oltean, Silviu Posteuca.

Orta saha: Dorin Mihut, Cristian Pulhac, Cosmin Moti, Cosmin Pascovici, Lucian Goian, George Blay (Gana), George Galamaz, Stefan Radu.

Orta saha: Andrei Margaritescu, Catalin Munteanu, Denis Serban, Zé Kalanga (Angola), Adrian Cristea, Adrian Ropotan, Cornel Predescu, Iulian Tames, Leo Lerinc (Sırbistan)

Forvet: Claudiu Niculescu, Ionel Danciulescu, Dan Codreanu, Ioan Ganea, Mihai Damaschin, Jean Philippe Mendy (Fransa), Diviu Ganea.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!