F.Bahçe’nin rekortmenleri

Güncelleme Tarihi:

F.Bahçe’nin rekortmenleri
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

Sarı lacivertli forma altında bir sezonda en az gol yiyen kaleci unvanına sahip olan Datcu, kendisine ait 121 maçlık rekoru kıran Uche'nin hayranı. Rumen çalıştırıcı, ‘O, gerçek bir profesyonel’ dedi.

Şu dünya gerçekten çok küçükmüş... Biri Romanya'dan, diğeri Nijerya'dan kalkmışlar, Türkiye'ye gelmişler... F.Bahçe formasını yıllarca sırtlarında taşımışlar ve bir çok başarının altına imzalarını koymuşlar... İkisi de şampiyonluk yaşamış ve taraftarın sevgilisi olmuş.

60 yaşındaki İlie Datcu ile 30 yaşındaki Uche'nin kaderinde Türk vatandaşlığı varmış. Her ikisinin de cebinde Türk pasaportu ve kimliği var. 33 yaşında Türkiye'nin yolunu tutan Datcu, 6 yıl taşıdığı F.Bahçe formasıyla, lig tarihinin en az gol (6) yiyen kalecisi unvanını almış.

Nijeryalı Uche de F.Bahçe'de tarihe adını yazdırdı. 2000'inci gole imzasını atan sempatik futbolcu, son olarak Datcu'nun rekoruna da ulaştı. Ligde 121 kez F.Bahçe forması giyen Datcu'yu 122 kez bu onura erişerek yakalayan Uche'nin hedifi 200 kez forma giymek.

Sarı lacivertli takıma futbol yaşantısından sonra da hizmet etmeyi sürdüren Datcu, Uche'nin hayranı. Tecrübeli hoca, ‘‘Bana ait olan rekorun böyle güzide bir insana geçmesinden büyük mutluluk duyuyorum. Hem futbolcu, hem beyefendi. Hem de gerçek bir profesyonel’’ diyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!