F.Bahçe Avrupa'daki son kale

Güncelleme Tarihi:

F.Bahçe Avrupadaki son kale
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2010 11:04

Indesit Avrupa Bayanlar Şampiyonlar Ligi'nde gösterdiği başarılı performansla adını dörtlü finale yazdıran Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı, şu an Türk sporunu Avrupa'da temsil eden tek takım olma özelliğini taşıyor.

Hem Aroma Bayanlar Birinci Ligi hem de Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon oynadığı karşılaşmalarda yenilgi yüzü görmeyerek önemli bir başarıya imza atan “sarı-lacivertli melekler”, bu hafta sonu Fransa'nın Cannes kentindeki dörtlü finallerde mücadele edecek.

Futbol, basketbol, voleybol ve hentbolda Avrupa maceralarına erken veda eden diğer Türk takımlarının aksine yoluna kayıpsız devam eden sarı-lacivertliler, finallerdeki ilk maçını 3 Nisan Cumartesi günü TSİ 17.00'de RC Cannes ile yapacak. Fenerbahçe Acıbadem bu maçı kazandığı takdirde, 4 Nisan Pazar günü TSİ 18.30'da şampiyonluk maçına çıkacak.

AVRUPA'DA BU SEZON EN BAŞARILI BRANŞ BAYAN VOLEYBOLU

Bayan voleybolu, Türk sporunun bu sezon Avrupa'daki en başarılı branşı olarak dikkati çekiyor.

2009-2010 sezonunda GM Capital Avrupa Bayanlar Çalenç Kupası'nda mücadele eden Galatarasay, kupada elde ettiği üçüncülükle Türk sporunun gururu oldu.

Sarı-kırmızılılar kupada Azerbaycan'ın Igtisadchi Bakü, İsviçre'nin Volero Zürih, Çek ekibi Kralovo Pole ve Ukrayna'nın Severedonchanka takımlarını yenerek adını yarı finale yazdırdı. Almanya'nın Dresden kentinde oynanan yarı final mücadelesinde Belçikalı Asterix Kield takımına yenilen Galatarasay, üçüncülük maçında Polonya'dan Impel Gwardia Wroclaw ekibini 3-0 yenerek kupanın üçüncüsü oldu.

Erkeklerde ise Avrupa'da Türkiye'yi temsil eden Ziraat Bankası, Arkasspor, Halkbank ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bayanların aksine Avrupa maceralarına erken havlu attı.

FUTBOLDA ERKEN VEDA

Futbolda 2009-2010 sezonunda Avrupa arenasında boy gösteren Beşiktaş, Sivasspor, Trabzonspor, Fenerbahçe ve Galatarasay bekleneni veremedi.

Turkcell Süper Lig'de geçen sezonu şampiyon tamamlayan Beşiktaş bu başarısını Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde sürdüremedi. (B) Grubu'nda yer alan siyah-beyazlılar, oynadığı 6 karşılaşma sonunda 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 yenilgiyle 4 puan topladı ve “devler sahnesi”ne veda etti. Ligde geçen sezonu ikinci sırada bitiren Sivasspor ise Belçika'nın Anderlecht takımıyla oynadığı Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunu geçemedi. Sivasspor, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Ukrayna'nın Shaktar Donetks ekibiyle oynadığı her iki maçı da kaybetti ve Avrupa macerasını erken sonlandırdı.

UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden diğer Türk takımlarından Fenerbahçe ve Galatasaray ise gruplarında başarılı performans sergilemelerine rağmen 2. turdan öteye geçemediler. Trabzonspor ise play-off turunda Fransa'nın Toulouse takımına elenmekten kurtulamadı.

BASKETBOL DA DURUM AYNI

Basketbolda da, bayanlarda ve erkeklerde Türkiye'yi temsil eden takımlar, Avrupa maceralarına erken veda etti.

Erkeklerde bu sezon Avrupa arenasında 6 takımla mücadele eden Türk basketbolu, umduğunu bulamadı. Efes Pilsen ve Fenerbahçe Ülker Avrupa Erkekler Ligi'nde, Galatasaray Cafe Crown, Türk Telekom ve Beşiktaş Cola Turka Avrupa Kupası'nda, Banvit de FIBA Erkekler Eurochallange Kupası'nda mücadele etti. Erkeklerde hiçbir Türk takımı çeyrek finale kalamazken, Avrupa'da toplam 68 karşılaşmaya çıkan Türk ekipleri 26 galibiyet ve 42 yenilgi aldı.

Bayanlarda ise bu sezon Avrupa kupalarına 5 takım katıldı. Fenerbahçe ile Galatasaray'ın Avrupa Ligi'nde mücadele ettiği bu sezonda Avrupa Kupası'nda ise Beşiktaş, Botaş ve Samsun Basketbol yer aldı. Bayan basketbolunda bu sezonki en büyük başarıyı Avrupa Ligi'nde çeyrek final oynayan Fenerbahçe elde etti. Temsilcilerimiz çeşitli kupalarda yaptıkları toplam 48 maçın 20'sini kazanıp 28'inden mağlubiyetle ayrıldı.

HENTBOL

Hentbolda ise bayanlarda ve erkeklerde çeşitli Türk takımları, bu sezon Avrupa defterini erken kapattı.

Türk ekipleri erkeklerde oynadığı toplam 13 karşılaşmada sadece 3 galibiyet alırken, 9 yenilgi ve 1 beraberlikle Avrupa macerasını sonlandırdı. Avrupa şampiyonlar Ligi Ön Eleme Turu 1. Grup'ta oynadığı üç maçı da kaybederek, yoluna Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Kupası'nda devam eden Beşiktaş, bu kupaya da erken veda etti. Bu kupadaki diğer temsilcimiz Maliye Milli Piyango ise 2. turda elendi. Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor, Erkekler Çalenç Kupası'na 3. turda, İzmir Büyükşehir Belediyesi de Erkekler Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 4. turda havlu attı.

Bayanlarda ise Maliye Milli Piyango, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Üniversitesi, Kastamonu Türk Telekom GMSK, Üsküdar Belediyesi takımları umduklarını bulamadı. Bayanlarda Türk takımları toplam 17 karşılaşma yaparken, bu maçlarda 4 galibiyet ve 13 mağlubiyet aldı.
(
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!