Eximbank desteği ile büyüyecek

Güncelleme Tarihi:

Eximbank desteği ile büyüyecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2017 12:13

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) tarafından düzenlenen bilgilendirme seminerinde KOSBİ’li ihracatçılarla bir araya gelerek Eximbank’ın ihracatçılara sunduğu fırsatları anlattı.

Haberin Devamı

Kemalpaşa Ramada Otel’de gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, 2016 yılında koşulların ağırlığına rağmen üretimden ve ihracattan vazgeçmeyen sanayicilerin devletin de destekleriyle ülke ekonomisine nefes aldırdığını söyledi. Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım’ın da her zaman İzmirli yatırımcıların yanında olduğunu belirterek kendisine teşekkür eden Porsuk, "Türk Eximbank ihracatçılarımıza ciddi olanaklar sunuyor fakat sanayicilerimizin bir kısmı bu olanaklar hakkında bilgisi olmadığı için yaratılan bu fırsatlardan yararlanamıyor. Biz de bu eksiklikten yola çıkarak sayın Adnan Yıldırım’ı üyelerimizle buluşturmanın gerekli bir adım olduğunu düşündük. İnanıyorum ki sanayicilerimiz, Türk Eximbank’ın kendilerine sağladığı olanakları öğrendikten sonra bu fırsatları değerlendirecektir" dedi.

Haberin Devamı

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım ise, Türk Eximbank’ın dünya çapındaki Eximbank’lar arasında Güney Kore’nin ardından 2. sırada yer aldığını belirterek, "Şu anda ihracatçılarımızın yüzde 26’sına destek sağlayarak Güney Kore’nin ardından dünyadaki ihracatçısını en çok destekleyen Eximbank konumundayız. 2017’nin sonuna kadar onları da geride bırakarak 1. sırada yer almayı hedefliyoruz" diye konuştu.

İHRACATÇIYLA DİREKT ÇALIŞMA

Türk Eximbank’ın sağladığı desteklerin, ihracatçıyla direkt buluşarak daha da yaygın hale getirileceğine de vurgu yapan Yıldırım, "Türk Eximbank şu anda Türk Bankacılık Sistemi aracılığıyla ihracatçıya hizmet veriyor. Bizler en kısa sürede şubelerimizi artırarak ihracatçılarımıza aracısız hizmet sunacağız. Bu noktadan sonra desteklerimizin daha da yaygınlaşacağını ön görüyoruz. Türkiye’deki 65 bin ihracatçının hepsiyle çalışarak onları olanaklarımızdan yararlandırmak istiyoruz" dedi.

Eximbank’ın ihracatçılara sunduğu ürün yelpazesini de detaylı bir şekilde anlatan Adnan Yıldırım, daha sonra gelen soruları da yanıtlayarak ihracatçıları bilgilendirdi.

Etkinlik, KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk’un Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım’a plaket takdim etmesiyle sona erdi.

BAKMADAN GEÇME!