EuroBasket 2017 Türkiye’de

Güncelleme Tarihi:

EuroBasket 2017 Türkiye’de
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2015 12:57

2017 Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası’nın (EuroBasket 2017) finallerinin ev sahipliğini Türkiye yapacak...

Haberin Devamı

Son 15 yılda dünya çapında spor organizasyonlarına başarıyla ev sahipliği yapan Türkiye, dev bir şampiyonayı daha aldı.

Almanya’nın Münih kentindeki FIBA Avrupa Yönetim Kurulu toplantısı sonunda ev sahipliği için Finlandiya, İsrail, Polonya ve Romanya ile yarışan Türkiye amacına ulaştı.

EuroBasket 2017 Türkiye’de


Aynı zamanda FIBA Avrupa yönetim kurulu üyesi de TBF Başkanı Harun Erdenay uzun uğraşlar sonucu kazanılan ev sahipliği sonunda haklı bir gurur yaşadıklarını söyledi. Türkiye’nin sunumu ise TBF CEO’su Hidayet Türkoğlu, Dışilişkiler Danışmanı Emir Turam ile Pazarlama ve Strateji Danışmanı Bettina Kuperman yaptı.

ERDENAY: SPORUMUZ İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT
Bu kararın ülkemiz ve Türk Basketbolu açısından çok önemli olduğunu söyleyen Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, "Öncelikle FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel'e ve FIBA Avrupa Yönetim Kurulu'na, Türkiye Basketbol Federasyonu'na güvendikleri için teşekkür ederim. Aynı zamanda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç, hükümetimiz ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne de adaylık sürecinde gösterdikleri destek için ayrıca teşekkür etmek isterim. 2017 FIBA Avrupa Şampiyonası, federasyonumuz ve sporumuz için çok önemli bir fırsattır. 2017 yılında FIBA Avrupa Şampiyonası'nın ülkemiz ve uluslararası basketbol üzerinde uzun süreli ve olumlu bir etki bırakacağına dair hiçbir şüphem yok" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı


1 GRUBUN VE FİNAL TURUNUN MAÇLARI İSTANBUL'DA
Karşılaşmalara ev sahipliği yapacak olan İstanbul, Avrupa Şampiyonası'nın dört grubundan birine ve ardından da 16 takımın mücadele edeceği final turuna ev sahipliği yapacak. Grup turu maçları, 2001 Avrupa Şampiyonası'nın final turunun oynandığı Abdi İpekçi Spor Salonu'nda, final turu ise 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası finaline ev sahipliği yapan Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenecek.

Haberin Devamı

Türkiye, daha önce 2001 Erkekler Avrupa Şampiyonası, 2005 Kadınlar Avrupa Şampiyonası, 2010 FIBA Dünya Şampiyonası ve 2014 FIBA Kadınlar Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmıştı.


BAKMADAN GEÇME!