Esra'dan milli takıma veda sinyali

Güncelleme Tarihi:

Esradan milli takıma veda sinyali
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2013 13:15

A Milli Bayan Voleybol Takım Kaptanı Esra Gümüş Kırıcı, eylül ayında yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda madalya almaları durumunda milli takımı bırakabileceğini açıkladı.

Esra, 4 sezondur A Milli Takım'ın kaptanlığını yaptığını belirterek, "10 yıldır A Milli Takım'a hizmet ediyorum. Eylül ayındaki Avrupa Şampiyonası'nda inşallah madalya alırsak milli takıma veda edebilirim" diye konuştu.

Dizlerinde sakatlıklar bulunduğunu vurgulayan Esra Gümüş, "Artık gençler de geliyor. Bu sezon iyi bitirip, inşallah güzel bir şekilde milli takımı noktalamak istiyorum. Fiziksel durumum ne getirir bilemiyorum ama yapabildiğim sürece tabii ki milli takıma hizmet etmek istiyorum. Ancak dizlerimde biraz sakatlıklarım var. Şu an milli takımdayım. İnşallah yapabildiğim sürece yapacağım. Fakat yapamazsam da zaten herkesin buna saygı göstereceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Esra, yoğun geçen sezonun ardından bu sezon ilk defa 20-25 gün dinlenme fırsatı bulduklarını aktararak, "Bu dinlenme hepimize çok iyi geldi. Ağır bir sezonun ardından güzel bir törenle evlendim. Eczacıbaşı Vitra ile sözleşmemi sezon içinde 2 yıl daha uzatmıştım. 2004'den beri Eczacıbaşı VitrA'dayım ve takımın 7,5 sezondur kaptanlığını yapıyorum. Şimdi milli takıma geldim. Milli takımdan sonra Eczacıbaşı VitrA'da devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

"Mersin'de şansımız çok büyük"
A Milli Bayan Voleybol Takımı'nın şu anda Mersin'de 20-30 Haziran tarihlerinde yapılacak 17. Akdeniz Oyunları'na hazırlandığını kaydeden Esra Gümüş Kırıcı, oyunlarda altın madalya alma şanslarının büyük olduğunu söyledi.

Mersin'de milli takımın ana kadrosuyla mücadele edeceğini vurgulayan Esra, "Akdeniz Oyunları'na ev sahipliği yapıyoruz. İnşallah altın madalyayı getirmek için Mersin'e gideceğiz. Şansımız çok büyük. Zaten Avrupa'da da bayan milli takımı olarak belli bir yerimiz var. Bunu tekrar Akdeniz Oyunları'nda göstermek için oraya gidiyoruz" şeklinde konuştu.

Milli voleybolcu, A Grubu'ndaki rakipleri Tunus ve Slovenya'yı kolay geçeceklerine inandığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Grup maçlarımız daha basit maçlar. Turnuvada karşı grupta İtalya ve Hırvatistan var. Aldığımız duyumlara göre İtalya ilk takımı ile katılmayacakmış. Şu anda karşı grupta Hırvat Milli Takımı bizim rakibimiz. Hırvatlarda Eczacıbaşı VitrA'dan ve Türkiye'de diğer takımlarda oynayan arkadaşlarımız da var. Onları tanıyoruz. Onun dışında diğer takımlarla aramızda seviye olarak çok fark var. Sporseverler gittiğimiz her turnuvada bizden madalya bekliyorlar. İnşallah onları düş kırıklığına uğratmayıp, Mersin'den altın madalya ile döneceğiz."

"Asıl hedefimiz Avrupa Şampiyonası"
Akdeniz Oyunları'ndan sonra yoğun bir döneme gireceklerini aktaran Esra, asıl hedeflerinin Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya almak olduğunu kaydetti.
Akdeniz Oyunları'nın ardından Grand Prix'ye katılacaklarını anlatan Esra Gümüş Kırıcı, "Grand Prix çok uzun ve yorucu bir turnuva olacak. İlk ayak maçlarını Ankara'da oynayacağız. Ankara seyircisini de maçlara bekliyoruz. Ancak sonra çok uzak yerlere gideceğiz. İkinci ayak Hong Kong'da, üçüncü ayak Tayvan'da ve final etapı Japonya'da yapılacak. Finale kalsak bile Japonya'ya gider miyiz, gitmez miyiz bilemiyoruz. Planlarımız gidilmemesi yönünde. Çünkü Avrupa Şampiyonası hemen başlıyor. Bizim asıl hedefimiz Avrupa Şampiyonası. Son Avrupa Şampiyonası'nda üçüncülük madalyamız var. Bu sefer final oynayıp, altın madalya almak istiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!