Eşlere maç yasağı

Güncelleme Tarihi:

Eşlere maç yasağı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2006 00:00

İngiltere Futbol Federasyonu, Dünya Kupası’nda ilk 4’e girememenin sebeplerini araştırdı. Başarısızlığın nedenini oyuncuların dikkatlerini dağıtıyorlar gerekçesiyle, futbolcu eşlerine ve sevgililerine çıkardı. Bayanlara maç izleme yasağı getirdi.

DÜNYA Kupası’ndaki sorumsuz hareketlerinden dolayı tepki toplayan İngiltere Milli Takımı futbolcularının eşleri ve sevgililerine futbol federasyonundan ilginç bir yasak geldi. İngiliz milli futbolcuların eşlerinin ve sevgililerinin bundan böyle milli maçlara gitmeleri yasaklandı.

Milli takımın Dünya Kupası’nda ilk 4’e bile kalamadan elenmesinin sebeplerini araştıran İngiltere Futbol Federasyonu yetkilileri, futbolcu eşlerinin ve sevgililerinin sorumsuz hareketlerinin başarısızlıkta büyük rolü olduğu görüşünde birleşti. Başta takım kaptanı David Beckham’ın eşi Victoria olmak üzere milli futbolcuların eşleri ve kız arkadaşları, gazetecilerin yakın takibine rağmen, hesapsızca alışveriş yapıp, geceyarıları partilere gitmişler ve gece geç saatlerde futbolcuları telefonla aramışlardı. Barlarda ve partilerde sabahlara dek içki içip eğlenen eşlerin, sabah 04.30’da bile futbolcuları telefonla aradıkları tespit edilmişti.

Teknik direktör Sven-Goran Eriksson’un gevşek tutumunun da disiplinsizlikte büyük payı olduğunu savunan federasyon yetkilileri, yeni tedbirler aldı. Bundan böyle milli takım kampları daha sıkı denetlenecek ve futbolcuların telefon trafiği takip edilecek. Ayrıca, ’oyuncuların dikkatini dağıtıp konsantrasyonunu bozdukları’ gerekçesiyle, futbolcu eşlerinin ve sevgililerinin milli maçları tribünden izlemeleri yasaklandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!