Eskrim'de finale ulaşamadık

Güncelleme Tarihi:

Eskrimde finale ulaşamadık
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2011 20:39

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de bugün başlayan Gençler Eskrim Dünya Kupası'nda yarışan 3 Türk sporcusu da finale kalmayı başaramadı.

Yaklaşık 800 sporcunun katıldığı şampiyonada Türkiye, bugün Epe dalında 3 Türk sporcu ile yarıştı.

Erkeklerde Emir Şendut, grup maçlarında yaptığı 6 maçın 3'ünden galip ayrılırken, 3 maçta ise rakibine yenilerek elemelere kaldı. Elemelerin ilk turunda Belçikalı rakibini 15-5 yenen Şendut, ikinci turdaki Avrupa şampiyonu İtalyan sporcu Fichera'yla 15-15 beraber kaldı. Uzatmaya giden müsabakada rakibine sayı veren Şendut, elendi.

Diğer Türk sporcusu Okan Karadeniz, grup maçlarında 5 maçın 4'nü kazanmayı bildi. Elemelerin ilk turunda İsviçreli rakibi Pirek'e 15-11 kaybedince elenmiş oldu.

Bugün yarışan son Türk sporcu Yusuf Böjte, grup maçlarında yaptığı 5 maçın 4'nü kazandı. Elemelerin ilk turunda Fransız rakibini 15-6 yenerek ikinci tura yükselen Böjte, bu turdaki Çek rakibi de 15-9 yenerek 3. tura yükseldi. Bu turda Avrupa ikincisi Ukraynalı Makiyenko'ya 15-11 yenilen Böjte, şampiyonadan elenen son Türk sporcusu oldu.

Türkiye Eskrim Milli Takımı Antrenörü Mehmet Ali Dayanç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugünkü müsabakaların kendileri açısından çok başarılı geçtiğini, 3 Türk sporcusunun da grup elemelerini geçmeyi başararak ikili elemelere kalmayı başardığını, hedeflerinin her geçen gün daha da yükseldiğini söyledi.

Şampiyonanın yarın yapılacak olan kılıç dalında bayanlarda Begümhan Bilgin, erkeklerde ise Hakan Akgün, Furkan Unutan, Ahmet Ant ve Murat Topgül finallere kalma mücadelesi verecek Türk sporcular olacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!