Eskrim Dünya Şampiyonası 39 yıl sonra Türkiye'de

Güncelleme Tarihi:

Eskrim Dünya Şampiyonası 39 yıl sonra Türkiyede
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2009 11:27

Eskrim'de Büyükler Dünya Şampiyonası, 39 yıl aradan sonra Türkiye'de yapılacak.

Haberin Devamı

En son 1970 yılında Ankara'da yapılan şampiyonanın üzerinden 39 yıl geçtikten sonra, bu yıl 30 Eylül-8 Ekim tarihlerinde Antalya Expo Center'da gerçekleştirilecek organizasyona, 155 ülkeden toplam bin 500 sporcu katılacak.

Epe, Flore, Kılıç kategorilerinde yapılacak ve katılan her ülkeden 400 Euro, sporcu başına ise 60 Euro katılım payının alınacağı Dünya Büyükler Eskrim Şampiyonası'ndan elde edilecek toplam 152 bin Euroluk gelir, Eskrim Federasyonunun kasasına girecek.

Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin, Uluslararası Eskrim Federasyonu'ndan üst düzey yöneticilerin Antalya'da incelemelerde bulunduğunu belirterek, “Antalya Expo Center'ın, uluslararası şampiyonalar için ideal bir altyapıya sahip olduğu yönünde görüş bildirdiler. Dünya Eskrim Şampiyonası için Antalya'ya sporcular ve beraberlerindeki teknik ekiple toplam 2 bin kişinin gelmesi bekleniyor. Şampiyona TRT ve Eurosport tarafından canlı yayınlanacak. Antalya Expo Center, fuar organizasyonlarının yanı sıra Antalya'nın ve Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlayacak her türlü spor müsabakasına da evsahipliği yapmaya hazırdır” dedi.

Haberin Devamı

Dünya Eskrim Şampiyonası, Olimpiyatların olduğu yıllar hariç her yıl düzenleniyor. En son Şampiyona 2007 yılında Rusya'nın St. Petersburg kentinde düzenlenmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!