Eskrim doğuya açıldı

Güncelleme Tarihi:

Eskrim doğuya açıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2011 09:43

Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin, göreve geldiklerinde Ankara'nın doğusunda eskrim sporunun yapılmadığını ancak bugün gelinen noktada doğunun ve güneydoğunun birçok ilinde gerek sporcu sayısı bakımından, gerekse elde edilen başarı bakımından büyük aşamalar kaydettiklerini söyledi.

Bilgin, eskrim branşına her geçen gün ilginin arttığını ve belirlenen hedeflere ulaşılmaya başlandığını belirterek, “Buna biz Anadolu'nun eskrimdeki grizu patlaması diyoruz. Ülkenin Ata sporlarından olan eskrimin doğuda yayılmasının ve benimsenmesinin altında yatan, Anadolu'nun kendi sporuna sahip çıkması gerçeği bulunuyor” dedi.

ANTRENÖRLERLE GELEN BAŞARI

Müminhan Bilgin, sporda başarının iyi yetişmiş antrenörlerle geldiğini, bunun için de zamana ihtiyaç olduğunu ifade ederek, “Öyle antrenör çok çabuk yetişmiyor. Eskiden bu sporu yapmış, bırakmış tüm sporcular antrenör olarak görevlendiriliyordu. Oysa biz bu iş için Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulları'nda eskrimle ilgili branş açtırdık ve orada antrenör yetiştiriyoruz. BESYO'lardan yetişen antrenörlerle Türkiye'nin gelecekteki elit antrenör eksiğini gidererek, elit sporcuya ulaşılmasını sağlayacağız” diye konuştu.

HEDEF 40 İLDE 5 BİN SPORCU

Eskrim Federasyonu Başkanı Bilgin, 2006 yılında toplam sporcu sayılarının 250 olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:
“Bugün geldiğimiz noktada Adıyaman, Tunceli gibi doğu illerimizde toplam 327 sporcu sayısına ulaştık. Hızla yayılan ve büyüyen bir federasyon olarak 2012 yılı hedefimizi 40 ilde 5 bin sporcuya ulaşmak olarak belirledik. Bu hedefimizi tutturmakla kalmayacağız. Bunun yanında şimdiye kadar katılma başarısını gösteremediğimiz olimpiyatlara sporcu göndererek, bir ilke de imza atmak istiyoruz.”

MACAR SPORCU'NUN TÜRKİYE SEVGİSİ

Epe dalında gençler kategorisinde dünya sıralamasında 2. durumda bulunan Macar Sporcu Jozsef Bojte'nin Türkiye adına yarışmak istediğini bildirmesi üzerine kendisini Türk vatandaşı yaptıklarını dile getiren Bilgin, “Macar sporcu, Türk eskriminin yükselen trendini iyi görmüş olacak ki, kendi ülkesini bırakarak, Türkiye adına yarışmak istediğini bize bildirdi. Biz de kendisini geçen yılın Eylül ayında ülkemize getirdik ve Türk vatandaşlığına geçirdik. Jozsef Bojte olan adını ise Yusuf Bojte olarak değiştirdik. Kendisi, Londra Olimpiyatları vizesi alabilecek sporcularımızın başında geliyor” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!