“Eskrim bilgisi eksikliği”

Güncelleme Tarihi:

“Eskrim bilgisi eksikliği”
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2013 11:41

Modern Pentatlon Federasyonu, sporcularındaki “eskrim bilgisi eksikliği” sorunu çözmek amacıyla proje başlattı.

Haberin Devamı

Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Yaşar Akşin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ulusal ve uluslararası yarışmalarda, sporcularının eskrim bilgisinin yeterli olmadığını tespit ettiklerini söyledi.

Eskrim branşında daha önce uluslararası başarı elde edecek çalışmaların yapılamadığını kaydeden Akşin, "Ağır ve maliyetli bir branş olan modern pentatlonun gelişmesi ve uluslararası alanda başarılar elde etmek için bu eksikliğin giderilmesi gerektiğini gördük. 10 kız 10 da erkek sporcuyu proje kapsamında eksrim kampına aldık" diye konuştu.

Sporcuların eskrim branşındaki eksikliklerini giderebilecekleri antrenmanlar yapabilmeleri amacıyla salon da ayarlandığını belirten Akşin, şunları söyledi:

"Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden Federasyon milli takımını oluşturan ve altyapıda yer alacak sporcuların çalışabilmeleri için 19 Mayıs Spor Kompleksi içerisindeki eskrim salonundan yer tahsisi talebinde bulunduk. İl Müdürlüğü tarafından bu talebimiz olumlu karşılandı ve sporcularımızın çalışmaları için salon tahsisi yapıldı. Proje kapsamında sporcularımıza ders vermesi için antrenör Oğuzhan Taşkesen ile anlaştık. Sporcuların çalışmalarını yönlendirecek ve yönetecek. Böylece daha önceki federasyon yarışmalarındaki performanslarına göre belirlenen sporculara eksiklerini giderme imkanı sağlanmış oldu."

Haberin Devamı

Rapor hazırlanacak

Federasyon Başkanı Yaşar Akşin, proje kapsamında eskrim antrenörlüğü görevine getirilen Oğuz Taşkesen'in hazırlayacağı rapor doğrultusunda milli takımın oluşturulacağını kaydetti.

Sporcuların performans değerlendirmeleri ve milli takım belirlememe sürecinin devam ettiğini dile getiren Akşin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Federasyon Teknik Kurulunun, sporcuların gelişimini ve milli takım seçme kriterlerini belirleyebilmesi için sporcularımızın eskrim çalışmalarının detayları kulüpleri tarafından bize yazılı olarak bildirecek. Sporcularımızın eskrim çalışmaları da teknik kurul üyemiz ve antrenörümüz Oğuzhan Taşkesen tarafından kontrol edilecek ve raporlanacak. Yıldız A Dünya Şampiyonası ve Gençlik Olimpiyatları seçmelerine katılacak sporcuların değerlendirilmesi teknik kurulun belirlediği kriterlere ve antrenörümüz raporuna göre yapılacak. Böylece milli takım oluşturacak."

Haberin Devamı

Modern Pentatlon müsabakalarında sporcular koşu, atıcılık, yüzme, eskrim ve binicilik branşlarında mücadele ediyorlar.

BAKMADAN GEÇME!