Esenyurt’ta sadece cinayet yok, hile ve dolandırıcılık da var

Güncelleme Tarihi:

Esenyurt’ta sadece cinayet yok, hile ve dolandırıcılık da var
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2012 00:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Esenyurt’ta 11 kişinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili sigortasız çalıştırılanları gündeme getirerek, “11 işçimiz gece çadırlarda çıkan yangın sonucu hayatlarını kaybettiler.

Haberin Devamı

Elbette hadisenin çok boyutu var. Ama bugün bu acı hadisenin bir haksız rekabet boyutunun da olduğunu hatırlatırım. Bir firma yatırım yaparken her masrafı yapıyor ve iş güvenliğini en ideal düzeyde sağlıyor. Bir diğeri güvenlik tedbirlerinden kısıyor, son saatlerde sigorta yapılıyor düşünebiliyor musunuz? Çocuk çalıştırılıyor. Burada aleni bir hırsızlık olduğunu görmemiz için sadece yasalara ihtiyacımız yok. Ortada sadece cinayet değil, hile, dolandırıcılık var. Buna gözyummak mümkün değildir” dedi.

Ekonomi ve ahlak

Erdoğan, Rekabet Kurulu’nun 15’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende, şunları söyledi: “Dünyada bugün hüküm süren menfaat ve maddiyat odaklı ekonomik sistem ne yazıkki insanı öteleyen, dışlayan, yabancılaştıran, insana insan olarak değil sadece tüketici ve üretici olarak değer veren bir anlayışa hitap ediyor. Her koyun kendi bacağından asılır. Bu bizim savunacağımız, müsamaha göstereceğimiz bir anlayış olamaz. Büyük balık, küçük balığı yutar. İnsan her zaman hazza koşan bencil bir yaratıktır gibi anlayışlar lügatimizde bulunamaz. Savunacağımız değerler asla olamaz.

Haberin Devamı

Ekonomiyle ahlakı birbirinden ayıran değil ekonominin temeline ahlakı koymuş bir medeniyetin mensuplarıyız. 2008’deki küresel ekonomik krizin temel nedeni acımasız ve vahşi rekabettir.”

Her evde 2 cep

Bugün her evde 2’şer cep telefonu varken hayatında alo dememiş hatırı sayılır bir kitle bulunduğunu da dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu: “Fransa göçmenleri dışarı atacağım diyor. AB bir kurallar bütünüyse böyle bir imkan vermiyor. Kızılderili atasözünü hatırlatmakta fayda görüyorum; son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak.

En büyük kaynak genç nüfusumuz

İTHAL edilen enerji nedeniyle artan cari açığın uluslararası rekabet gücümüzü doğrudan etkilediğini anlatan Başbakan Erdoğan, “Biz enerji kaynakları, yer altı zenginlikleri noktasında zengin değiliz. Ama biz başka ülkelerde olmayan bir başka kaynağa genç dinamik bir nüfusa sahibiz. Bugün dünya nüfusu hızla yaşlanırken gelişmiş ekonomiler genç nüfus sıkıntısı çekerken biz genç ve dinamik nüfusu-
muzla çok önemli bir potansiyeli elimizde tutuyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!