Esenler’deki askeri araziye 50 bin konut yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Esenler’deki askeri araziye 50 bin konut yapılacak
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 13, 2016 20:13

Esenler'de bulunan 8.7 milyon metrekarelik askeri arazi, ilçede kentsel dönüşüm sürecinde yıkılacak konut sahiplerinin yeni yuvası olacak. Geçen yıl Milli Savunma Bakanlığı’ndan Esenler Belediyesi’ne devredilen araziye yaklaşık 50 bin konut inÅŸa edilecek.Â

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Esenler’deki kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırmak için Esenler Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında ’Ortak Hizmet Protokolü’ yapılmasına karar verdi.

CHP’li üyelerin ’ret’ oyu kullandığı karara göre, eski askeri alan kentsel dönüşüm projelerinde ’reserv konut alanı’ olarak kullanılacak. Bu kapsamda, Esenler’de yıkılması planlanan konutların yerine, bu araziye yaklaşık 50 bin konut yapılacak.

Esenler’deki askeri araziye 50 bin konut yapılacak

ULAÅžIM HATTINDA KALAN VE YIKILACAK KONUTLAR TAÅžINACAK

Protokole göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Esenler, Bağcılar, Bahçelievler, Güngören ve Küçükçekmece gibi ilçelerde planladığı ulaşım güzergahlarında kalan ve yıkılması gereken binaların takası için de bu alandaki konutları kullanabilecek. 

Haberin Devamı

Öte yandan, bu alanda inşa edilecek konutların yüzde 10’u Esenler Belediyesi tarafından İBB’ye teslim edilecek. İBB de arazide TOKİ, KİPTAŞ gibi kendi şirketlerini kullanarak konut üretebilecek.

Esenler’deki askeri araziye 50 bin konut yapılacak

BÃœYÃœK BÄ°R ÅžEHÄ°R PARKI YAPILACAK

8.7 milyon metrekarelik arazide konut üretiminin yanı sıra büyük bir şehir parkı da yer alacak. Parkın teması, tasarımı ve bakımını İBB üstlenecek. İmzalanmasının ardından 3 ay içinde çalışmalara başlanacağı belirtilen protokolün süresi 10 yıl. 

Esenler Belediyesi ile Milli Savunma Bakanlığı arasında arazinin devri ile ilgili olarak 29 Nisan 2015 tarihinde protokol imzalanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!