Esat Yılmaer: Kahraman Ömer

Güncelleme Tarihi:

Esat Yılmaer: Kahraman Ömer
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2001 00:00


Esat YILMAER
Haberin Devamı

HAFTALARDIR kör topal ilerleyen Efes Pilsen için Maccabi karşılaşması, kelimenin tam anlamıyla bir ‘‘kader maçı’’ idi. Efes bu maçı 11 sayı farkla kazanıp, hem grup liderliğini garantilemek, hem de özgüvenini artırmak hedefindeydi.

Maç öncesi konuştuğum Ergin Ataman, planını rakibin çember altı etkisini yok etmek üzere kurduğunu, Drobnjak ile Huffmann'ı tutacağını açıklıyor. Ayrıca savunma uzmanı Ömer ile McDonalds'a baskı uygulayarak, rakibin oyun düzenini bozacağını söylüyordu. Ataman'ın hücum düşüncesi ise tempolu oynayıp, fast break sayılarıyla rakibi devirmekti.

Ataman'ın düşünceleri uygulandığı anlarda Efes, arzuladığı farkı bile yakaladı. Ancak, son bölümde yapılan ufak tefek hatalar, geriye iyi koşamama hastalığı, arzulanan farkı avucumuzun içinden alıp götürdü.

Şimdi ‘‘Ahh fark kaçtı’’ diye hayıflanmaya hiç gerek yok. Bu köprünün altından daha nice sular akar. Yeter ki, Efes dünkü gibi mücadele etsin. Uzun zamandır görmediğimiz bu istekli oyun Efes'i başarıya taşıyacaktır.

FITIK EDECEK

Son derece keyifli ve güzel mücadelenin en alkışlanacak ismi Ömer Onan idi. Savunmasının yanına skorer oyunu da ekleyen Ömer'i yürekten kutlayalım. Ömer ile birlikte Drobnjak ve Mehmet Okur, gecenin diğer kahramanları oldular. Hüseyin, inişli çıkışlı bir grafik çizerken, gözlerimiz maça ağırlığını koyan o eski Mulaömeroviç'i aradı. Scepanoviç ise hala kayıpları oynamaya devam ediyor. İnşallah bu yokluğu daha uzun sürmez. Yoksa hepimizi fıtık edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!