Ersun Yanal'ın 'B' planı devrede

Güncelleme Tarihi:

Ersun Yanalın B planı devrede
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2008 13:26

Brezilyalı futbolcular Fernandao ve Alex Mescinhi'nin transferinde sorun yaşayan Trabzonspor yönetimi, Ersun Yanal'ın hazırladığı "B" planını devreye soktu.

Haberin Devamı

ERSUN YANAL'IN "B" PLANI DEVREDE

Sezonun ikinci yarısı öncesi Karşıyaka'dan genç kaleci Onur'u renklerine bağlayan, Ufukhan'ı da kiralık olarak Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a veren Bordo-Mavililer, transfer çalışmalarını sürdürüyor. Bordo-Mavili takım adına Brezilya'da temaslarda bulunan Başkan Yardımcısı İbrahim Baturoğlu'nun, İnternacional takımında forma giyen Fernandao ve Alex Mescinhi'nin transferinde sorun yaşaması üzerine acil olarak, teknik direktör Ersun Yanal'ın hazırladığı "B" planı devreye sokuldu. İnternacional kulübüne tüm ihtimallere karşı son bir teklif veren Trabzonspor kulübü, buradan gelecek cevabı beklemeden İsveçli golcü Rada Prica, İsviçre'nin Basel takımda forma giyen Eren ve Almanya'nın Unterhaching takımında forma giyen Ümit Milli takım futbolcusu Ceyhun Gülselam'ın kulüpleri ile temaslara başladı. Trabzonspor Futbol Şube Menajeri Necmi Perekli, Danimarka'nın Aalborg takımda forma giyen İsveçli Rada Prica'yı uzun zamandır takip ettiklerini ve kendisinin de izlediğini belirterek, "Trabzonspor'un gol yollarında önemli bir sorunu giderebilir. Transferiyle ilgili yönetimimiz görüşmeler yapar. Gurbetçi futbolcularla ilgili ise çok detaylı çalışmalarımız var" diye konuştu.

Haberin Devamı

BREZİLYA'YA BİR SEFER DAHA YAPILACAK

Trabzonspor transfer komitesi ve yönetim kurulu üyesi Abdullah Başer, bir iki gün içerisinde Brezilya ve bir Güney Amerika ülkesine daha transfer için heyet göndereceklerini belirterek, "Brezilya'da sadece Fernandao ve Alex yok. Onların kulüpleri çok yüksek miktar talep ettikleri için bu transferler gerçekleşmedi. Ancak bizim Güney Amerika ülkeleri ile ilgili çok geniş bir listemiz var. Biri olmazsa aynı kalitede bir diğer futbolcuyu kadromuza katabiliriz. Güney Amerika'dan büyük bir ihtimalle bir futbolcu alacağız. Bu ya Brezilya'dan olacak yada başka bir ülkeden olacak" diye konuştu. Başer, takip ettikleri futbolcuların isimlerini ancak, resmi görüşmeler başladığında kamuoyuna duyuracaklarını ifade ederek, "Almayı düşündüğümüz futbolcular da oldukça kaliteli ve ülkelerinde isimli futbolcular" diye konuştu.

Haberin Devamı

SELÇUK İÇİN YAPTIĞIMIZ TEKLİF HALA GEÇERLİ

Manisaspor'a orta saha oyuncusu Selçuk İnan için yaptıkları teklifin hala geçirli olduğunu da söyleyen Başer, "Biz Selçuk'u almak istediğimizi Manisaspor kulübüne bildirdik. Ama bize Selçuk için biçilen fiyat oldukça yüksek geldi. Bu nedenle teklifimiz transfer sezonunun bitimine kadar geçerli olmak kaydıyla, beklemeye çekilmiştik. Eğer Manisaspor kulübü yeniden görüşmelere başlamak isterse, bizim teklifimiz her zaman geçerlidir" diye konuştu. Başer, Anderlecht'te forma giyen Serhat Akın'ın transfer listelerinde olmadığını belirterek, "Bizim futbolcu aradığımızı bilen menajerler, kendileri bize teklif yapıyorlar. Şu anda Serhat Akın gündemimizde yok" dedi.

Haberin Devamı

Öte yandan Başer, Yattara ve Risp'in yarın Trabzon'da olmalarını beklediklerini ifade ederek, "İki futbolcumuzun da tüm alacakları ödendi. Dolayısıyla ortada bir sorun kalmadı. Yattara'yla ilgili bize gelen bir teklif yok. Aslında bu futbolcumuz takımdan ayrılmayı düşünmüyor, onun kafasını karıştıran insanlar var. Risp için ise Ankaraspor, teklif yaptı ancak bizim bu futbolcuyu aldığımız fiyatın oldukça altında bir teklifti bu. Dolayısıyla bu transfer gerçekleşmedi" şeklinde konuştu.

ONUR: "KALİTEMİ HERKES GÖRECEK"

Trabzonspor'un Karşıyakaspor'dan transfer ettiği Ümit Milli takımın 19 yaşındaki kalecisi Onur Recep Kıvrak, Trabzonspor'a kulübede oturmak için gelmediğini söyledi. Genç olduğu için herkesin yedek kulübesinde oturacağını sandığını söyleyen Onur, "Karşıyaka'da da aynı şeyleri söylüyorlardı. Altı ayda ne kadar iyi kaleci olduğumu oradakilere kanıtladım ve Ümit Milli takıma yükseldim. Burada da aynı başarıyı göstereceğime inanıyorum. Trabzonspor taraftarı nasıl uzun zamandır başarıya açsa bende aynı şekilde açım. Çok büyük hedeflerim var ve bu hedeflerime Trabzonspor forması altında daha kolay ulaşacağımı sanıyorum" dedi. Onur, takımda kaliteli kalecilerin olduğunu da belirterek, "Güzel bir rekabet ortamı olacak. Bende kalitemi herkese göstereceğim" dedi. Bu arada Onur Recep Kıvrak'ın bu hafta içerisinde resmi sözleşmeye imza atması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!