Ersun Yanal zaferle başladı: 3-2

Güncelleme Tarihi:

Ersun Yanal zaferle başladı: 3-2
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2004 01:35

Ersun Yanal ile ay yıldızlılar, yeni sayfayı galibiyetle açtı. Milli Takım, Şeytanlar’ı Brüksel’de Yıldıray, Tolga ve Gökdeniz ile geçti. Tolga’nın bir de golü sayılmadı.
 Yanal: Bu galibiyet daha başlangıç
 Belçika basını: Türkler kabusumuz oldu
 Ersun Yanal'a güvenoyu

MİLLİ Takım Teknik Direktörü Ersun Yanal, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy’un ve Türk milletinin yüzünü güldürdü. Millilerimiz mücadelesi, temposu ve yeni sistemiyle ilerisi için umut dağıttı.

2006 Dünya Kupası Grup Eleme maçları öncesi Avrupa’nın güçlü ekiplerinden Belçika karşısında ilk sınavına çıkan Yanal, başı dik, coşkulu, ayak bilekleri zafere endeksli süper bir ekip oluşturacağının sinyallerini ilk maçta verdi.

Mükemmel pas

Ersun Yanal
, Belçika karşısında hücumda kalabalık, defansta ise yıpratıcı özelliklere sahip bir organizasyon oturtma düşüncesindeydi. Yanal eski kadroya Tolga gibi hava hakimiyeti üstün, koşan ve tempolu oyuncuyu monte etmesinin yanı sıra sistemdeki değişiklik ile herkezin beğenisini kazandı. Emre Belözoğlu, Yıldıray Baştürk, Ümit Özat, Tolga Seyhan, Gökdeniz, Okan ve Hamit Altıntop, 2006’nın parlayan yıldızları olacaklarını gösterdiler.

27. dakikada Hasan Şaş’ın kullandığı köşe atışında Tolga topa kafayı vurdu. Hollandalı hakem, De Flandre’nin topu çizgiden çıkardığını işaret ederek oyunu devam ettirdi. 28.dakikada Emre’nin yaklaşık 25 metreden şutunda top kaleci De Vliege’den döndü. Dönen topu önünde bulan Hakan Şükür vurmakta gecikince, defans tehlikeyi uzaklaştırdı. 34. dakikada Belçika’nın golü geldi. Bu dakikada kazanılan serbest atışta Sonck topu ağlarla buluşturdu: 1-0. 43. dakikada orta alanda bulunan Emre, topu koşu yapan Yıldıray’ın önüne attı. Yıldıray ceza alanı içinde kontrol ettiği topu, nefis bir vuruşla filelere gönderdi: 1-1. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

Uzatmada güldük

68. dakikada Milli Takımımız’ın galibiyet golü geldi. Ümit Özat’ın pasıyla buluşan Okan, önce Kompany sonra Simons’u çalımladı. Ceza alanına yaptığı ortaya kule gibi yükselen Tolga kafayla bekletmeden filelere gönderdi: 2-1.

86. dakikada Mpenza’nın pasıyla buluşan Dufel, ceza alanı dışından saha ayak plase ile kaleci Volkan’ın koruduğu kaleye sert vurdu: 2-2. 90+2. dakikada Zafer, sağ kanattan seri çalımlarla kontratak başlattı. Ceza alanı içerisine yaptığı ortayı Gökdeniz sağ ayağıyla galibiyet golü olarak filelere gönderdi: 3-2.

MAÇIN KARNESİ

STAT: Kral Baudouin

HAKEMLER: Dıck Van Egmond (7), Patrick Gerritsen (6), Hansten Hove (6)Hollanda)

BELÇİKA: De Vliege (6)- De Flandre (5) (Dk.90 Vandel Vorel ), Simons (5), Kompany (7), Deschacht (6) (Dk.46 Van Damme 6), Clement (6) (Dk.66 Bisconti 5), Vermant (6) (Dk.55 Parkecio 5) Goor (7) (Dk.90 Blondel), Sonck (8)(Dk.65 Pieeroni 5), Buffel (7) (Dk.83 Dufer), Mpenza (6)

TÜRKİYE: Rüştü (6) (Dk.46 Volkan 7)- Bülent (6) (Dk.46 İbrahim Toraman 6), Tolga (8), Deniz (7) (Dk.80 İbrahim Üzülmez ), Ümit Davala (6) (Dk.46 Gökdeniz 8), Yıldıray (8) (Dk.46 Serkan 8), Ümit Özat (8), Emre (8) (Dk.80 Murat Hacıoğlu ), Hasan Şaş (7) (Dk.46 Hamit Altıntop 7), Hakan Şükür (7) (Dk.60 Okan 7), Tuncay (7) (Dk.55 Zafer 7)

GOLLER: Dk.35 Sonck, Dk.43 Yıldıray, Dk.69 Tolga, Dk.87 Dufer, Dk.90+2 Gökdeniz

SARI KARTLAR: Dk.27 Hasan, Dk.59 Gökdeniz
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!