Erşahin bronz için mindere çıkacak

Güncelleme Tarihi:

Erşahin bronz için mindere çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2009 14:03

Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'nın son gününde serbest stilde mindere çıkan Milli Takım sporcuları, beklenen performansı sergileyemedi.

Haberin Devamı

84 kiloda Muharrem Erşahin, ikinci turda mağlup olduğu Azeri sporcunun finale yükselmesiyle repesajda bronz madalya için mücadelesini sürdürme şansını yakalarken, 55 kiloda İbrahim Yorulmaz ikinci turda, 66 kiloda Servet Coşkun ile 120 kiloda Şakir Bozkurt ise ilk turda elendi.

84 kiloda Muharrem Erşahin, ilk turda Japon Takashi Yamaguchi karşısında son derece rahat bir müsabaka çıkararak 2-0 (4-0/5-1) galip geldi. İkinci turda Azerbaycan'dan Aslanbek Albarov'a 2-1 (3-0/0-2/2-5) yenilen Erşahin, Azeri sporcunun daha sonraki turlarda da galip gelerek finale çıkmasıyla repesajda mücadele etme hakkını kazandı.

Muharrem Erşahin, akşam seansında Hindistan'dan Vikrant Kumar ile repesaj müsabakası yapacak.

55 kiloda (A) Milli Takım'da da görev yapan İbrahim Şahin, ilk turda Ukraynalı Tital Dzhafaryan'ı 2-0 (2-1/1/0) yendi. Fakat ikinci turda Kazak Yerking Areshev'e 2-1 (3-2/1-1/0-4) mağlup olmaktan kurtulamadı. İbrahim Şahin, Kazak sporcunun çeyrek finalde Azeri rakibine yenilmesiyle şampiyonadan elendi.

Haberin Devamı

66 kiloda Servet Coşkun ilk turda Moldovalı Evgheni Nedelco karşısında hiçbir varlık gösteremedi ve 2-0 (1-5/0-4) yenildi. Moldovalı güreşçinin ikinci turda Alman rakibine yenilmesiyle Servet Coşkun tribüne çıktı.

120 kiloda Şakir Bozkurt da ilk turda Kazak Musa Mamedov'a 2-0 (0-1/0-1) kaybetti. Bozkurt da Kazak sporcunun Rus güreşçiye yenilmesiyle şampiyonaya veda etti.

Dünya Şampiyonası, akşam seansında repesaj müsabakalarının ardından yapılacak üçüncülük-beşincilik ve final müsabakalarıyla sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!