Erman Kunter: Kabahat antrenörlerde

Güncelleme Tarihi:

Erman Kunter: Kabahat antrenörlerde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2012 11:21

Beşiktaş Antrenörü Erman Kunter, A takımları destekleyecek yeteri sayıda oyuncu çıkaramadıklarını söyledi.

Kunter, Türk oyuncuya şans verme konusunda fazla cesur olmadıklarını belirterek, “Türk oyuncu açısında sıkıntımız var. A takımlarını destekleyecek yeteri sayıda Türk oyuncusu çıkaramıyoruz. Antrenörler olarak bizler mi cesur değiliz, yoksa oyuncular mı yetersiz? Cesaretli değiliz. Bu oyuncuları gözümüz kırpmadan sahaya sürmüyoruz. Kesin olan bir şey var, yeterli sayıda üst düzey oyuncuyu çıkaramadık. Burada suç oyuncuların altyapıda gördüğü eğitim mi, yoksa A takım antrenörlerinin mi, bence tartışılır” dedi.

Uzun yıllar çalıştığı Fransa'dan örnekler veren tecrübeli çalıştırıcı, şöyle konuştu:

“Fransa'da 5 yabancı aynı anda oynayabilir. Ama buna rağmen NBA'de şu anda en fazla Avrupalı oyuncu Fransa'dan bulunuyor. 3+2 kuralı bir şey getirmedi. Yeterli sayıda Türk oyuncumuz yok. Onlara fazla şans vermiyoruz. Bence biraz antrenörler olarak kendimizde kabahat bulabiliriz. Onların önünü açmıyoruz. Hem onları cesaretlendirmeliyiz hem de bizim cesur olup onları sahaya sürmemiz gerekiyor. Fazla şans vermeliyiz. Oyuncular böyle yetişir” diye konuştu.

“Gençler üzerindeki baskıyı azaltmamız lazım”

Altyapı takımlarının oyuncu yetiştirme öncelikli olması gerektiğini anlatan Erman Kunter, “Kazanmakla kaybetmek farklı şeyler. Kaybedeceğimizi hissettiğimiz zaman büyük baskı altına giriyoruz. Altyapıda kazanmak, şampiyon olmak gibi hedeflerin yanlış olduğunu düşünüyorum” dedi.
Oyuncuların rekabete açık, ancak biraz daha rahat ortamlarda oynamaları gerektiğine dikkati çeken siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Daha serbest bırakmamız lazım. Çok baskı altında yetiştiriyoruz. Spor dışında da çok örnekleri var. Her konuda çocukları baskı altında tutuyoruz. Sınav baskısı var. Bunu yaptığımız sürece uzun vadeli plan yapamayız. Başarılı olmamız mümkün değil. Bir iki iyi takım yakalarız, iki turnuvada iyi oynarız. Kaybetmesini bilmemiz lazım. Kaybettiğimizde sorumlu aramamalıyız. Gençler üzerindeki baskıyı azaltmamız lazım.”

“Türk Milli Takımı'nın kadrosu çok iyi”

Erman Kunter, 2013 Avrupa Şampiyonası elemeleri için kurulan (A) Milli Takım kadrosunun çok doğru olduğunu belirterek, başantrenör Bogdan Tanjevic'e destek verdi. Bazı oyuncuların çeşitli nedenlerle kadroya girmediğini ve onlara hak vermek gerektiğini vurgulayan tecrübeli çalıştırıcı, şöyle konuştu:

“Bence (A) Milli Takım için kurulmuş olan kadro çok iyi. Genç bir kadro. Daha önce yapmamız gereken bir şeydi. 1997 yılında ben milli takım başında bu değişikliği yapmıştım. 1979 doğumlu Kerem, Hidayet, Mehmet Okur'un yanı sıra 1980'li Ömer Onan, Kaya, sakat olmasına rağmen Kerem Gönlüm ile bu zamana geldik. Yeni oluşturulan kadro bir adımdır. Devam etmek lazım. Potansiyeli olan bir ekip. Bence yapılan iş doğru. Eleme oynayacağız ve büyük bir aksilik çıkacağını zannetmiyorum. Elemelerden sonra tekrar bu kadrodan bir iki oyuncu alıp eski kadroyla devam edersek belki bir iki başarı sağlarız, ama ondan sonra yine zorlanmaya başlarız. Güzel bir projenin devam etmesi lazım.”

NBA'de forma giyen milli oyuncularla takviye edilecek kadronun başarılı olacağını anlatan Kunter, “Kadronun kimyasını oluşturmak lazım. En iyi oyunculardan hiçbir zaman en iyi takım oluşmuyor. Gidişat iyi. Geri dönüş yapmamalıyız. 2000'den önce kurduğumuz takımdan geriye dönüş oldu. Bir iki başarı geldi. Ondan sonra olmadı. Bu kadro genç. Bir iki takviyeyle ilk 5'e girecek ekip” diye konuştu.

Erman Kunter, (A) Milli Takım başantrenörlüğü için kendisine teklifin gelip gelmediği sorusunu ise, “Bana teklif gelmedi. En son bir ay önce Romanya Milli Takımı'ndan teklif geldi. Onlar da eleme oynuyorlar. Beşiktaş ile tam mesai içinde olduğum için kabul etmedim. Yapamazdım. İki sene önce Fransızların da teklifi oldu. Milli takımla ilgili teklifte bulundular. (A) Milli Takım için teklif gelmedi. Gelirse ne olduğuna bakarız” diye yanıtladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!